12 κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν επενδύουν (το 2022) –

ข้อผิดพลาดทั่วไปที่ผู้คนมักทำเมื่อลงทุน

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι θέλουν να επενδύσουν. Αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Αυτό οδηγεί πολλούς ανθρώπους να κάνουν κοινά λάθη που μπορεί να τους κοστίσουν πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Θα δούμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν επενδύουν. και πώς μπορείτε να το αποφύγετε

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά την επένδυση;

Η επένδυση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα χρήματά σας. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ναρκοπέδιο αν δεν ξέρετε τι κάνετε.

Κάθε είδους παγίδες και παγίδες μπορεί να σας τρομοκρατήσουν. Και είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτά τα πράγματα προτού αρχίσετε να επενδύετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο.

Εδώ είναι μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν επενδύουν:

Δεν είναι ξεκάθαροι οι επενδυτικοί σας στόχοι

Αν ρωτήσετε 1.000 επενδυτές τι ελπίζουν να κερδίσουν από το χρηματιστήριο Όλοι θα πουν κάτι σαν, «Θέλω να βγάλω χρήματα». Το να είστε ασαφείς σχετικά με τους στόχους σας καθιστά πολύ εύκολο να είστε ένας απείθαρχος επενδυτής.

σε επαγγελματικό περιβάλλον Θα εμπιστευόσασταν τον διευθυντή να καθίσει και να πει: «Θέλουμε να είμαστε κερδοφόροι αυτό το τρίμηνο» ή «Θέλουμε να εδραιωθούμε ως επιχείρηση σε κάθε μεγάλη πόλη;» Αυτό είπε; αβέβαιος! Μια ομάδα με σχέδιο δράσης διευκολύνει τις επιλογές που συνάδουν με τη μεγάλη εικόνα.

Επιστρέψτε στο επενδυτικό σας σχέδιο. Σχεδιάζετε συνταξιοδότηση με προβλέψεις εισοδήματος και φορολογικό σχεδιασμό; Αποταμιεύετε για το ταμείο εκπαίδευσης του παιδιού ή του εγγονιού σας;

Μόλις καταλάβετε τους επενδυτικούς σας στόχους και στόχους. Θα εκπλαγείτε πώς άλλες επενδυτικές στρατηγικές Πόσο γρήγορα θα λειτουργήσει το δικό σας;

Δεν έχετε ερευνήσει την εταιρεία από την οποία αγοράζετε.

Φανταστείτε ότι έχετε έναν συγγενή που θέλει να επενδύσει σε μια επιχείρηση φορτηγών τροφίμων στην Καλιφόρνια. Όταν σας ζητούν να δανειστείτε μερικές χιλιάδες δολάρια από ένα φορτηγό τροφίμων. «Τι είδους φαγητό σκοπεύετε να ετοιμάσετε;» Κάνετε εύλογες ερωτήσεις όπως και «Πώς αποκτάτε πελάτες;» Κάποιος που δεν μπορεί να μαγειρέψει ή να σχεδιάσει μενού Θα είστε πιο προσεκτικοί στο να τοποθετείτε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο σε μια αποτυχημένη επιχείρηση.

Οι καλές εταιρείες έχουν πολλά κοινά με μια καλά διαχειριζόμενη εθνική οικονομία. Θέλετε να επενδύσετε σε μια εταιρεία με ισχυρό ιστορικό. Είναι μια εξειδικευμένη αγορά. Και υπάρχουν πολλά περιθώρια για μελλοντική ανάπτυξη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι που μιλούν για τη σημασία της επένδυσης για αρχάριους θα μιλήσουν για την αξία της ανάγνωσης λογιστικών εκθέσεων και της εξέτασης των βασικών στοιχείων. Φυσικά, η έρευνα μπορεί να είναι χρονοβόρα και δύσκολη στην αρχή. Αλλά εσείς και τα οικονομικά σας θα χαρείτε που τα καταφέρατε όταν αυτή η μοντέρνα αλλά ασταθής εταιρεία και το χαρτοφυλάκιό σας ανθίσουν.

πωλήσεις πανικού

Η παροιμία «αγόρασε χαμηλά, πούλαε ψηλά» δεν είναι συνθηματική φράση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επενδύσετε, να κάνετε συναλλαγές ή να κάνετε οτιδήποτε ως έμπορος χωρίς να χάσετε χρήματα. Αλλά ενώ αυτή η παροιμία μπορεί να ακούγεται σαν κοινή λογική, Πολλοί επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι με τα πρώτα σημάδια ύφεσης της αγοράς.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 του 2020, πολλές μετοχές πωλήθηκαν στο μισό από το κανονικό ποσό. Όπως προσαρμόζεται ο κόσμος και οι άνθρωποι προσαρμόζονται «Το νέο κανονικό», η ίδια μετοχή είτε ανεβαίνει ξανά είτε σημειώνει νέο υψηλό.

Πανικόβλητοι επενδυτές απέσυραν όλα τους τα χρήματα και έχασαν την ευκαιρία να αγοράσουν νέες μετοχές με έκπτωση. Εν τω μεταξύ Όσοι κάνουν υπομονή και είτε αγοράζουν με έκπτωση είτε βλέπουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο να γίνεται καλύτερο μέσα σε λίγους μήνες.

Μπορεί να ακούγεται αντίθετο. Αλλά υπάρχει ένας λόγος που όλα τα μαθήματα αρχαρίων επενδύσεων χρειάζονται μερικές μονάδες για να μιλήσουν για τη σημασία της υπομονής. Ο ρυθμός της αγοράς χτυπά πάντα τον ρυθμό της αγοράς. Πρέπει όμως να πολεμήσεις τα ένστικτα της αυτοάμυνας για να πάρεις την ανταμοιβή που θέλεις. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά λάθη που κάνουν πολλοί αρχάριοι επενδυτές.

Μην επενδύετε με δική σας ευθύνη.

Αυτό που αγαπούν όλοι στον Ιντιάνα Τζόουνς, τον Τζέιμς Μποντ και όλους τους ήρωες είναι ότι είναι ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες και αρκετά γενναίοι για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που θα έκαναν τους περισσότερους ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν προς την κατεύθυνση τους.

Αν και οι συναλλαγές υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Αλλά δεν είναι όλα κατασκευασμένα για αυτό το είδος επενδυτικού στυλ. Δεν πειράζει κι αυτό. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε την όρεξή σας για κινδύνους προτού αρχίσετε να αγοράζετε μετοχές στην κερδοσκοπική startup X.

Είστε εθισμένος στην αδρεναλίνη που του αρέσει να βλέπει το χαρτοφυλάκιό σας να αυξάνεται σε αξία από τη μια μέρα στην άλλη; Ετοιμαστείτε να δείτε ακραία σκαμπανεβάσματα.

Υπάρχει μια φράση που ονομάζεται «Αργά και σταθερά κέρδη» μιλήστε στα βαθύτερα σημεία της ψυχής σας; Τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μια πιο συντηρητική προσέγγιση.

Η αναντιστοιχία μεταξύ της φιλοσοφίας συναλλαγών σας και του επιπέδου ανοχής κινδύνου μπορεί να κάνει το επενδυτικό σας ταξίδι πιο δύσκολο από όσο θα έπρεπε. Γι’ αυτό η επιλογή μιας επενδυτικής στρατηγικής ξεκινά με το να αφιερώνετε χρόνο για να αξιολογήσετε τα συναισθήματά σας σχετικά με τον κίνδυνο.

Καμία στρατηγική οικονομικής διαχείρισης

Ας υποθέσουμε ότι αγοράσατε μετοχές σε 10 εταιρείες και για λόγους επιχειρηματολογίας, ας υποθέσουμε ότι 8 από αυτές τις εταιρείες είναι ασύμφορες. Και η αξία της μετοχής σας πέφτει ανάλογα.

Εάν χάσατε 200 $ σε όλες τις θέσεις ενώ κάνατε κέρδος 2000 $, μαντέψτε ποιος θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στο συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα. Εχεις δίκιο!

Ενώ μπορεί να θέλετε να κάνετε έρευνα και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ψηλά. Κανείς όμως δεν παίρνει τη σωστή επένδυση κάθε φορά. Γι’ αυτό πολλοί οικονομικοί ειδικοί σας λένε ότι η επιλογή της σωστής εταιρείας είναι η μισή μάχη που κερδίζεται. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεστε τον λογαριασμό σας μπορεί να έχει μεγάλο ή μεγαλύτερο αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία σας. και αποφυγή δαπανηρών επενδυτικών λαθών.

κακή θέση

Πριν από το 2021, οι Κλίβελαντ Μπράουν ήταν γνωστοί για μια ξηρασία μετά την περίοδο 18 ετών. Αυτό είναι σωστό. φοιτητής και διάσημοι επαγγελματίες στο Κλίβελαντ που δεν έχουν παιδικές αναμνήσεις από την ποδοσφαιρική τους ομάδα που μπήκε στα πλέι οφ.

Αν και δεν υπάρχει λάθος να βοηθάς το αουτσάιντερ. Αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσέγγιση οπαδών των σπορ στην επενδυτική σας στρατηγική. Ας ελπίσουμε ότι η τοπική αθλητική ομάδα σας θα δείξει ενδιαφέρον.

Κάθε επενδυτής μπορεί να σας πει για πιθανές εταιρείες στον κόσμο. Μπορεί να είναι καινοτόμοι στον κλάδο που είναι έτοιμοι να κάνουν σπουδαία πράγματα. Ίσως είχαν επιτυχία πριν μιλήσουν για αυτούς. Και όλα τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ειδικού καινοτόμου πυρήνα.

Αλλά μετά από μερικά τρίμηνα ή μερικά χρόνια Τα αποτελέσματα δεν είναι έτσι.

Πολλοί επενδυτές αφιερώνουν το χρόνο τους και την αγάπη τους στην έρευνα αγοράς. Ψάχνουν για εταιρείες που εμπιστεύονται. Επιπλέον, εάν διαβάσουν την επιστολή των μετόχων και μάθουν περισσότερα για τον κλάδο, Μπορεί να έχουν βαθύτερη κατανόηση του τι χρειάζεται για να μεταμορφώσει την εταιρεία και να τη διαχειριστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι που οι άνθρωποι πάντα συμβουλεύουν τους επενδυτές να μην ερωτεύονται καμία εταιρεία:

Κάθε τρίμηνο και έτος κάτω από τα πρότυπα θα κλέβουν τα κέρδη σας ως έμπορος. Ακόμα κι αν μιλάτε μόνο για δύο ή τρία τοις εκατό απώλεια ετησίως. Αλλά θα μπορούσατε να χάσετε πολλά χρήματα για το ταμείο συνταξιοδότησης ή τις τροπικές διακοπές σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να θέσετε τους οικονομικούς σας στόχους. Πειθαρχία σχετικά με τη μείωση των ζημιών και αποφυγή επαναλαμβανόμενων επενδυτικών λαθών.

Η συνεισφορά σας σας ανταμείβει για την απόφασή σας στο τέλος της ημέρας.

Επενδύστε χρήματα που δεν είστε διατεθειμένοι να χάσετε.

Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης ή επαγγελματίας με καλή καριέρα, η απώλεια 100 $ στο χρηματιστήριο δεν θα βλάψει την τράπεζά σας, ενώ τα 100 $ ή τα 1.000 $ μπορεί να μην είναι το τέλος του οικονομικού σας κόσμου. Αλλά μπορείτε να πείτε το ίδιο πράγμα για την επένδυση 10.000 $ ή 100.000 $;

για λογους σαφηνειας Η επένδυση δεν είναι σαν τον τζόγο. Μπορείτε να ερευνήσετε, να διαφοροποιήσετε και να επιλέξετε εταιρείες με σταθερά βασικά στοιχεία για να δημιουργήσετε αποδόσεις που οδηγούν τα τραπεζικά σας επιτόκια στα ύψη.

Ωστόσο, δεν θέλετε να είστε στη θέση να πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των χρημάτων ενοικίου του γραφείου σας και της επένδυσης που κάνετε. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι ακόμα κι αν τα έκανες όλα σωστά. Αλλά υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να χάσετε χρήματα.

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να είστε ο πιο συντηρητικός επενδυτής ποτέ. Είναι σημαντικό να ανταποκρίνεστε στις ρεαλιστικές προσδοκίες. Εάν θέλετε να αποφύγετε τη μείωση του εισοδήματός σας Μην βάζετε αμέσως τα χρήματα που χρειάζεστε στο χρηματιστήριο. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται είναι χρήματα που κερδίζονται. Εάν δεν έχετε αποθέματα Μην κάνετε αυτό το επώδυνο επενδυτικό λάθος.

άλμα στην τάση

όπως κάθε χρόνο που βγαίνουν 1-2 μετοχές και σκέφτεσαι «Αν επενδύσω σε αυτό Πρέπει να είμαι πλούσιος!» Φάνηκε να κάνει τους επενδυτές να το λένε. τα προηγούμενα χρόνια Το απόθεμα που έχει ανθρώπους έτοιμους να κλωτσήσουν είναι το αντίστοιχο του GameStop.

Ενώ τα social media βουίζουν και τα έσοδα είναι απίστευτα. Η αγορά μετοχών είναι δελεαστική γιατί βλέπεις άλλους να κάνουν το ίδιο. Αλλά εκείνοι που πηδούν όταν η τάση είναι σε πλήρη εξέλιξη δεν παράγουν τις αποδόσεις πολλών εκατομμυρίων που αναφέρονται στις ειδήσεις.

Μην συναλλάσσεστε με τις τάσεις και μην αγοράζετε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε έναν κλάδο που δεν κατανοείτε πλήρως. Αλλά αν επιμείνετε στην προσέγγισή σας. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη σας θα είναι καλύτερα.

Ξεχάστε τους φόρους σας

Στη βιασύνη να αρχίσετε να επενδύετε και να βάζετε τα χρήματά σας στη δουλειά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις φορολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ενέργειές σας. Για παράδειγμα, το 2020, πολλοί χρήστες του Robinhood σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι οι φόροι τους είχαν αυξηθεί μαζί με τα κέρδη τους από τις συναλλαγές τους.

Είναι αυτονόητο ότι ως επενδυτής Θέλετε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Όταν όμως έχεις επενδυτικό σύστημα Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επένδυση είναι μια ροή εισοδήματος. Και το πιο σημαντικό, το IRS απαιτεί κατανομή κερδών.

σε αυτόν τον ιστότοπο Θα μιλήσουμε για τον φορολογικό σχεδιασμό και τα πραγματικά οφέλη από την ύπαρξη ενός φορολογικού προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όταν χρησιμοποιείτε επενδυτικές στρατηγικές και κανόνες συναλλαγών Θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τι σημαίνει η επένδυσή σας στο φορολογικό σας τιμολόγιο. Αυτό είναι ένα από τα πιο ακριβά επενδυτικά λάθη. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει έως και το ήμισυ των κερδών σας εάν ζείτε στην Καλιφόρνια και δεν προγραμματίζετε σωστά.

προσπαθήστε να γίνετε πλούσιοι γρήγορα

Είναι εύκολο να παρακολουθήσεις μια ιστορία του χρηματιστηρίου που πλουτίζεις γρήγορα και να αρχίσεις να την αρέσεις στον εαυτό σου. Τελικά, ποιος δεν θα ήθελε να γίνει αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος αγοράζοντας μερικές μετοχές και βλέποντας την καθαρή σου αξία να ανεβαίνει στην κορυφή; επίπεδο Τζεφ Μπέζος

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πότε πρόκειται για επένδυση. Μερικές φορές είναι μέσα μια χελώνα Το 2016, ένας θυρωρός έγινε πρωτοσέλιδο μετά τον θάνατό του, όταν έμαθε ότι είχε κερδίσει 8 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας μετοχές σε μια καλή εταιρεία και έφυγε με τίποτα άλλο εκτός από μετρητά.

όταν επενδύεις Είναι εύκολο να εστιάσετε στην εύρεση του επόμενου Amazon ή GameStop και θα χάσετε πολλά χρήματα στη διαδικασία. Δεν έχουν όλοι τις ικανότητες, το χρόνο και την τύχη να χτυπήσουν χρυσό στο χρηματιστήριο. Αλλά ακόμα κι αν δεν είστε ειδικός στις επενδύσεις. Μπορείτε ακόμα να επιμείνετε στα βασικά, να δημιουργήσετε ένα σχέδιο και να παρακολουθήσετε το χαρτοφυλάκιό σας να μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

Βάλτε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι.

Η διαφοροποίηση των επενδύσεών σας είναι το κλειδί για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

Μην επενδύετε τα χρήματά σας σε μία μόνο μετοχή ή επένδυση. Διαδώστε το γύρω-γύρω, ώστε να μην εκτεθείτε πολύ σε περίπτωση αποτυχίας κάποιας επένδυσης.

Να είστε πιο προσεκτικοί με τις επενδύσεις σας.

Αν συνεχίσεις να το παίζεις με ασφάλεια Δεν θα δείτε την ανάπτυξη που μπορείτε να κάνετε. Η επένδυση είναι επικίνδυνη. Αρκεί όμως να νιώθεις άνετα με αυτό και να έχεις κάνει την έρευνά σου. Μην φοβάστε να ρισκάρετε.

Αποφύγετε τα κοινά επενδυτικά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν επενδύουν με κάθε κόστος.

Όταν είστε νέοι στις επενδύσεις Είναι εύκολο να πέσουμε θύματα των κοινών επενδυτικών λαθών που έχουμε περιγράψει. Σε αντίθεση με τις τυπικές ρυθμίσεις εργασιών όπου μπορείτε να περάσετε κάθε δυναμικό με ευκολία. Τα επενδυτικά λάθη μπορεί να έχουν πραγματικές οικονομικές συνέπειες για αρχάριους. αλλά με τις συμβουλές που μόλις δώσαμε Δεν χρειάζεται να πέσετε στις συνήθεις επενδυτικές παγίδες.

Αφιερώνοντας χρόνο και επενδύοντας σε καλά θεμελιωμένες εταιρείες. Θα επενδύσεις σαν επαγγελματίας. ακόμα κι αν είσαι αρχάριος

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές σχετικά με τους φόρους, τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά; Επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας για περισσότερο περιεχόμενο σαν αυτό!

Μάθε περισσότερα

Οι 7 κορυφαίες στρατηγικές που εκπίπτουν φόρου για άτομα με υψηλό εισόδημα

Δείτε πώς λειτουργούν τα ταμεία ευρετηρίου (Πρέπει να διαβάσετε!!)

Το TradeStation αναφέρει στο IRS; (Πρέπει να διαβάσετε)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *