Φορολογείται η πληρωμή ασφάλισης; –

เงินประกันต้องเสียภาษีหรือไม่?

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Η πληρωμή για ασφάλιση μπορεί να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε στις χειρότερες καταστάσεις. Εάν έχετε ένα ατύχημα στη δουλειά Ή κάποιος χτύπησε το αυτοκίνητό σας από το δρόμο. Τα οικονομικά που μπορούν να διεκδικηθούν θα κρατήσουν τα πράγματα. Καλύτερα πάλι – ή όσο πιο κοντά στο «σωστό» γίνεται!

Αλλά δεν είστε μόνοι αν δεν σκέφτεστε τις λεπτές λεπτομέρειες της πολιτικής σας μέχρι να το διεκδικήσετε και σε εκείνο το σημείο μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί όλο αυτό… Πρέπει να πληρώσω εισόδημα; Φόρος για αυτά που πλήρωσα;

Ας το συζητήσουμε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φορολογείται η εγγύηση;

καλα ΝΕΑ! Συχνά πληρώνοντας 100% αφορολόγητη ασφάλιση – ουρα! Ναι, εάν πληρώσατε πρόσφατα ή υποβάλλετε φορολογική απαίτηση. Οι φόροι συνήθως δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε. Και ο λόγος είναι πραγματικά η ποίηση.

Γιατί δεν φορολογείται η ασφάλιση;

Η όλη έννοια του φόρου εισοδήματος είναι Κάθε φορά που γίνεσαι πλούσιος, για παράδειγμα, όταν φτάνει στο τραπέζι σου μια μηνιαία επιταγή. Δίνεις ένα μικρό μέρος από το πορτοφόλι σου στην κυβέρνηση.

Έχουμε λεφτά, συνεισφέρουμε όλοι. ευημερούν έθνος Το αποτέλεσμα είναι να ευημερούμε.

Από την άλλη πλευρά, η έννοια της απόκτησης ασφαλιστικής κάλυψης είναι ελαφρώς διαφορετική.

Βασικα Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η αποζημίωση, δηλαδή η κύρια λειτουργία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι η αποκατάσταση ή η διευκόλυνση των χαμένων πραγμάτων.

με άλλα λόγια Εάν λάβετε αποζημίωση Αυτό συμβαίνει επειδή βιώνεις την αποχώρηση των περιστάσεων, του πλούτου ή της ευημερίας. Και η πληρωμή ασφάλισης είναι ένας τρόπος για να επιστρέψετε εσείς και τα οικονομικά σας εκεί που ανήκουν.

Επομένως, αν μιλάμε κατ’ αρχήν Εάν τα ασφάλιστρα σας συμπληρώνουν αντί να αυξάνουν τον πλούτο σας Τα ασφάλιστρα δεν υπόκεινται σε εκπτώσεις φόρου εισοδήματος. Άρα δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας. Τα χρήματα της ασφάλισης που λαμβάνετε δεν είναι η αγορά μιας Ferrari. αλλά να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας με τα ίδια πρότυπα όπως πριν από το ατύχημα

Ωστόσο, δεν είναι σωστό να λέμε ότι τα ασφάλιστρα είναι αφορολόγητα, οπότε ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους ασφάλισης. Ας δούμε πώς αυτά τα είδη ταιριάζουν στο φορολογικό μας σύστημα.

Αφορολόγητη ασφάλιση

ασφάλεια περιουσίας

Όταν ασφαλίζετε περιουσία, όπως το παράδειγμα του αυτοκινήτου μας πριν από λίγο Ο στόχος δεν είναι να γίνεις πλούσιος. αλλά να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε σπασμένα ή κατεστραμμένα εξαρτήματα χωρίς δική σας υπαιτιότητα

Εξαιτίας αυτού, η ασφάλιση περιουσίας δεν φορολογείται από το κράτος.

Δεν έχει σημασία αν σας κλέψουν, κάποιος χτυπήσει το αυτοκίνητό σας ή η φυσική καταστροφή θα προκαλέσει ζημιά στην περιουσία σας. Αν έχεις τη σωστή κάλυψη, θα πληρώσεις και η εφορία δεν θα σου πάρει τα μάτια.

ασφάλεια υγείας

Αυτό διαφέρει από την ασφάλιση περιουσίας, η οποία φορολογείται σε ορισμένες περιπτώσεις. (περισσότερα για αυτό αργότερα) Οι πληρωμές ασφάλισης υγείας δεν φορολογούνται.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πάροχοι συμβολαίων πληρώνουν για ραντεβού και διαδικασίες αφού πραγματοποιηθούν σε σταθερή τιμή.

Μερικά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν φτηνά – είναι σαν ένα σπασμένο πόδι που χρειάζεται γύψο. αυτό είναι ό, τι

Είναι επίσης σύνηθες για τους ασφαλιστές υγείας να συναλλάσσονται απευθείας με γιατρούς και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Σημαίνει ότι εμείς, ο ασθενής, δεν θα δούμε τα χρήματα σε κανένα σημείο της συναλλαγής.

Εάν ο πάροχος πληρώνει πάρα πολλά για κάτι λόγω σφάλματος κρυπτογράφησης Ο πάροχος θα αφαιρέσει τη διαφορά από την επόμενη πληρωμή κατόπιν αιτήματος του γιατρού. Αυτή θα είναι μια λογιστική εγγραφή χωρίς να το γνωρίζει ο ασθενής.

Ασφάλιση ζημιών

Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλιση περιουσίας. Ο σκοπός της αποζημίωσης είναι η διόρθωση των αδικημάτων. Επειδή όμως η πληρωμή μιας απαίτησης αφορά συνήθως κάτι ασήμαντο, όπως τραυματισμό ή χαμένη ευκαιρία. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να δοθεί μια ακριβής αξία στο πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά, είναι αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ κεφαλαίων που αποκαθιστούν τον πλούτο τους και εκείνων που αυξάνουν τον πλούτο τους.

Η γενική ιδέα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ο ενάγων δεν μπορεί πλέον να το ολοκληρώσει, επομένως ο φόρος δεν θα ισχύει για την πληρωμή που έλαβε.

ασφάλεια ζωής

Η αρχή της πληρωμής της ασφάλισης ζωής είναι αρκετά παρόμοια με την πληρωμή μιας αξίωσης στο ότι δεν μπορείτε να βάλετε ένα τίμημα στη ζωή ενός αγαπημένου προσώπου. Άρα αυτά τα χρήματα είναι αρκετά κοντά ώστε να μην φορολογούνται ως εισόδημα.

Φορολογητέα Ασφάλιση

Φορολογητέα Ασφάλιση

Ασφάλιση περιουσίας (Υπέρβαση)

Μερικές φορές μπορείτε να διορθώσετε την κατάστασή σας πληρώνοντας λιγότερα από αυτά που πληρώσατε.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο πάροχος πολιτικής πληρώνει περισσότερα. Αλλά μερικές φορές οι αιτούντες επιδιώκουν επίσης να μειώσουν το κόστος.

Για παράδειγμα, μπορεί να βρείτε τρόπους να επισκευάσετε μόνοι σας κατεστραμμένο ακίνητο.

Πρέπει ακόμα να αγοράσετε υλικά. Αλλά το κόστος εργασίας αφαιρείται εντελώς από την εξίσωση. Και πρέπει να το ξοδέψετε σε μετρητά εκ των υστέρων.

Παίρνοντας πίσω την περιουσία σας και φέρνοντας τον πλούτο και την ευημερία σας πίσω στο σημείο που ήταν πριν καταστραφεί. Τα υπόλοιπα χρήματα υπολογίζονται ως πρόσθετος πλούτος, ταξινομούνται ως εισόδημα και φόροι ανάλογα.

Ασφάλιση ζωής (τόκοι και δικαιούχοι)

Αν και η ασφάλεια ζωής δεν φορολογείται Αλλά οι τόκοι που συγκεντρώθηκαν στον λογαριασμό σας ταξινομούνται ως εισόδημα και υπόκεινται σε φόρο.

Η συσσώρευση φορολογητέων τόκων ξεκινά από το σημείο πώλησης.

Οι κληρονόμοι της κληρονομιάς μπορεί επίσης να υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς φόρους περιουσίας. Εάν ο κάτοχος διαθέσει τα περιουσιακά του στοιχεία ως δικαιούχος αντί για πραγματικό πρόσωπο

Οι φόροι κληρονομιάς που επιβάλλονται από το κράτος ενδέχεται να χρεώνονται ανάλογα με την κατοικία.

Ασφάλεια αναπηρίας

Γιατί η ασφάλιση αναπηρίας μετατρέπει τις θέσεις εργασίας σε κύρια πηγή εισοδήματος. στις περισσότερες περιπτώσεις Αυτό πρέπει να αναφέρεται κατά την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης.

Αυτό ισχύει τόσο για τις βραχυπρόθεσμες όσο και για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες.

τιμωρητικές ζημίες

Οι ασφαλιστικές αξιώσεις μερικές φορές συγχέονται και παγιδεύονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, σε ορισμένες περιπτώσεις, ως τιμωρία. Ο δικαστής μπορεί να διατάξει τον κατηγορούμενο να καταβάλει ποινική αποζημίωση στο θύμα.

Αυτές οι πληρωμές φορολογούνται όπως και το γενικό εισόδημα. Αλλά άλλες πληρωμές Για κάλυψη ιατρικών εξόδων ή υλικών ζημιών, όχι

τελικές σκέψεις

και ορίστε το έχετε Οι ασφαλιστικές πληρωμές δεν φορολογούνται σχεδόν ποτέ. που είμαι σίγουρος ότι είναι βάρος στο μυαλό σου. Ωστόσο, σημειώστε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να σας ζητηθεί να πληρώσετε φόρους για την πληρωμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *