Πόσα χρόνια μπορείτε να υποβάλετε επιστροφή φόρων; –

ยื่นภาษีซ้ำได้กี่ปี?

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Η κατάθεση φόρων είναι μια δουλειά που δεν αρέσει σε κανέναν. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται ετησίως.Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) δεν επιβάλλει κανένα όριο σε πραγματικό χρόνο. Σχετικά με το χρονικό διάστημα που πρέπει να υποβάλετε καθυστερημένους φόρους

Έτσι, μπορείτε να υποβάλετε τους φόρους σας ανά πάσα στιγμή και το IRS δεν θα απορρίψει τη φορολογική σας δήλωση.

Ωστόσο, εάν θέλετε επιστροφή χρημάτων για το φορολογικό έτος Έχετε περιορισμένο χρόνο, οπότε αν θέλετε επιστροφή χρημάτων από το φορολογικό έτος Έχετε έως και τρία χρόνια για να υποβάλετε αυτήν την δήλωση.

Επιπλέον, η IRS μπορεί να λάβει μέτρα εναντίον σας εάν δεν κάνετε τίποτα μετά από 6 χρόνια.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσα χρόνια μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή του φόρου σας. και έχουν συνέπειες ή όχι

Το όριο είναι έξι χρόνια.

Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για την υποβολή των φόρων σας. Ωστόσο, η IRS θέλει να υποβάλετε τους φόρους σας το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, για να θεωρηθείτε σε καλή κατάσταση με το IRS, πρέπει να έχετε καταθέσει τους φόρους σας για τα τελευταία 6 χρόνια.

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να ζητήσετε επιστροφή φόρου για το προηγούμενο έτος, Πρέπει να υποβάλετε φορολογική δήλωση εντός 3 ετών.

μην περιμένεις πολύ

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να έχουν έξι χρόνια για να υποβάλουν τους φόρους τους είναι αρκετός χρόνος.Ωστόσο, το IRS μπορεί να μην έχει σαφείς κανόνες σχετικά με τα χρονικά όρια και τους φόρους σας. Αλλά αν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο, εμπλέκεται το IRS.

Αυτό σημαίνει ότι εάν περιμένετε πάρα πολύ για να υποβάλετε τους δικούς σας φόρους, το IRS θα υποβάλει τη φορολογική σας δήλωση για λογαριασμό σας.

Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, επειδή οι δηλώσεις που υποβάλλονται από την IRS δεν λαμβάνουν υπόψη τυχόν εκπτώσεις ή εκπτώσεις φόρου. που μπορεί να έχετε διεκδικήσει τον τελευταίο χρόνο

σε αυτή την κατάσταση Η IRS θα εκδώσει επιστροφή φόρου για εσάς. Και μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερους φόρους από ό,τι θα έπρεπε.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς θα ειδοποιηθείτε πριν συμβεί αυτό.

Γενικά, θα λάβετε μια ειδοποίηση σφάλματος CP3219N. Αυτή η ειδοποίηση σάς δίνει 90 ημέρες για να προβείτε σε μία από τις ακόλουθες ενέργειες:

Έχετε 90 ημέρες για να υποβάλετε τους δικούς σας φόρους με όλες τις πιστώσεις και τις κρατήσεις που οφείλετε. Ή έχετε 90 ημέρες για να καταθέσετε την υπόθεσή σας στο φορολογικό δικαστήριο.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την υποβολή φορολογικής δήλωσης;

Πόσα χρόνια μπορώ να υποβάλω ξανά φόρους;

Κατά την υποβολή φορολογικής δήλωσης Θα χρειαστείτε όσο το δυνατόν περισσότερα έγγραφα. Σημειώστε πότε υποβάλατε τελευταία φορά τους φόρους σας. Και έχετε αντίγραφο της πιο πρόσφατης φορολογικής σας δήλωσης;

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε ότι έχετε τα φορολογικά σας έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των W2, για όλα τα χρόνια που δεν έχετε υποβάλει φόρους.

τουλάχιστον Θα πρέπει να έχετε τις παρακάτω 2 φόρμες για να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση.

Αυτό περιλαμβάνει το W2 και το 1099, επειδή και τα δύο έντυπα απαιτούνται εάν αποκτήσατε εισόδημα κατά το φορολογικό έτος που υποβάλατε. Θα χρειαστείτε επίσης ένα συγκεκριμένο έντυπο φορολογικής δήλωσης για εκείνο το έτος.

Επομένως, δεν μπορείτε να υποβάλετε χρησιμοποιώντας το Έντυπο 2021 1040 για να αναφέρετε τα εισοδήματα που λάβατε το 2018 ή το 2020.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας άφθονη τεκμηρίωση που μπορείτε να παρέχετε. Αυτό θα αποδείξει ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για φοροαπαλλαγές ή εκπτώσεις φόρου.

Αυτά τα δικαιολογητικά μπορεί να είναι αντίγραφα κίνησης πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών κινήσεων για το έτος που υποβάλλετε.

Χάθηκαν έγγραφα, τι να κάνετε;

Να υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις για πολλά χρόνια Θα πρέπει να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα αντίγραφα των σχετικών φορολογικών παραστατικών για αυτά τα φορολογικά έτη.

Ωστόσο, εάν σας λείπουν ορισμένα έντυπα ή έγγραφα σε ορισμένα έτη. Μπορείτε να ζητήσετε αντίγραφο αυτού του εγγράφου από την IRS συμπληρώνοντας το Έντυπο 4506-T.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ή τον εργοδότη που σας έστειλε τα έγγραφα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η εταιρεία ή ο προηγούμενος ή ο σημερινός εργοδότης μπορεί να μην έχει ακόμη τα έγγραφα που χρειάζεστε. ή μπορεί να κρατιούνται χέρι-χέρι για μικρό χρονικό διάστημα

Μπορείτε να πληρώσετε ένα μικρό ποσό από ορισμένες εταιρείες για αυτά τα αντίγραφα.

Πώς παίρνετε πίσω τους φόρους σας;

Για να γίνει αυτή η διαδικασία όσο πιο εύκολη γίνεται. Αφήστε δύο ώρες για κάθε επιστροφή που πρέπει να υποβάλετε.

Επίσης, χρησιμοποιήστε φορολογικό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να κάνει την υποβολή των φόρων σας ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό χρησιμοποιεί τη σωστή ορολογία για το συγκεκριμένο φορολογικό έτος.

Ή ίσως αξίζει να προσλάβετε έναν επαγγελματία. Είναι πιο έμπειροι επειδή γνωρίζουν όλες τις περίπλοκες επιστροφές και τους όρους διαπραγμάτευσης της IRS.

όταν συλλέγονται Εκτυπώστε την επιστροφή σας και στείλτε την στο IRS.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να υποβάλετε φορολογική δήλωση μετά από 6 χρόνια. Εάν θέλετε να διεκδικήσετε κάποιον από τους φόρους σας, έχετε τρία χρόνια για να υποβάλετε τη δήλωση σας.

Δεν θα είστε σε καλή κατάσταση με το IRS τα τελευταία 6 χρόνια. Μην καθυστερείτε λοιπόν την υποβολή των φόρων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *