Το γάλα καρύδας πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο

Does Coconut Milk Need To Be Refrigerated

Το γάλα καρύδας πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο

Εάν είστε νέοι στον κόσμο του γάλακτος καρύδας. Ίσως αναρωτιέστε αν αυτό το προϊόν χρειάζεται να ψύχεται, δεν χρειάζεται! Αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα άλλα ποτά, και υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γάλακτος καρύδας, καθένας από τους οποίους απαιτεί διαφορετική αποθήκευση. Ο τύπος αποθήκευσης που απαιτείται από ένα συγκεκριμένο προϊόν εξαρτάται από το πώς συσκευάζεται και τι περιέχεται σε αυτό.Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι γάλακτος καρύδας: κονσερβοποιημένο, σε κουτί και συσκευασμένο. και σε κονσέρβα Κάθε άτομο χρειάζεται διαφορετική μέθοδο αποθήκευσης για να διατηρείται φρέσκο ​​και ασφαλές για κατανάλωση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί πρέπει να βάζετε το γάλα καρύδας στο ψυγείο.

Παγωμένο γάλα καρύδας;

Ναι, το γάλα καρύδας πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο. Το γάλα καρύδας είναι ένα προϊόν χωρίς γαλακτοκομικά που παρασκευάζεται από τριμμένο κρέας καρύδας και αναμιγνύεται με νερό. γιατί υπάρχουν γαλακτοκομικά προϊόντα άρα σάπιο αν δεν είναι στο ψυγείο Το γάλα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος σε πολλές συνταγές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε smoothies ή σέικ ή ως κρέμα για καφέ ή τσάι.

Πόσο διαρκεί το γάλα καρύδας στο ψυγείο;

1. Κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας σε κονσέρβα πρέπει πάντα να βρίσκεται στο ψυγείο. Τα κουτιά δεν είναι δοχεία αποθήκευσης και δεν διατηρούν τη φρεσκάδα του γάλακτος μέσα. Αυτό το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο σας σε θερμοκρασία κοντά στους 40 βαθμούς Φαρενάιτ. Περάστε περίπου 2 εβδομάδες σε αυτό το περιβάλλον. Αν το αφήσετε πολύ ώρα στον πάγκο Μπορεί να έχει ξινή γεύση ή να έχει χαλάσει. Μην αφήνετε λοιπόν κουτάκια στον πάγκο!

2. Κουτί γάλα καρύδας

Ακριβώς όπως το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας, αυτό το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται σε κουτί – στο ψυγείο ανά πάσα στιγμή. Εάν φυλάσσεται σε δροσερό μέρος θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, αλλά αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής. Μπορείτε να το παγώσετε. Μπορείτε να αναμίξετε κατεψυγμένο και κατεψυγμένο γάλα καρύδας για να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα που θα διαρκέσει έως και 3 μήνες στην κατάψυξή σας.

3. Κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας σταθερής στρώσης

Αν ψάχνετε για ένα προϊόν που μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου. Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας είναι για εσάς. Αυτό το προϊόν είναι απολύτως ασφαλές στο ψυγείο και θα παραμείνει φρέσκο ​​για περίπου 2 χρόνια. Μπορείτε να καταψύξετε αντί για ψύξη. Εάν καταψύξετε αυτό το είδος γάλακτος καρύδας. Θυμηθείτε να ξεπαγώσετε πριν τη χρήση!

Ποια είναι τα οφέλη του γάλακτος καρύδας;

 1. Περιέχει υγιή λίπη. Το γάλα καρύδας παρασκευάζεται από τη σάρκα καρύδων και είναι γεμάτο με φυσικά καλά λιπαρά. Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους στο γάλα καρύδας είναι κορεσμένα λιπαρά. που αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Αρκεί να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν με μέτρο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατανάλωση υπερβολικού κορεσμένου λίπους.
 2. Πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες Το γάλα καρύδας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Κάντε το ένα ρόφημα που θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες αφού το πιείτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ανθυγιεινά τρόφιμα όταν καταναλώνετε αυτό το ποτό κατά τη διάρκεια των γευμάτων ή ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.
 3. Έχει λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό γάλα, το γάλα σόγιας ή το γάλα αμυγδάλου. Οι θερμίδες στο γάλα καρύδας είναι χαμηλότερες από αυτές που παίρνετε από πολλά γάλατα αγελάδας ή σόγιας. Και είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε υγιή λίπη στη διατροφή σας.
 4. Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα Το γάλα καρύδας είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη Ε και σίδηρο.
 5. βοηθούν στην απώλεια βάρους Το γάλα καρύδας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος προάγοντας την καλή πέψη και ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας. Το νερό καρύδας είναι ένα άλλο πολύτιμο προϊόν που έχει όλα τα παραπάνω οφέλη. Είναι μια φυσική πηγή ηλεκτρολυτών που βοηθούν στην αναπλήρωση των υγρών που χάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης ή της δραστηριότητας.

Πώς να διατηρήσετε παγωμένο γάλα καρύδας

1. Κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας

Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας είναι ένα υγρό που συσκευάζεται σε κονσέρβες. Συχνά χρησιμοποιείται ως συστατικό στη μαγειρική. Αλλά το γάλα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ρόφημα. Τα κουτάκια είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο και πωλούνται σε παντοπωλεία. Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας μπορεί να φέρει την ένδειξη «πλήρες», «ελαφρύ» ή «κρεμώδες». Αυτός ο τύπος γάλακτος καρύδας μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο χρόνια, ωστόσο, θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και τη θερμότητα. πηγές για την αποφυγή αλλοίωσης. Αυτό το είδος γάλακτος καρύδας δεν πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο καθώς όταν κρυώνει, τα λιπαρά οξέα μετατρέπονται σε συμπαγείς σβώλους.

2. Κουτί γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας σε κουτί μπορεί να βρεθεί στα ράφια του παντοπωλείου. Συνήθως έρχονται σε δοχεία που μοιάζουν με κουτί από χαρτόνι ή χαρτόνι με πλαστική επικάλυψη. έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (συνήθως ενός έτους) και δεν χρειάζεται ψύξη. Αυτός ο τύπος γάλακτος καρύδας βρίσκεται συνήθως στον διάδρομο ψησίματος των παντοπωλείων. Το γάλα καρύδας σε κουτί χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και ως ποτό εάν το επιθυμείτε.

3. Κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας σταθερής στρώσης

Το γάλα καρύδας σε κονσέρβα που αποθηκεύεται σε μεταλλικά ή πλαστικά κουτιά μπορεί να αποθηκευτεί έως και πέντε χρόνια. Θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και πηγές θερμότητας. Δεν χρειάζεται όμως να μπει στο ψυγείο. Το γάλα καρύδας χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική και την προετοιμασία ποτών. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε ορισμένες συνταγές (όπως τα smoothies), αν έχετε κονσέρβα γάλα καρύδας που μπορεί να αποθηκευτεί, είναι εντάξει. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας από το κουτί. Ή μετακινήστε το σε άλλο δοχείο (όπως ένα γυάλινο βάζο) εάν θέλετε να το διατηρήσετε δροσερό.

Συμβουλές για να διατηρήσετε το γάλα καρύδας σας φρέσκο

 1. Η μεγαλύτερη συμβουλή είναι να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε προϊόντα που μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν δείτε μια ένδειξη στην ετικέτα ότι ένα προϊόν χρειάζεται ψύξη, όπως ένα σύμβολο ψύξης (ένα κυκλικό σύμβολο “κρύο”) ή μια δήλωση “διατήρηση στο ψυγείο”, φυλάξτε το στο ψυγείο σας. Αυτό ισχύει και για το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας.
 2. Εάν έχετε ένα κουτί με γάλα καρύδας που δεν φέρει σήμανση ότι βρίσκεται στο ψυγείο Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου.
 3. Το γάλα καρύδας σε κονσέρβα μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ψυγείο. Είναι συσκευασμένο σε σφραγισμένο δοχείο και θα διαρκέσει έως και δύο χρόνια μετά την «καλύτερη ημερομηνία» εάν δεν έχει ανοιχτεί! όταν ανοίξει Αυτό το προϊόν θα διαρκέσει έως και ένα χρόνο εάν διατηρηθεί στο ψυγείο. Εάν θέλετε, αφήστε το αχρησιμοποίητο τμήμα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα. (Αυτό θα το βοηθήσει να παραμείνει φρέσκο ​​περισσότερο.)
 4. Εάν αγοράζετε γάλα καρύδας σε κουτί Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι “ελαφρύ” ή “χαμηλών λιπαρών” τύπος γάλακτος καρύδας. Γενικά δεν θα διατηρηθεί καλά στην αποθήκευση και πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα προϊόν είναι χαμηλό σε λιπαρά εάν η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι μικρότερη από 1%. Το προϊόν πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση σε θερμοκρασία δωματίου.
 5. Ακόμα κι αν έχετε γάλα καρύδας σε κονσέρβα ή σε κουτί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ημερομηνία «best by» στη συσκευασία πριν από το άνοιγμα. Αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία το προϊόν θα παραμείνει φρέσκο ​​μόλις ανοιχτεί. (και δεν χρειάζεται ψύξη)
 6. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε το σταθερό γάλα καρύδας στο ράφι, Υπάρχει μια άλλη επιλογή: φτιάξτε το δικό σας! Αυτή είναι μια μέθοδος χαμηλού κόστους για να αποκτήσετε ένα προϊόν μεγάλης διάρκειας ζωής σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο αν θέλετε.
 7. Το γάλα καρύδας πρέπει να καταναλωθεί εντός έξι μηνών από το άνοιγμα. Έτσι, αν δεν πιστεύετε ότι θα το τελειώσετε πριν από εκείνη την ώρα. Φροντίστε να πίνετε γρήγορα.

συμπέρασμα

Το γάλα καρύδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια τροπική γεύση στα αγαπημένα σας πιάτα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να διαλέξετε. Αλλά κάθε επιλογή χρειάζεται επιπλέον χώρο αποθήκευσης για να παραμείνει φρέσκο. Βάλτε το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες πριν παρατηρήσετε πτώση της ποιότητας. μετά από δύο εβδομάδες πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο Το γάλα καρύδας συσκευασμένο σε κουτιά ή σακουλάκια θα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο μόλις ανοιχτεί. Το συντηρημένο γάλα καρύδας μπορεί να αποθηκευτεί εκτός ψυγείου για έως και έξι μήνες πριν από την κατάψυξη. Αν θέλετε να προσθέσετε πολύ γάλα καρύδας στη διατροφή σας. Μπορείτε να αγοράσετε γάλα καρύδας χύμα και να το κρατήσετε στο ντουλάπι ή στο ντουλάπι σας. Αν χρειάζεστε μόνο λίγο Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *