Φορολογούνται τα κέρδη Roth IRA; –

Roth IRA ได้รับภาษีหรือไม่?

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Ίσως έχετε ακούσει για τους λογαριασμούς Roth IRA ως επιλογή εξοικονόμησης.

Ωστόσο, ένα τυπικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης 401k μπορεί να φαίνεται σαν χάσιμο χρόνου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν πλησιάζετε στην ηλικία συνταξιοδότησης και χρειάζεστε σταθερή σύνταξη και δεν έχετε πολλές πηγές εισοδήματος.

Αλλά μόνο αν ήσασταν τουλάχιστον 21 ετών όταν ξεκινήσατε να εργάζεστε. Μπορεί να σας έχει προσφερθεί ένα παραδοσιακό 401k ή να σκέφτεστε για ένα Roth IRA, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψετε το μέλλον. Πού και πώς θα τοποθετήσετε τα στοιχήματά σας; Σε επηρεάζουν αυτά τα σχέδια φορολογικά;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσουμε τι είναι το Roth IRA και εάν έχει νόημα να ανοίξετε ένα. Πώς επηρεάζει τους φόρους σας; και τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία του συνταξιοδοτικού σας προγράμματος.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τη στρατηγική αποταμίευσης σας επιλογές γύρω σας Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερη σαφήνεια.

Τι είναι το Roth IRA;

Είναι ένας ατομικός λογαριασμός συνταξιοδότησης όπου πληρώνετε φόρους για χρήματα που μπαίνουν στον λογαριασμό σας. Και οι μελλοντικές αναλήψεις είναι αφορολόγητες, καθώς οι Roth IRA χρηματοδοτούνται με χρήματα μετά τους φόρους.

Αυτό το μοντέλο είναι χρήσιμο για όσους αναμένουν ότι η αύξηση του φόρου τους στη συνταξιοδότηση θα είναι υψηλότερη από ό,τι είναι σήμερα. Επειδή όμως είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποιος θα είναι ο φορολογικός συντελεστής στο μέλλον. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτήν την επιλογή έχουν μια σταθερή πηγή εισοδήματος. και μπορεί να ενταχθεί με ανταλλαγή από καιρό σε καιρό

Οι περισσότεροι αποταμιευτές αυτού του τύπου συνήθως ανοίγουν αυτόν τον λογαριασμό σε χρηματιστηριακή ή επενδυτική εταιρεία. Έτσι μπορούν να επιλέξουν επενδύσεις όπως μετοχές ή ομόλογα. Και αυτός ο λογαριασμός μπορεί να ανοίξει από όλα τα φύλα και τις ηλικίες.

Αν λοιπόν ανοίξεις ένα από τα είκοσι σου Αυτός ο λογαριασμός θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από δεκαετίες ανατοκισμού. Δωρίζετε μετρητά στον λογαριασμό και δεν μπορείτε να το κάνετε με τη μορφή τίτλων ή περιουσίας.

Είμαι επιλέξιμος για Roth IRA;

Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει ένα Roth IRA εάν φτάσει τα όρια κερδών του και κερδίζει δουλεύοντας. Παρακάτω συνοψίσαμε κάθε επίπεδο και παραθέσαμε τα κριτήρια. Έτσι μπορείτε να δείτε πού κάθεστε και να δείτε πώς θα είναι η συμμετοχή σας.

Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί μπορούν να αλλάζουν από έτος σε έτος. Επομένως, είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία με την οποία ανοίξατε τον λογαριασμό. Και θα πρέπει να μπορούν να σας ενημερώνουν για τυχόν αλλαγές.

  • Εάν είστε άγαμος ή αρχηγός του νοικοκυριού που κερδίζετε λιγότερα από 129.000 $, μπορείτε να συνεισφέρετε έως και 6.000 $ ή 7.000 $ εάν είστε 50 ετών και άνω. Εάν κερδίζετε περισσότερα και 144.000 $ ή περισσότερα, η συνεισφορά σας θα μειωθεί. Δεν επιτρέπεται
  • Εάν είστε παντρεμένοι και υποβάλλετε αίτηση από κοινού Το όριο θα αυξηθεί στα 204.000 $, οπότε αν κερδίζετε λιγότερα από αυτό Μπορείτε να δωρίσετε έως και 6.000 $ ή 7.000 $ εάν το εισόδημά σας είναι υψηλό. Το ποσό της συνεισφοράς σας θα μειωθεί ή θα απορριφθεί εάν υπερβαίνει τα 214.000 $.
  • Εάν είστε παντρεμένοι και υποβάλετε αίτηση χωριστά Το όριο για αυτήν την περίπτωση είναι 10.000 $, οπότε αν κερδίζετε λιγότερα. Το ποσό της δωρεάς σας θα μειωθεί. Και αν κερδίζεις περισσότερα δεν θα επιτραπεί

Φορολογείται το εισόδημα από Roth IRA;

Οι συνεισφορές που κάνετε σε έναν IRA δεν εκπίπτουν φόρου. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτός ο τύπος λογαριασμού είναι κερδοφόρος. Έτσι επωφεληθείτε από το τελευταίο με τη μορφή αφορολόγητων αναλήψεων.

Φορολογούνται οι IRA της Roth; (1)

Θα πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες επιστροφής χρημάτων που καθορίζονται γενικά από την εταιρεία με την οποία ανοίξατε τον λογαριασμό. για αποφυγή προστίμων

Ωστόσο, εάν αποσύρετε τυχόν κέρδη από τον λογαριασμό σας, ενδέχεται να υπόκεινται σε διαφορετικούς φόρους. σε αναλήψεις αφορολόγητων Πρέπει να είχατε λογαριασμό Roth για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Πρόκειται για τη λεγόμενη πενταετή περίοδο αναμονής.

Εάν δεν ακολουθείτε αυτόν τον κανόνα Οι αναλήψεις σας θα φορολογηθούν με τον ίδιο συντελεστή με τα κανονικά σας κέρδη.

Εάν είστε κάτω των 59½ ετών τη στιγμή της απόσυρσης. Μπορεί να υπόκεινται σε φόρο 10% για πρόωρες αναλήψεις.

Αυτός ο κανόνας θα ακυρωθεί εάν πεθάνετε. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι σας δεν θα υπόκεινται σε αυτήν την ποινή ανεξάρτητα από την ηλικία τους. μέχρι το τέλος της 5ετούς περιόδου αναμονής

Τι γίνεται αν δεν ακολουθήσω τον κανόνα της πενταετίας;

Εάν δεν συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις των κανόνων Η απόσυρσή σας θα θεωρηθεί ως μη επιλέξιμη διανομή και γενικά θα υπόκειται σε ποινή 10%, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις εάν χρησιμοποιείτε τις μεθόδους ανάληψης που αναφέρονται παρακάτω.

  • Για μη επιστρεφόμενα ιατρικά έξοδα — Εάν η επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιείται για την πληρωμή ιατρικών εξόδων που υπερβαίνουν το 7,5% του προσαρμοσμένου ακαθάριστου εισοδήματός σας για το τρέχον και το προηγούμενο φορολογικό έτος.
  • να πληρώσετε για ασφάλιση υγείας – εάν είστε άτυχοι να χάσετε τη δουλειά σας Θα λάβετε την απαραίτητη επιστροφή χρημάτων για έξοδα. Επομένως, είναι χρήσιμο να έχετε έναν λογαριασμό. Ελέγξτε προσεκτικά την εκτύπωση του συμβολαίου σας για να δείτε εάν οι αλλαγές στις συνθήκες επηρεάζουν τις μελλοντικές καταθέσεις ή αναλήψεις.
  • Για Έξοδα Πιστοποιημένης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Τα Έξοδα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να επιστραφούν από τον κάτοχο λογαριασμού και τα εξαρτώμενα μέλη του. Αυτές οι δαπάνες μπορεί να περιλαμβάνουν δίδακτρα, βιβλία και υλικά που απαιτούνται για την παρακολούθηση ενός επιλέξιμου εκπαιδευτικού ιδρύματος. και πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έτους που αποσύρετε

συμπέρασμα

όπως βλέπεις Ορισμένες καταστάσεις καθιστούν αυτόν τον τύπο λογαριασμού κερδοφόρο. Μπορεί όμως να υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση σε κεφάλαια νωρίτερα από το αναμενόμενο. Και χρειάζεται κάποια στρατηγική εάν αποφασίσετε να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας. για επενδύσεις

Η γνώση των απαιτήσεων του λογαριασμού και του τρόπου χρήσης τους χωρίς ποινή θα διευκολύνει τον προγραμματισμό αποταμίευσης και συνταξιοδότησης. και σας δίνουν τη δυνατότητα να λαμβάνετε αποφάσεις με αυτοπεποίθηση εάν αλλάξει η κατάστασή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *