Πρέπει να αφήσετε τον θαυμαστή σας να τρέχει όλη τη νύχτα; Μιλάμε για το κόστος

Is it expensive to run a fan all night

Είναι ακριβό να λειτουργεί ένας ανεμιστήρας όλη τη νύχτα;

Είστε το είδος του ατόμου που μπορεί να κοιμηθεί με τον άνεμο να φυσάει από πάνω σας; Ή θέλετε ο ήχος του ανεμιστήρα να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τη νύχτα; δεν είσαι μόνος Αλλά μπορεί να ανησυχείτε για το πόσο θα κοστίσει ο ανεμιστήρας οροφής..
Δεν είναι ακριβό να λειτουργεί ο ανεμιστήρας όλη τη νύχτα. Από τον Ιούνιο του 2020, το μέσο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ανά κιλοβατώρα (kWh) στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 0,13 $. Δεδομένου ότι ένας τυπικός ανεμιστήρας οροφής είναι περίπου 70 watt, η λειτουργία του για 24 ώρες κοστίζει μόνο 0,22 $ ή 6,55 $ το μήνα.
Παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί ο ανεμιστήρας σας, όπως η απόδοση ισχύος και ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα. Αλλά πόση διαφορά κάνουν αυτές οι μεταβλητές; Ας δούμε τους αριθμούς για να δούμε τι χρεώνει ο θαυμαστής σας για εσάς. Και είναι η καλύτερη επιλογή για τον τρόπο ζωής σας;

Είναι ακριβό να ανοίγω τον ανεμιστήρα όλη τη νύχτα;

λεπτομέρειες εξόδων

Το ακριβές ποσό που ξοδεύετε για τον ανεμιστήρα εξαρτάται από τον τόπο διαμονής σας. κατανάλωση ρεύματος ανεμιστήρα και πόσο καιρό ανοίγεις τον ανεμιστήρα

Ακολουθεί μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την τιμή σας.

τιμή ηλεκτρικής ενέργειας

όπως ορίζεται σε αυτό Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA)ο μέση ισχύς 0,13 USD ανά kWh για οικιακή χρήση από το 2019

Αυτό το ποσοστό ποικίλλει ανά τομέα. Η εμπορική τιμή είναι 0,11 $, η βιομηχανική είναι 0,07 $ και η μεταφορά είναι 0,10 $.

Το πού ζείτε παίζει επίσης ρόλο στον καθορισμό του ποσού που πληρώνετε για την ηλεκτρική ενέργεια.

Για παράδειγμα, κάτοικοι της Λουιζιάνα

πολύ οικονομικό με την κρατική μέση τιμή ηλεκτρικής ενέργειας των 0,07 $ ανά kWh. Οι κάτοικοι της Χαβάης θα πληρώνουν περισσότερο από τέσσερις φορές την τυπική τιμή των 0,29 $ ανά κιλοβατώρα.
Εάν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα σε αυτή την τροπική νησιωτική πολιτεία Εάν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα (ή οπουδήποτε με υψηλό κόστος ενέργειας), θα πρέπει να λάβετε υπόψη πόσο χρόνο θα αφήσετε τον ανεμιστήρα ανοιχτό.

Είναι ακριβό να ανοίγω τον ανεμιστήρα όλη τη νύχτα;

ανεμιστήρας βάτ

Οι ανεμιστήρες οροφής κυμαίνονται από 20 Watt έως 110 Watt, όσο υψηλότερη είναι η ισχύς, τόσο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει. Και ο λογαριασμός του ρεύματος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

ο Ο πιο συνηθισμένος ναός Ο αριθμός των ανεμιστήρων στην αγορά κυμαίνεται από 65-80 Watt, ωστόσο, τα πιο ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος. και τα πιο ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα βρίσκονται στην κορυφή.
Είναι εύκολο να βρείτε την ισχύ της συσκευής απευθείας στην πινακίδα τύπου. Εάν δεν μπορείτε να τη βρείτε, αναζητήστε Google τον κατασκευαστή και το μοντέλο.

χρησιμοποιήστε χρόνο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο χρόνος λειτουργίας του ανεμιστήρα επηρεάζει επίσης το κόστος.

Αν και θα σας πω ότι το να αφήσετε τον ανεμιστήρα ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζετε. Αλλά το να αφήνεις τον ανεμιστήρα ανοιχτό όλη την ημέρα κοστίζει τρεις φορές περισσότερο από το να τον ανάβεις απλώς για οκτώ ώρες ενώ κοιμάσαι.

Η απενεργοποίησή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Υπολογισμός του λογαριασμού σας

απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς Θα σας ενημερώσει για το ακριβές ποσό που θα ξοδέψετε για τους λογαριασμούς ρεύματος.
Υπολογίστε την τιμή σας σε σεντ ανά kWh και βρείτε την ισχύ του ανεμιστήρα σας. Μετατρέψτε τα βατ σε κιλοβάτ διαιρώντας αυτόν τον αριθμό με το 1.000. Πολλαπλασιάστε αυτούς τους δύο αριθμούς μαζί. Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε ξανά με τον αριθμό των ωρών που θα λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα.

Αν δεν σας ταιριάζουν τα μαθηματικά Μπορείτε να συνδέσετε ορισμένους αριθμούς σε μια αριθμομηχανή κατανάλωσης ενέργειας. Αυτό από Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ Μάθετε γρήγορα τα ετήσια έξοδά σας.

Ανεμιστήρες οροφής εναντίον δαπέδου: Υπάρχει διαφορά;

Οι όρθιοι ή ταλαντευόμενοι ανεμιστήρες χρησιμοποιούν την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας με τους ανεμιστήρες οροφής.

Η κατανάλωση ενέργειας είναι γενικά μεταξύ 50-60 wattΕπομένως, εξοικονομεί λίγο περισσότερη ενέργεια κατά μέσο όρο από το ίδιο μοντέλο.

Ωστόσο, επειδή το εύρος ισχύος των ανεμιστήρων οροφής είναι αρκετά ευρύ. Η διαφορά δεν είναι πολύ σημαντική.

ανεμιστήρας εξοικονόμησης ενέργειας

Η ενεργειακή απόδοση δεν εξοικονομεί μόνο χρήματα. αλλά και να σώσει τον κόσμο

Ακολουθούν μερικές εξαιρετικές επιλογές για να μειώσετε τη χρήση ενέργειας:

Portage Bay Ceiling Stanner


Αυτός ο ανεμιστήρας οροφής αντλεί ισχύ μόνο 6 watt χωρίς να θυσιάζει τον κινητήρα τριών ταχυτήτων για να σας κρατήσει δροσερό.

Αυτή η επιλογή ρουστίκ σχεδιασμού προσθέτει μια φυσική πινελιά σε κάθε δωμάτιο. πάνω από όλα Χρειάζεται μόνο μία ώρα για να εγκατασταθεί.

Portage Bay Ceiling Dock 52

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Πελώνης PFT40A4AGB

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός ανεμιστήρας εάν θέλετε αθόρυβη λειτουργία και ισχυρή ροή αέρα.

Καλύψτε τον ακανόνιστο αερισμό και τα ρολόγια με ένα μικροανακλαστικό σύστημα φυσικού αέρα. επίπεδο θορύβου 48 ντεσιμπέλΑυτός ο ταλαντούμενος ανεμιστήρας δαπέδου διαθέτει χρονοδιακόπτη 12 ωρών και είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Πελώνης 40'' Ταλαντούμενος ανεμιστήρας πύργου | Τηλεχειριστήριο | Stand Still | 3 Ρυθμίσεις Ταχύτητας | 3 λειτουργίες | Χρονοδιακόπτης 15 ωρών | Οθόνη LED |

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Sleep Fan Honeywell Dreamweaver


Χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Δεν είναι για έλεγχο της θερμοκρασίας; Εξειδικεύεται και στα δύο.

Εκδόθηκε από την Dreamweaver. ροζ θόρυβος Λένε ότι είναι πιο ήρεμα από τον λευκό θόρυβο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ή χωρίς αερισμό.

Διαθέτει επίσης λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης κάθε 1, 2, 4 ή 8 ώρες, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας σας να μπορεί να σας κρατά κοιμισμένο όλη τη νύχτα χωρίς να λειτουργεί.

Ηλιακός ανεμιστήρας Bayou


Οι ηλιακοί ανεμιστήρες εξοικονομούν ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το φως του ήλιου!

Αυτός ο μίνι φορητός ανεμιστήρας είναι ιδανικός για κάμπινγκ, ταξίδια και εξωτερική χρήση. Αρκεί όμως να είναι φορτισμένη η εφεδρική μπαταρία Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Ανεμιστήρας ηλιακού πάνελ, ανεμιστήρας εξαερισμού 3W 6V Power Bank, Φορητός ανεμιστήρας USB 4 ιντσών για Υπαίθριο Γραφείο Ταξίδι Θερμοκήπιο Βάρκα Ψάρεμα Κάμπινγκ

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ

Κοιμηθείτε με ανεμιστήρα, εξοικονομώντας προϋπολογισμό, είναι ασφαλές; Υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν συνδέσετε την πρίζα τη νύχτα.

ξηρός αέρας

αναπνοή Είναι δυνατή η παραγωγή ξηρού αέρα από έναν ανεμιστήρα τη νύχτα. μικρούς κινδύνους για την υγείαΜπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, βήχα και πονοκεφάλους από κόλπους.

Ωστόσο, αυτά μπορούν να μειωθούν με τη βοήθεια ενός υγραντήρα. (το οποίο προτείνω) Υγραντήρες SmartDevil)Αυτό προσθέτει υγρασία πίσω στον αέρα και δημιουργεί έναν άνετο και υγιεινό ύπνο.

SmartDevil Compact Υγραντήρας, 500ml Υγραντήρας Επιτραπέζιου Υγραντήρα, Λειτουργία Whisper, Λειτουργία Νυχτερινού Φωτισμού, Δύο λειτουργίες Ψεκασμού, Αυτόματη Απενεργοποίηση για Υπνοδωμάτιο, Βρεφικό Δωμάτιο, Γραφείο, Σπίτι (Γκρι)

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

κίνδυνος πυρκαγιάς

όπως Εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές Έχει και ο ανεμιστήρας κίνδυνος πυρκαγιάςΕπομένως, ο ύπνος μαζί τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Η φωτιά μπορεί να προκληθεί από υπερθέρμανση του κινητήρα, κατεστραμμένη καλωδίωση ή βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα.

επιλογή για τους θαυμαστές

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όχι. Υπάρχουν και άλλες επιλογές αυτό που θέλεις

  • κλιματιστικό. Εάν ο ανεμιστήρας δεν χαμηλώνει τη θερμοκρασία αρκετά για να σας προσφέρει έναν καλό ύπνο όχι μόνο εσύ ακόμα και την επιστήμηΟ ανεμιστήρας δεν μειώνει τη θερμοκρασία του δωματίου. Αναγκάζουν το νερό να εξατμιστεί. που κάνει το δέρμα σας να νιώθει πιο δροσερό. Ωστόσο, τα κλιματιστικά είναι πιο ακριβά από τους περισσότερους ανεμιστήρες. Αλλά κάνει τον αέρα δροσερό και άνετο.
  • ανοιχτό παράθυρο εάν αισθάνεστε αρκετά ασφαλείς για να το κάνετε Το σπάσιμο των παραθύρων μπορεί να είναι μια ευκολότερη και πιο οικονομική εναλλακτική για τη λειτουργία ενός ανεμιστήρα. Εάν η θερμοκρασία όπου ζείτε πέσει σε χαμηλό κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • λευκός θόρυβος Εάν θέλετε να κοιμάστε με τον ανεμιστήρα ανοιχτό λόγω του θορύβου κατεβάστε την εφαρμογή λευκού θορύβου ανεμιστήρας ύπνουμιμούμενος τον ήχο ενός ανεμιστήρα καθιστώντας το μια ασφαλέστερη και φθηνότερη λύση.

συμπέρασμα

Είναι γενικά φθηνότερο να λειτουργεί ο ανεμιστήρας όλη τη νύχτα. Αλλά το κόστος θα ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. τον τύπο του ανεμιστήρα που έχετε και πόσο καιρό ανοίγεις τον ανεμιστήρα

Υπάρχουν πολλοί ενεργειακά αποδοτικοί ανεμιστήρες στην αγορά που μπορούν να μειώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας. Συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών που είναι φθηνότερες και ευκολότερες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *