Μπορεί μια λάμπα να ανάψει φωτιά; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

หลอดไฟสามารถจุดไฟได้หรือไม่?

Μπορεί μια λάμπα να ανάψει φωτιά

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι η πιο κοινή αιτία πυρκαγιών σε σπίτια. ακατάλληλη καλωδίωση Τα σπασμένα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικές πρίζες είναι η πιο κοινή αιτία ηλεκτρικών πυρκαγιών. Μια λεπτή και παραμελημένη αιτία μπορεί να είναι οι βολβοί. ή τι είναι αυτό;

Οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά όταν τοποθετηθεί λάθος τύπος λαμπτήρα. Εάν η ισχύς του λαμπτήρα είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται ο λαμπτήρας μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι πιο επιρρεπείς σε κινδύνους πυρκαγιάς από άλλους τύπους.

Αυτό το άρθρο επιχειρεί να εξηγήσει λεπτομερώς γιατί αυτοί οι τύποι λαμπτήρων προκαλούν πυρκαγιά. Θα μάθετε για μερικούς από τους λόγους για τους οποίους μια λάμπα παίρνει φωτιά. Μάθετε λίγα περισσότερα για τα φώτα πυρακτώσεως και τα φώτα CFL. Επίσης, ορισμένα μέτρα ασφαλείας είναι χρήσιμα όταν θέλετε να τοποθετήσετε λαμπτήρες.

Μπορεί μια λάμπα να ανάψει;

Γιατί οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι πιο επικίνδυνοι από τους περισσότερους λαμπτήρες πυρακτώσεως;

Η χρήση λαμπτήρα λάθος τύπου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. αν χρησιμοποιηθεί σωστά Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως θα διαρκέσουν πολύ.

Ωστόσο, τα εξαρτήματα και η παραγωγή ηλεκτρομαγνητών προκαλούν υπερθέρμανση. που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά Καταναλώνει μόνο το 5%. την ενέργειά του Στο φως, το υπόλοιπο χάνεται στη θερμότητα. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν ο λαμπτήρας ζεσταίνεται πολύ.

Εάν το γυάλινο περίβλημα του λαμπτήρα είναι σπασμένο και απώλεια αδρανούς αερίου Όταν το νήμα καεί, το νήμα (νήμα) θα σκάσει επίσης σε δευτερόλεπτα. έντονο λευκό φως Τα γύρω εύφλεκτα υλικά μπορεί να αναφλεγούν.

Μπορεί μια λάμπα να ανάψει;

για ασφάλεια Κρατήστε τα εύφλεκτα υλικά, όπως το χαρτί, μακριά από τους λαμπτήρες θερμότητας.Επίσης, κρατήστε τα φώτα μακριά από τα παράθυρα για να αποφύγετε τους δυνατούς ανέμους να φυσούν τις κουρτίνες στους θερμούς λαμπτήρες.

Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα. Τουλάχιστον για λόγους γενικού φωτισμού. Γιατί η κυβέρνηση έχει εκδώσει κανονισμό για να σταματήσει η χρήση λαμπτήρων. Θα πρέπει να αντικατασταθούν με υλικά εξοικονόμησης ενέργειας όπως λαμπτήρες φθορισμού και LED.

όχι μόνο επικίνδυνο Αυξάνουν επίσης τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και έχουν μικρή διάρκεια ζωής.

Αξίζει να αναφερθούν οι CFL (Compact Fluorescent Lamps).

Σε αντίθεση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι CFL είναι πιο ενεργειακά αποδοτικοί. Δεν ζεσταίνονται τόσο όσο οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και είναι νόμιμη η χρήση τους. Είναι μικρό και συμπαγές και ο σωλήνας είναι λυγισμένος σε πηνίο. που ονομάζεται έχοντας “Εμφάνιση”

Robert A. Το πρόβλημα με αυτόν τον σχεδόν τέλειο λαμπτήρα σύμφωνα με τους Yerians και Todd Kerkoff στο βιβλίο τους ανάλυση ηλεκτρικής πυρκαγιάς Οι περισσότεροι από αυτούς τους λαμπτήρες που διατίθενται στην αγορά είναι μη τυποποιημένοι. Μερικοί από αυτούς τους λαμπτήρες άρχισαν να λιώνουν στην πλαστική βάση και να παράγουν οξύ καπνό. που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αναφέρονται σε αυτό ως το Ο συγγραφέας “χαρακτηριστικό ζωής” δεν αγοράζει επειδή συμβαίνει με λαμπτήρες που αγοράστηκαν πρόσφατα. Προτείνουν ότι εάν συμβεί πυρκαγιά και υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχει προκληθεί CFL σας, θα πρέπει να προσδιορίσετε τον κατασκευαστή του λαμπτήρα.

Είναι εισηγμένοι ασφαλιστές Laboratory (UL) ή οποιοδήποτε άλλο πρακτορείο δοκιμών; Οι φθηνότεροι λαμπτήρες ενδέχεται να μην αναφέρονται.

Μπορεί μια λάμπα να ανάψει;

Ο λόγος για το φανάρι

λαμπτήρες χαμηλής ποιότητας

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σωστό να πούμε “Το φθηνό είναι ακριβό μακροπρόθεσμα.” Οι λαμπτήρες χαμηλής ποιότητας είναι συχνά φθηνοί. υποτιμημένες μάρκες Αυτό θα σας κοστίσει πολύ στο τέλος. Εάν αυτοί οι λαμπτήρες φυσούν συχνά ή λιώνουν ή μυρίζουν άσχημα Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε μια νέα λάμπα.

αφήστε το φως αναμμένο

Ίσως σε μια νύχτα ή λίγους μήνες. Εξαρτάται από την ποιότητα του λαμπτήρα ή την ποσότητα της θερμότητας που παράγεται. τοποθεσία ή θερμοκρασία δωματίου Αν πρόκειται να κάνετε διακοπές για δύο μήνες, καλό είναι να σβήσετε τα φώτα ή τα φώτα. Για να μην συντομεύσετε τις διακοπές σας καλώντας την πυροσβεστική.

Αν αφήσετε τα φώτα αναμμένα για πολύ καιρό, μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση των λαμπτήρων. Θα σπάσει και θα ξεθωριάσει το χαρτί ή την ξύλινη επιφάνεια γύρω του.

φώτα που αναβοσβήνουν

Ορισμένοι παράγοντες θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για αυτό. Ο διακόπτης φώτων ή η λάμπα σας είναι χαλασμένη. ή η λάμπα σας δεν είναι αρκετά σφιχτή πριν ανάψετε τη λάμπα Ελέγξτε ξανά ότι έχει τοποθετηθεί καλά. Το τρεμόπαιγμα μπορεί να είναι επικίνδυνο στο τέλος. για να αποφύγετε το τρεμόπαιγμα Θα σας καθοδηγήσουμε με οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς εγκατάστασης των λαμπτήρων σας.

σφάλμα λαμπτήρα

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Οι λαμπτήρες υψηλής ισχύος σε λαμπτήρες χαμηλής ισχύος μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές πυρκαγιές. Οι περισσότεροι λαμπτήρες είναι κατασκευασμένοι για να φιλοξενούν λαμπτήρες μεγέθους 60 watt ή λιγότερο. Είναι επικίνδυνο να εγκαταστήσετε έναν λαμπτήρα 120 watt σε έναν τέτοιο λαμπτήρα. Ελέγχετε πάντα την ισχύ του λαμπτήρα πριν την εγκατάσταση για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλος για τον λαμπτήρα σας.

εύθραυστο καλώδιο τροφοδοσίας

Αυτό συνήθως προκαλείται από την υπερβολική θέρμανση του λαμπτήρα. Η χρήση μιας λάμπας με τάση μεγαλύτερη από την απαιτούμενη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο καλώδιο τροφοδοσίας. Εάν αυτά τα καλώδια περάσουν μέσα από τοίχους ή οροφές, μπορεί να πάρουν φωτιά.

Μπορεί μια λάμπα να ανάψει;

Πώς να τοποθετήσετε σωστά τους λαμπτήρες.

κατά την αντικατάσταση του λαμπτήρα Είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Η ακατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση λάθος λαμπτήρα. αγορά μη τυποποιημένων λαμπτήρων ή να το αφήσετε χωρίς επιτήρηση, κάτι που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο

Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα:

  1. Μάθετε για την ισχύ που χρειάζεται για τη λάμπα ή το φωτιστικό σας.
  2. για να αποφύγετε την αγορά χαμηλής ποιότητας Αγοράστε μια λάμπα που είναι καταχωρημένα σε ασφαλιστικά εργαστήρια ή άλλα γραφεία δοκιμών.
  3. Ελέγξτε την ισχύ του λαμπτήρα για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για το εξάρτημά σας.
  4. Εάν αντικαθιστάτε μια λάμπα Βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία είναι απενεργοποιημένη πριν αφαιρέσετε τη λάμπα που θέλετε να αντικαταστήσετε. Επίσης, αφήστε την να κρυώσει πριν την αφαιρέσετε.
  5. Κλείστε την τροφοδοσία από την ασφαλειοθήκη. για αποφυγή ηλεκτροπληξίας Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι στεγνά.
  6. Χρησιμοποιήστε μια στιβαρή σκάλα εάν ο λαμπτήρας σας βρίσκεται σε εξάρτημα οροφής. Αποφύγετε να σπάσετε τον λαμπτήρα ρίχνοντάς τον και κολλώντας το χέρι σας στα σπασμένα μέρη του λαμπτήρα.
  7. Για να αφαιρέσετε, περιστρέψτε απαλά τη λάμπα δεξιόστροφα από το εξάρτημα. που πρέπει να ξεβιδωθεί από την πρίζα και να χαλαρώσει.
  8. Αφαιρέστε τη βίδα με πένσα.
  9. Εισαγάγετε τη νέα λάμπα δεξιόστροφα στην υποδοχή.
  10. Περιστρέψτε αργά μέχρι να κλειδώσει ανάλογα με τον τύπο της πρίζας. Ορισμένες υποδοχές απαιτούν λίγο περισσότερη περιστροφή έως ότου δεν μπορείτε πλέον να τις στρίψετε. Άλλες υποδοχές μπορούν να βιδωθούν σε ένα ωστήριο ή σύνδεσμο για να χωρέσουν.

ακόμη ένα πράγμα

Η τεχνολογία καθιστά δυνατή τη δημιουργία έξυπνων λαμπτήρων υψηλής ενεργειακής απόδοσης που μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση. Έτσι, εάν πάτε διακοπές για δύο μήνες και ξεχάσετε να σβήσετε τα φώτα Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από απόσταση.

συμπέρασμα

καλα να περνας Ας μην μιλήσουμε πολύ για τα φώτα, ωστόσο, γνωρίζοντας ότι εξαρτήματα τόσο μικρά όσο ένας λαμπτήρας μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. πρέπει να είσαι προσεκτικός

Αναζητήστε σημάδια ανεπιθύμητου καπνού. Αδύναμα φώτα ή φώτα που αναβοσβήνουν και ζητήστε από έναν ηλεκτρολόγο να ελέγξει την περιοχή σας. Μπορεί επίσης να είναι σημάδι υποκείμενου ηλεκτρικού προβλήματος, όπως υπερφορτωμένο κύκλωμα ή ακατάλληλο σύστημα γείωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *