Πώς να καπνίσετε σολομό σε σχάρα: Οδηγός ψησίματος

How To Smoke Salmon On A Grill

Πώς να καπνίσετε σολομό σε μια σχάρα

Οι άνθρωποι αγαπούν τον σολομό επειδή είναι γεμάτος οφέλη για την υγεία. Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά Εκτός από αυτά τα οφέλη Ο καπνιστός σολομός έχει επίσης εκπληκτική γεύση και είναι επίσης ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Εάν έχετε πρόσβαση σε τοπικό σολομό Αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Ωστόσο, αν μπορείτε να βρείτε μόνο κατεψυγμένο ή κονσερβοποιημένο σολομό, εξακολουθεί να είναι καλό, αλλά όχι τόσο νόστιμο όσο το φρέσκο ​​ψάρι. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να καπνίζετε σολομό στη σχάρα και ποια ροκανίδια είναι τα καλύτερα για τη διαδικασία. Θα μάθετε επίσης πώς να προετοιμαστείτε καλύτερα. Η καλύτερη θερμοκρασία ψησίματος και συμβουλές για το πώς να το σερβίρετε καλύτερα μετά το κάπνισμα των ψαριών σας.

Πώς να καπνίσετε σολομό στη σχάρα

1. Πλένουμε καλά τα ψάρια.

Πρώτα, πλύνετε τον σολομό σας. Μπορείτε να τα αγοράσετε ολόκληρα και να τα κόψετε μόνοι σας ή μπορείτε να τα αγοράσετε σε φέτες. Αν θέλετε να φιλετάρετε μόνοι σας, μπορείτε να ρωτήσετε έναν πωλητή ψαριών. Για να καθαρίσετε τον σολομό Κρατήστε το από την ουρά και μουλιάστε το σε κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή βρωμιά. Τοποθετήστε το ψάρι σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και τοποθετήστε το ξανά σε κρύο νερό μέχρι να καθαρίσει το νερό. Στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα σε ένα ρηχό δοχείο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σολομό σας σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού ή ξύδι για να σταματήσετε τυχόν αποχρωματισμό που μπορεί να εμφανιστεί κατά το κάπνισμα.

2. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό.

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και τριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά όλα αυτά τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για μελλοντική χρήση. (Μπορείτε να το κρατήσετε στο ενυδρείο σας.)

3. Προετοιμάστε την αντλία.

Εάν είστε καπνιστής Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αυτή τη συνταγή, διαφορετικά θα χρειαστεί να φτιάξετε το δικό σας καπνιστή χρησιμοποιώντας παλιόξυλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ροκανίδια θέλετε. Σε κάποιους αρέσει να χρησιμοποιούν τσιπς μήλου ή κερασιάς. Αλλά μου αρέσει να χρησιμοποιώ το hickory ή το mesquite καθώς είναι πιο παραδοσιακά και γευστικά από άλλα είδη ξύλου. Αν δεν έχεις καπνιστή Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο και εφημερίδα. Ξεκινήστε στρώνοντας το κάτω μέρος ενός ταψιού ή ταψιού που είναι κατάλληλο για φούρνο, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει όλα τα φιλέτα (τουλάχιστον 8×8 ίντσες) με μια στρώση αλουμινόχαρτου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια στρώση εφημερίδας πάνω από το αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε άλλη μια στρώση αλουμινόχαρτο πάνω από την εφημερίδα.Τέλος, τοποθετήστε το φιλέτο σας στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και καλύψτε με 3 φλιτζάνια (1/2 λίτρο) νερό.

4. Προετοιμάστε ψάρια για ψήσιμο στη σχάρα.

Στεγνώστε το ψάρι με μια χαρτοπετσέτα και αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές των φέτες σολομού με τα έτοιμα καρυκεύματα. Τοποθετήστε σε μια επίπεδη, καθαρή επιφάνεια και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε.

5. Ετοιμάστε το γκριλ ή το καπνιστή σας (αν χρειάζεται).

Εάν είστε καπνιστής Κατασκευάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και γεμίστε το με σκραπ ξύλου. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιπς μήλου ή κερασιάς. Αλλά προτιμώ το hickory ή το mesquite) αν δεν έχετε καπνιστή. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο και εφημερίδα όπως περιγράφεται παραπάνω. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν καπνιστή ή δεν έχετε χρόνο να καπνίσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια προθερμασμένη ηλεκτρική σχάρα για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σχάρα Φροντίστε να ζεσταίνετε και να στεγνώσετε εντελώς πριν ξεκινήσετε να καπνίζετε τα ψάρια σας.

6. Προσθέστε νερό σε καπνιστή ή ψητό τηγάνι.

Προσθέστε αρκετό νερό (τουλάχιστον 1/2 λίτρο) σε ένα καπνιστή ή τηγάνι για να καλύψετε τα κομμάτια του ψαριού. Εάν χρησιμοποιείτε κάρβουνο Γεμίστε το με ροκανίδια και ανάψτε το με έναν αναπτήρα. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σχάρα Φροντίστε να ζεσταίνετε και να στεγνώσετε εντελώς πριν ξεκινήσετε να καπνίζετε τα ψάρια σας. Εάν δεν έχετε καπνιστή ή ηλεκτρική ψησταριά Χρησιμοποιήστε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό νερό για να καλύψετε όλα τα φιλέτα σας (περίπου 3/4 φλιτζάνι).

7. Καπνίζετε σολομό 20-30 λεπτά.

Τοποθετήστε τις φέτες σολομού σας σε μια θήκη από αλουμινόχαρτο στο κέντρο ενός ταψιού ή ψησίματος με 1 φλιτζάνι νερό και τοποθετήστε άλλη μια στρώση αλουμινόχαρτου πάνω από τις φέτες σολομού. Εάν χρησιμοποιείτε κάρβουνο Τοποθετήστε τα κομμάτια του ψαριού στα κάρβουνα και κλείστε το καπάκι. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σχάρα Φροντίστε να ζεσταίνετε και να στεγνώσετε εντελώς πριν ξεκινήσετε να καπνίζετε τα ψάρια σας.

8. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.

Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο καπνιστή ή στο τηγάνι. Προσθέστε περισσότερο νερό σε αυτό το σημείο. Βυθίστε τα κομμάτια του σολομού σας στο νερό καθώς καπνίζουν. για να μην στεγνώσει ο σολομός κατά το μαγείρεμα Η ποσότητα νερού που προσθέτετε εξαρτάται από το πόσα ροκανίδια χρησιμοποιείτε και από το πόσο ζεστό είναι το καπνιστή ή το τηγάνι σας. (Όσο πιο ζεστό το τηγάνι καπνιστή ή γκριλ, τόσο περισσότερο τόσο περισσότερο νερό χρειάζεστε)

9. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί (περίπου 15-20 λεπτά).

Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε το καπνιστή ή τη σχάρα σας για να δείτε εάν όλα τα υγρά έχουν εξατμιστεί. Και οι φέτες σολομού σας έχουν ψηθεί πλήρως.Αν δεν είναι ακόμη, συνεχίστε να τις μαγειρεύετε μέχρι να ψηθούν πλήρως.

Τι είδους ροκανίδια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

1. Καπνίζετε σε σχάρα με κάρβουνα.

Εάν μπορείτε, χρησιμοποιήστε μια σχάρα με κάρβουνα Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ροκανίδια ξύλου hickory. Αυτό το ξύλο έχει καπνιστή γεύση και θα δώσει στον σολομό σας την τέλεια καπνιστή γεύση. Μουλιάστε τα σε νερό για 15 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το ξύλο δεν καίγεται πριν τα χρησιμοποιήσετε.

2. Καπνίστε στη σχάρα αερίου.

Χρησιμοποιήστε τσιπς applewood ή ροκανίδια πεκάν για να καπνίσετε σολομό στη σόμπα αερίου σας. Αυτό το είδος ξύλου δίνει μια λεπτή γεύση και είναι ιδανικό για το ψήσιμο στη σχάρα ευαίσθητων ψαριών όπως ο σολομός χωρίς υπερβολικό κάπνισμα. όταν χρησιμοποιείτε αυτό το είδος τσιπ Αφήστε το να μουλιάσει σε νερό για 15 λεπτά.

3. Καπνίστε στην ηλεκτρική σχάρα.

Να καπνίζει σολομό σε ηλεκτρική σχάρα Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τσιπς hickory ή mesquite ή τσιπς ξύλου που έχουν προ-εμποτιστεί για 15 λεπτά προτού μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε. πρόληψη εγκαυμάτων

Συμβουλές για καπνιστό σολομό

  1. Φροντίστε να αγοράσετε φρέσκο ​​και μη κατεψυγμένο σολομό.
  2. Αποφύγετε τη χρήση προηγουμένως κατεψυγμένου και αποψυγμένου σολομού. καθώς μπορεί να προκαλέσει κάψιμο του καταψύκτη. που θα χαλάσει τη γεύση του ψαριού
  3. Όσο πιο φρέσκος είναι ο σολομός, τόσο πιο νόστιμος είναι. Για να εγγυηθείτε την ποιότητα και τη φρεσκάδα των ψαριών σας Ο καλύτερος τρόπος είναι να μπορείτε να δοκιμάσετε τη φρεσκάδα του πριν το αγοράσετε στο κατάστημα. Δεν μυρίζει καλά, μην αγοράζετε!
  4. όταν αγοράζετε σολομό Ψάξτε για σφιχτό κρέας. που δεν παρουσιάζουν σημάδια αποσύνθεσης ή αποχρωματισμού στη σάρκα ή στα οστά
  5. Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε τον σολομό σας είναι να τον ψήσετε σε δυνατή φωτιά χρησιμοποιώντας άμεση φωτιά. Αυτό θα σας δώσει τραγανό δέρμα και λιγότερο καπνό από το λίγο λάδι και τα ροκανίδια που χρειάζονται για το ψήσιμο στη σχάρα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έμμεση θερμότητα. (Έμμεσο ψήσιμο) με αυτή τη συνταγή. Αλλά θα χρειαστείτε έναν καπνιστή για να μαγειρέψετε τον σολομό σας.
  6. Βεβαιωθείτε ότι το γκριλ σας είναι καθαρό και λαδωμένο πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το πώς να καθαρίσετε και να λαδώσετε τη σχάρα σας πριν τη χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. όταν τελειώσεις Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον τρόπο λαδώματος και καθαρισμού της ψησταριάς σας μετά από κάθε χρήση.
  7. Μην μουλιάζετε τα ροκανίδια σε νερό πριν τα τοποθετήσετε στη σχάρα ή όταν καπνίζετε σολομό. Τα εμποτισμένα ροκανίδια θα καούν γρήγορα κατά το μαγείρεμα και θα δημιουργήσουν έναν καπνό που είναι πολύ ζεστός για να τον χειριστεί ο σολομός. Εάν θέλετε, μπορείτε πάντα να προσθέσετε τα εμποτισμένα ροκανίδια μετά το μαγείρεμα.

συμπέρασμα

Ο καπνιστός σολομός είναι μια διαδικασία. Καπνίστε λοιπόν σολομό νωρίς την εποχή του μπάρμπεκιου όταν ο καιρός είναι ακόμα δροσερός. Μπορείτε να μαγειρέψετε κρύο καπνιστό σολομό ή ζεστό καπνιστό σολομό σε χαμηλή θερμοκρασία. Ο καπνιστός σολομός μπορεί να σερβιριστεί ζεστός, κρύος ή σε θερμοκρασία δωματίου. Και ταιριάζει με ψωμί ή κράκερ. Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι το τέλειο σνακ ή ορεκτικό. Ο καπνιστός σολομός είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να προσθέσετε ποικιλία στη σχάρα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *