Φόροι Μισθωτών Υπαλλήλων και Εργοδοτών –

ภาษีเงินเดือน

Φόροι μισθοδοσίας για μισθωτούς και εργοδότη -

είτε είστε εργαζόμενος είτε εργοδότης Οι φόροι μισθοδοσίας ισχύουν και για τα δύο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα πληρώνει ο εργοδότης σας σε φόρους μισθοδοσίας; επίσης Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους μισθοδοσίας επί του μισθού τους.

Τι είναι ο φόρος μισθοδοσίας;

Οι φόροι μισθοδοσίας είναι φόροι που πληρώνουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι στους μισθούς και τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Οι φόροι αυτοί συνδυάζονται με άλλους φόρους μισθωτών και εργοδοτών. και χρησιμοποιείται για προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης

Σύμφωνα με μελέτη του Φορολογικού Ιδρύματος, οι φόροι αυτοί αντιπροσωπεύουν το 23% των συνολικών κρατικών εσόδων.

Ποιος πληρώνει φόρους μισθοδοσίας;

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους όπως φόρους κοινωνικής ασφάλισης (FICA), φόρους Medicare και κρατικούς φόρους όπως SDI (State Disability Insurance).

Οι εργοδότες πληρώνουν φόρους Κοινωνικής Ασφάλισης (FICA) και σχετικούς φόρους Medicare. Αυτό περιλαμβάνει άλλους κρατικούς φόρους, όπως φόρους κατάρτισης εργοδοτών, FUTA και ασφάλιση ανεργίας (UI). Κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς φόρους για τους οποίους μπορεί να ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες.

Ποιο είναι το ποσοστό φόρου μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους;

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρο 6,2% FICA για μισθούς έως 147.000 $ το 2022 (το ποσό αυτό αλλάζει κάθε χρόνο) και 1,45% φόρο Medicare στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι κρατικοί φόροι ποικίλλουν ανάλογα με το κράτος και το πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, ο συντελεστής φόρου μισθοδοσίας στην Καλιφόρνια (SDI) για τους υπαλλήλους για το ημερολογιακό έτος 2022 είναι 1,10 τοις εκατό των κερδισμένων μισθών. Το φορολογητέο όριο μισθού για κάθε εργαζόμενο είναι 145.600 $ ανά ημερολογιακό έτος.

Πόσους φόρους εργοδότη πληρώνει ένας εργοδότης;

ομοσπονδιακούς φόρους μισθοδοσίας

Οι εργοδότες πληρώνουν 6,2% φόρους κοινωνικής ασφάλισης FICA και 1,45% φόρους Medicare στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Πληρώνουν επίσης φόρους FUTA.

Ο φορολογικός συντελεστής FUTA είναι 6% των πρώτων 7.000 $ μισθών κάθε υπαλλήλου ετησίως.

Κρατικοί φόροι μισθοδοσίας (CA)

Οι κρατικοί φόροι διαφέρουν ανάλογα με το κρατικό πρόγραμμα και τον εργοδότη. Για παράδειγμα, οι φόροι μισθοδοσίας στην Καλιφόρνια περιλαμβάνουν UI & ETT.

Η διεπαφή χρήστη πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων (εργοδότες) πληρώνουν σε κάθε εργαζόμενο ένα ποσοστό των πρώτων 7.000 $ των μισθών που καταβάλλονται ετησίως. Αυτό το ποσό ξεκινά συνήθως από 3,4% και μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα εάν απολύσετε πολλούς υπαλλήλους.

Ο φορολογικός συντελεστής κατάρτισης εργοδοτών για το 2022 είναι 0,1 τοις εκατό φόρος κατάρτισης εργοδοτών. Το φορολογητέο όριο μισθού είναι 7.000 $ για κάθε εργαζόμενο ανά ημερολογιακό έτος.

Παράδειγμα φόρου μισθοδοσίας (Μισθωτός & Εργοδότης)

Για παράδειγμα, ο John είναι υπάλληλος της ABC Plumbing και κερδίζει 100.000 ετησίως.

δείγμα φόρου μισθοδοσίας

Δείγμα Φόρων Μισθοδοσίας Υπαλλήλων

Ο Γιάννης θα πληρώσει τα εξής:

6,2% των 100.000 $ στην Κοινωνική Ασφάλιση = 6.200 $

1,45% των ιατρικών φόρων 100.000 $ = 1.450 $

1,10% φόρος SDI για την Καλιφόρνια = 1100 $

Δείγμα φόρου μισθοδοσίας εργοδοτών

Η ABC Plumbing πληρώνει τους ακόλουθους φόρους ως εργοδότης:

6,2% των 100.000 $ στην Κοινωνική Ασφάλιση = 6.200 $

1,45% των ιατρικών φόρων 100.000 $ = 1.450 $

7.000 $ (μέγιστο) 6% των 420 $ για λογαριασμό του John.

3,4% = 238 $ για διεπαφή χρήστη (υποθέτοντας 3,4 τοις εκατό)

0,1% για ETT έως 7.000 $ σε μισθούς ανά εργαζόμενο = 7 $

Πώς να αποφύγετε να πληρώσετε φόρους μισθοδοσίας;

Οι φόροι μισθοδοσίας εισπράττονται αυτόματα από τους μισθούς των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε να πληρώσετε φόρους για τα κέρδη σας ως εργαζόμενος.

Η ενσωμάτωση ως S Corp μπορεί να βοηθήσει τους εργοδότες να μειώσουν τους φόρους μισθοδοσίας. Αντί να πληρώνετε φόρους μισθοδοσίας για το σύνολο του εισοδήματός σας. Μπορείτε να αποφύγετε να πληρώσετε φόρους μισθοδοσίας σε διανομές από μια μεγάλη K1 ή S Corp.

Πληρώσατε φόρους μισθοδοσίας σε ένα W2 που εκδόθηκε από μια S Corp, αλλά όχι σε ένα K1 που εκδόθηκε από μια S Corp.

Επίσης, εάν μπορείτε να κερδίσετε από άλλες πηγές αντί για απασχόληση. Μπορείτε επίσης να αποφύγετε να πληρώσετε φόρους μισθοδοσίας στο εισόδημά σας.

Ένα παράδειγμα αυτού του είδους εισοδήματος είναι το εισόδημα από ενοίκια ακινήτων. Όταν κερδίζεις εισόδημα από την ενοικίαση ακινήτων Δεν χρειάζεται να πληρώσετε φόρους μισθοδοσίας σε αυτό το εισόδημα.

Ένα άλλο παράδειγμα τέτοιων εσόδων είναι τα κέρδη από την πώληση μετοχών ή περιουσιακών στοιχείων. Μπορείτε να κερδίσετε από τις πωλήσεις σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Είτε είστε ομοσπονδιακός υπάλληλος είτε στον ιδιωτικό τομέα. Θα πληρώσετε φόρους κοινωνικής ασφάλισης και ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος για το ομοσπονδιακό εισόδημά σας.

πόρος

www.irs.gov

Μάθε περισσότερα

Απαιτείται σύμβαση για έκτακτους εργαζόμενους;

Αυτοαπασχολούμενοι Φόροι Κοινωνικής Ασφάλισης και Medicare: Βασικά στοιχεία

Υπάρχει φόρος κοινωνικής ασφάλισης;

Ο πλήρης οδηγός για τους φόρους FICA και Medicare: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φόροι Κοινωνικής Ασφάλισης και Medicare

Φορολογικά πλεονεκτήματα ενοικιαζόμενων ακινήτων

Δίκαιες πληρωμές για τους ιδιοκτήτες της S Corp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *