8 καλύτερος τρόπος αποθήκευσης μακριών καλωδίων προέκτασης (στο γκαράζ ή το κατάστημά σας)

tips ideas how to store long extension cords

συμβουλές ιδέες για το πώς να αποθηκεύσετε μακριά καλώδια επέκτασης

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείς να λύσεις ένα μακρύ καλώδιο επέκτασης. Το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε το έργο σας. Αλλά χάνεις πολύ χρόνο. Για να το αποφύγετε και να βρείτε μια ασφαλή λύση. Θα πρέπει να μάθετε πώς να αποθηκεύετε μακριά καλώδια επέκτασης.

Θα εξετάσουμε τρόπους DIY για να τυλίγετε τα κορδόνια και πώς να αποθηκεύετε σωστά τα μακριά κορδόνια.

Σχετίζεται με: Πώς να κρύψετε το καλώδιο επέκτασης

Γιατί είναι σημαντικό?

Η αποθήκευση των καλωδίων επέκτασης είναι σημαντική για δύο βασικούς λόγους: την ασφάλεια και την ευκολία. Φαίνεται επίσης τακτοποιημένο και τακτοποιημένο όταν φροντίζετε τα καλώδια σας.

ασφάλεια

Τυλίγοντας και αποθηκεύοντας τα καλώδια επέκτασης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σκοντάψετε κατά λάθος πάνω από χαλαρά καλώδια. Τα ξεμπερδεμένα καλώδια είναι επικίνδυνα όταν περπατάτε στην περιοχή.

Επίσης, εάν δεν αποθηκεύετε σωστά το καλώδιο ρεύματος Τα καλώδια σας θα φθαρούν πιο γρήγορα. Θα παρατηρήσετε περισσότερα τσιπ και κοψίματα στο καλώδιο. που είναι τεράστιος κίνδυνος

ευκολία

Ο πιο βολικός τρόπος για να αποθηκεύσετε τα κορδόνια σας είναι να μην μπερδευτούν. Αν αφήσετε το κορδόνι σε ένα χαρτόκουτο μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, θα μπερδευτεί το καλώδιο.

Η σωστή αποθήκευση του μακριού καλωδίου επέκτασης σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τα μπερδεμένα καλώδια την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε ένα καλώδιο.

8 υπέροχοι τρόποι αποθήκευσης μακριών καλωδίων επέκτασης

1. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό χαρτοπετσέτες.

Εάν έχετε λεπτούς μίσχους Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό χαρτοπετσέτες. Δέστε τα στελέχη και σύρετε τα ρολά χαρτοπετσέτας προς τα κάτω. Το καλώδιο αποθηκεύεται μέσα στο καρούλι και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε, να μεταφέρετε και να μεταφέρετε το καλώδιο με ασφάλεια και χωρίς να μπλέκεται.

2. Κλείσιμο με Velcro

Ιμάντες αποθήκευσης Wrap-It βαρέως τύπου (คละ 6 แพ็ค) - Κρεμάστρα organizer επέκτασης κορδονιού με άγκιστρο και βρόχο, θήκη περιτύλιξης καλωδίου, ιμάντες καλωδίων για κορδόνια, σωλήνες, σχοινί, RV, αποθήκευση και οργάνωση για σκάφος και γκαράζ

Αφού τυλίξετε τα καλώδια τυλίξτε τη γλωττίδα velcro από πάνω Αυτό είναι ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κομμάτι που σας επιτρέπει να συνδυάζετε πηνία μαζί. Αυτά τα περιτυλίγματα λειτουργούν σαν φερμουάρ. Αλλά είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και φθηνότερο.

3. Χρησιμοποιήστε καρούλι

Καρούλι τρόλεϊ Bago KW-110 με κεντρική περιστρεφόμενη λαβή 100 πόδια πορτοκαλί

με λίγα δολάρια Μπορείτε να αγοράσετε ωραία μικρά καρούλια. Οι άνθρωποι έχουν ανάμεικτες απόψεις για αυτά τα καρούλια. Αλλά είναι μια επιλογή που πρέπει να εξετάσετε. Μόλις τυλίξετε το καλώδιο γύρω από αυτό το καρούλι. Θα χαλαρώσετε την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμοι.

Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας άξονας για έναν καθετήρα. Μπορείτε να βρείτε καρούλια δίπλα σε καλώδια επέκτασης σε καταστήματα υλικού.

Το πρόβλημα με τα καρούλια είναι ότι καταστρέφουν τα καλώδια με την πάροδο του χρόνου. Αυτό ασκεί πίεση που προκαλεί το καλώδιο σας να φθείρεται πιο γρήγορα από τις τυπικές επιλογές αναδίπλωσης. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι δεν εξοικονομείτε χρόνο επειδή πρέπει να τυλίγετε και να ξετυλίγετε συνεχώς το καλώδιο.

Φαίνεται προσεγμένο μετά την απενεργοποίηση του καλωδίου.

4. Κάνετε ανάδοχο περιτύλιγμα.

Το τύλιγμα εργολάβου είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά από ηλεκτρολόγους για την αποθήκευση καλωδίων. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση και είναι πολύπλοκο να το μάθεις. Διπλώστε το κορδόνι στη μέση και κρατήστε το αποτύπωμα του μισού στα χέρια σας.Δέστε έναν χαλαρό κόμπο με αυτή τη λωρίδα.

Περάστε από τη θηλιά και πιάστε το διπλό καλώδιο. Τραβήξτε μέσα από τη θηλιά. Τώρα έχετε μια νέα θηλιά. Περάστε από αυτόν τον νέο βρόχο και πιάστε το διπλό καλώδιο και συνεχίστε μέχρι να ολοκληρώσετε όλα τα καλώδια.

όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε Πιάσε και τράβα το καλώδιο από τον εξωτερικό βρόχο, Νταντά!

Εδώ είναι ένα σύντομο βίντεο. που δείχνει στον ανάδοχο πώς να τυλίξει το καλώδιο επέκτασης για εσάς

5. Χρησιμοποιήστε ένα στιλ over-under wrap.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το στυλ και μπορεί να είναι το αγαπημένο μας. Είναι εύκολο και προστατεύει το καλώδιο σας ενώ το αποθηκεύετε.

Κρατήστε το καλώδιο με τα χέρια σας προς την ίδια κατεύθυνση. Μετακινήστε το δεξί σας χέρι πάνω από το αριστερό σας χέρι, περιστρέψτε το δεξί σας χέρι 180 μοίρες ταυτόχρονα. Τα χέρια σας είναι τώρα το ένα απέναντι από το άλλο. (Όχι πλέον στην ίδια κατεύθυνση.) Πιάστε και τις δύο άκρες του κορδονιού με το αριστερό σας χέρι. Τώρα θα έχετε ένα καρούλι καλωδίου.

Τεντώστε το δεξί σας χέρι και πιάστε ένα άλλο καλώδιο, επαναλάβετε τη διαδικασία, περιστρέφοντας το χέρι σας μέχρι το τέλος. και πιάστε το επόμενο πηνίο με το αριστερό σας χέρι Συνεχίστε μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα πηνία.

Αυτό το σχέδιο ακολουθεί τη φυσική καμπυλότητα των συρμάτων. Έτσι δεν θα λυγίσετε ασυνήθιστα και θα καταστρέψετε το καλώδιο.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να δείξετε πώς να τυλίγετε εύκολα ένα καλώδιο επέκτασης από πάνω.

6. Οπλιστείτε

Αυτή η μέθοδος είναι γρήγορη και εύκολη. Αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Κρατήστε το πολύπριζο στο δεξί σας χέρι και λυγίστε τον αγκώνα σας έτσι ώστε το χέρι σας να βρίσκεται σε γωνία 90 μοιρών. Πιάστε το καλώδιο με το αριστερό σας χέρι και τυλίξτε το. Θα κυλήσετε από τα χέρια σας στους τρικέφαλους σας (πάνω από τους αγκώνες σας) μόλις τυλίξετε ένα μακρύ καλώδιο. Περάστε το χέρι σας μέσα από την τρύπα. Όλα αυτά έχουν γίνει.

Αντίθετα, βραχίονες και σταυροί χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πηνίων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια και τις μασχάλες/ώμους σας για μεγάλες μπούκλες και γρήγορες πτυχώσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να λύσετε περισσότερα κουβάρια. Επίσης το ξετύλιγμα του πηνίου είναι πολύ ενοχλητικό.Το θετικό είναι ότι είναι μια δωρεάν και γρήγορη επιλογή.

7. Αναδιπλούμενο καρούλι καλωδίου

Καλή επιλογή!

Πτυσσόμενο καρούλι καλωδίου Flexzilla 14/3

Κερδίζουμε προμήθεια εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση από καρούλι Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανασυρόμενο τύλιγμα καλωδίου. Είναι ένα καρούλι που χρησιμοποιεί μηχανισμό για να τυλίγει αυτόματα το καλώδιο. Είναι λίγο πιο ακριβό και συνήθως επισκευάζεται σε ένα μέρος.

Φαίνεται πολύ κομψό και είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα καρούλια καλωδίων μπορούν να υποβαθμίσουν τα καλώδια με την πάροδο του χρόνου. Το καλώδιο θα πρέπει να αντικαθίσταται περιοδικά για ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα: Τα καλύτερα αναδιπλούμενα καρούλια καλωδίων που τοποθετούνται στον τοίχο

8. Φτιάξτε το δικό σας καρούλι.

Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε να τυλίξετε το δικό σας καρούλι καλωδίου. Φτιάξτε μια άτρακτο στο πικάπ σας που να μπορεί να τυλίξει το καλώδιο σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε λαβές T σωλήνα PVC στην κορυφή του σύρματος, ώστε να μπορείτε να το στρίψετε γρήγορα με το χέρι.

Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτήν τη συσκευή σε έναν κουβά, να ανοίξετε μια μικρή τρύπα στο πλάι του κάδου. Στη συνέχεια, εισάγετε το βύσμα για να συνδέσετε τα καλώδια από και προς τη δεξαμενή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *