Συσσώρευση μούχλας στα κλιματιστικά: Είναι δυνατόν;

แอร์เป็นเชื้อรา?

Μπορούν τα κλιματιστικά να μουχλιάσουν;

Οι μούχλες και τα σπόρια μούχλας μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από επιπτώσεις στην υγεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα με αλλεργίες στη μούχλα ή πνευμονική νόσο. Η μούχλα μπορεί εύκολα να εισέλθει στο σπίτι σας από οποιοδήποτε άνοιγμα.

Εάν το κλιματιστικό σας δεν έχει χρησιμοποιηθεί για λίγο, μπορεί να μουχλιάσει.Αυτό συμβαίνει περισσότερο τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Η μούχλα μπορεί να ταξιδέψει μέσω του αέρα με τη μορφή σπορίων. που μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα υποστρώματα συμπεριλαμβανομένου του κλιματιστικού σας

Το υπόλοιπο αυτού του άρθρου περιγράφει τους κινδύνους από την ανάπτυξη μούχλας. Πώς εισέρχεται και αναπτύσσεται η μούχλα στις ψυκτικές μονάδες Πώς να ελέγξετε τη μονάδα ψύξης σας για ανάπτυξη μούχλας πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα και προφυλάξεις για την πρόληψη.

Μουχλιάζει το κλιματιστικό;

Οι επιπτώσεις στην υγεία από την ανάπτυξη μυκήτων δεν έχουν εξεταστεί.

Εξαρτάται από το πώς λειτουργεί η μονάδα ψύξης σας. Κινδυνεύετε να αφήσετε τη μούχλα να αναπτυχθεί στη μονάδα ψύξης σας. Χρησιμοποιεί έναν κύκλο συμπίεσης ατμών αερίου-υγρού για την αφαίρεση της θερμότητας από τον αέρα και την κυκλοφορία του ψυχρού αέρα.

Τα σπόρια εξαπλώνονται αποτελεσματικά σε όλο το σπίτι σας από αυτόν τον κρύο αέρα μέσω των αγωγών HVAC με την πάροδο του χρόνου. Η ροή αέρα που φράσσεται από μούχλα θα τον εξαπλώσει σε άλλα μέρη του σπιτιού σας.

Η μούχλα εξαπλώνεται εύκολα μέσω του αέρα που αναπνέετε. Τι μπορεί όμως να κάνει στον οργανισμό; Σύμφωνα με τον CDCΟι επιπτώσεις της μούχλας στο σώμα ποικίλλουν ανάλογα με την ευαισθησία στη μούχλα.

Μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως συριγμό, βήχα, ερεθισμό του δέρματος, πονόλαιμο, φτέρνισμα, βουλωμένη μύτη, πονοκέφαλο, υγρά μάτια ή φαγούρα στα μάτια. Άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως άτομα σε κίνδυνο Ενδέχεται να εμφανιστούν ισχυρότερες, πιο σοβαρές αντιδράσεις. ανοσοποιητικό σύστημα

Πώς μπαίνει και μεγαλώνει η μούχλα στο κλιματιστικό σας;

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού που μπορεί να οδηγήσει στην είσοδο μούχλας στο κλιματιστικό τους είναι να μην αντικαταστήσουν το φίλτρο. Τοποθετούνται φίλτρα στο κλιματιστικό σας για να αποτρέψουν την είσοδο ρύπων όπως η σκόνη, η γύρη και τα μικροσπόρια στο σπίτι σας. Οι μύκητες μπορούν να αναπτυχθούν εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Η υγρασία στο κλιματιστικό σας μπορεί να προέλθει από διαρροές στον εξατμιστή και στον συμπυκνωτή. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στη συνεχή ροή ψυκτικού μέσου. Τα υπολείμματα και η σκόνη που κατακάθονται μέσα στη συσκευή λειτουργούν ως πηγή τροφής για μούχλα.Επιπλέον, η εναλλαγή χαμηλής και υψηλής υγρασίας αέρα μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας.

Μουχλιάζει το κλιματιστικό;

Ελέγξτε το κλιματιστικό για μούχλα.

Τα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω είναι τυπικά των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει μούχλα στο κλιματιστικό σας πριν αποφασίσετε εάν το πρόβλημα είναι πολύ μικρό για να το αντιμετωπίσετε ή πολύ μεγάλο για να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

  • Ελέγξτε για οσμές σε αεριζόμενους χώρους.
  • Ελέγξτε τις τρύπες για ορατή μούχλα..

Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε το κάλυμμα της μπροστινής γρίλιας. (Μπορεί να χρειαστεί ένα κατσαβίδι ανάλογα με την εγκατάσταση) και επιθεωρήστε τη γρίλια χρησιμοποιώντας έναν φακό. Η μούχλα εμφανίζεται ως ραβδώσεις ή συστάδες καφέ, μαύρων, λευκών ή πράσινων κηλίδων. Το ωίδιο, μια κοινή μορφή μούχλας, εμφανίζεται ως σκόνη γκρι ή λευκά μπαλώματα ή ραβδώσεις.

Αν βρείτε ίχνη από αυτά τα καλούπια Θα πρέπει να προχωρήσετε στον καθαρισμό του κλιματιστικού. Πριν όμως ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού Θα πρέπει να καλύψετε τους προσβεβλημένους αεραγωγούς με νάιλον.

πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα

Η σημασία της ασφάλειας δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Αυτό συμβαίνει επειδή εκτίθεστε σε χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μάσκες, γυαλιά, γάντια και κάθε πρόσθετο προστατευτικό εξοπλισμό που σας βολεύει.

Αφαιρέστε τη μονάδα ψύξης από τον τοίχο ή το παράθυρο.

Χρειάζεστε ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από το πλαίσιο. και ανάλογα με το βάρος του κλιματιστικού Μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια για την αφαίρεση του κλιματιστικού από τον τοίχο. Έτσι θα χρειαστείτε κάποιον να σας βοηθήσει να σηκώσετε αυτό το βαρύ πράγμα.

αποσυναρμολογήστε το κλιματιστικό

Αφαιρέστε τη σχάρα στο μπροστινό μέρος της μονάδας και αδειάστε το νερό. Αν δείτε μούχλα στο φίλτρο Μουλιάστε τα σε μια μπανιέρα με αραιωμένη χλωρίνη (περίπου 1/4 φλιτζάνι χλωρίνη). Αφαιρέστε το πάνω και το πίσω μέρος του μηχανήματος. και καθαρισμός στο εσωτερικό του κλιματιστικού επειδή υπάρχουν δυσπρόσιτα σημεία στο μηχάνημα Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

Μουχλιάζει το κλιματιστικό;

καθαρίστε το πηνίο

Στη συνέχεια, ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής πρέπει να καθαριστούν. Αυτή είναι μια άλλη εναλλακτική λύση για τη μούχλα στα κλιματιστικά. Τα οικιακά σαπούνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρά καλούπια. Αλλά τα μεγαλύτερα καλούπια θα χρειαστούν ένα εμπορικά διαθέσιμο καθαριστικό πηνίου.

Ανάλογα με το τι αγοράζετε, το καθαριστικό σερπαντίνας μπορεί να έρθει ή όχι σε μπουκάλι ψεκασμού. Εάν δεν έχετε μπουκάλι ψεκασμού, ξεπλύνετε καλά το μπουκάλι ψεκασμού και ρίξτε το καθαριστικό σερπαντίνας. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού κατά την παραγγελία σας ή σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ. Εξαρτάται από το ποια επιλογή είναι πιο οικονομική για εσάς.

Ψεκάστε το πηνίο με καθαριστικό πηνίου. Φροντίστε να στοχεύσετε το πηνίο AC όσο το δυνατόν περισσότερο Περιμένετε 10-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε το προϊόν από το πηνίο. Αυτό επιτρέπει στο προϊόν πηνίου να απορροφηθεί σωστά, έτσι ώστε τα υπολείμματα στο πηνίο AC να διαλύονται στο gunkum.

πλύνετε το όπλο

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια καθαρή, φορητή πηγή νερού, όπως το νερό της βρύσης. και αποφύγετε το ηλεκτρικό μέρος του μηχανήματος και το καλώδιο ρεύματος του κλιματιστικού

Σκουπίστε το εσωτερικό του μηχανήματος.

Σκουπίστε τις επιφάνειες μέσα στη μονάδα για να αφαιρέσετε όλα τα ορατά ίχνη μούχλας. Χρησιμοποιήστε έναν κουβά με οικιακό σαπούνι αραιωμένο με περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Είναι σημαντικό να εστιάσετε σε κρυψώνες όπου η σκόνη μπορεί εύκολα να καθίσει.

άλλη επιλογή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραιωμένο λευκαντικό αντί. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται μόνο εάν η μονάδα έρχεται σε επαφή με υγρά που κατοικούνται από βακτήρια, όπως τα λύματα.

καθαρό φίλτρο

Το προεμποτισμένο φίλτρο αέρα σας είναι έτοιμο για χρήση εντός 45 λεπτών αφού το εμποτίσετε. Αν το πλύνετε κάτω από τη βρύση, θα αφαιρέσει όλη τη βρωμιά.

Αφήστε τα μέρη του μηχανήματος να στεγνώσουν στον αέρα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάπου με αρκετό χώρο για να το χρησιμοποιήσετε, όπως το γκαζόν σας. Αφήστε τη μονάδα να στεγνώσει στον αέρα για μια μέρα προτού την επανασυναρμολογήσετε και την τοποθετήσετε ξανά στο πλαίσιο. Αν το αφήσετε σε περιοχή με άνεμο ή με αέρα Θα πρέπει να στεγνώσει στη σκιά χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα για να αποφευχθεί η σκόνη που παρασύρεται από τον άνεμο.

Προφυλάξεις για την πρόληψη της μελλοντικής ανάπτυξης μούχλας

Καθαρίζετε συχνά τον εξοπλισμό σας.

Είναι δύσκολο να απαλλαγείτε εντελώς από τα σπόρια μούχλας. Επειδή υπάρχουν δυσπρόσιτα σημεία στο κλιματιστικό σας όπου μπορούν να εγκατασταθούν αυτά τα σπόρια. για να αποτρέψουν την ανάπτυξή τους Θα πρέπει να ανάβετε το κλιματιστικό και να κάνετε ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά το μήνα. όταν το κάνεις αυτό Θα κλέψεις την πηγή τροφής του.

Ανοίξτε το κλιματιστικό σας.

Διατηρείτε το κλιματιστικό ακόμα και σε κρύο καιρό. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι είναι δύσκολο να αναπτυχθεί μούχλα ενώ το μηχάνημα λειτουργεί. Ωστόσο, μπορεί να ανησυχείτε για το κόστος διατήρησης του σε λειτουργία ακόμα και όταν δεν το χρειάζεστε.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κλιματιστικό χωρίς φίλτρο;

τους πιο κρύους μήνες Η λύση είναι να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία 10 έως 15 βαθμούς υψηλότερη από το κανονικό. Αυτό γίνεται εν αναμονή του πότε θα ανέβει η θερμοκρασία, οπότε το AC δεν θα λειτουργεί τόσο συχνά. Αλλά θα ανάβει περιστασιακά όταν η θερμοκρασία στο σπίτι αυξάνεται.

συμπέρασμα

Η ανάπτυξη μούχλας στο κλιματιστικό σας μπορεί να είναι μπερδεμένη και δύσκολη. Επομένως, είναι συνετό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να εντοπίσετε την έκταση του προβλήματος. Μερικές φορές το πρόβλημα μπορεί να είναι τόσο σοβαρό που θα χρειαστεί να το καθαρίσετε επαγγελματικά. Η καλύτερη επιλογή είναι να απαλλαγείτε εντελώς από το κλιματιστικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *