Λειτουργία καταψύκτη με ηλιακούς συλλέκτες: Είναι δυνατόν;

แผงโซลาร์เซลล์สามารถจ่ายไฟให้กับตู้แช่แข็งได้หรือไม่?

Μπορεί ένα ηλιακό πάνελ να λειτουργεί έναν καταψύκτη

Τα ηλιακά πάνελ γίνονται μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να τροφοδοτήσουν τις οικιακές τους συσκευές. Τα ψυγεία/καταψύκτες βρίσκονται στη λίστα με τις συσκευές που νοιάζεται για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Επειδή διατηρεί ασφαλή τα τρόφιμα, τα ποτά και τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα.

Τα ηλιακά πάνελ μπορούν να ανοίξουν τον καταψύκτη. με κατάλληλο ηλιακό σύστημα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια για να τροφοδοτήσετε τις οικιακές σας συσκευές ή το ψυγείο/καταψύκτη σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μια εταιρεία να εγκαταστήσει αποτελεσματικά ηλιακά συστήματα στο δίκτυο στην περιοχή σας για να τροφοδοτήσει ολόκληρο το σπίτι σας. Ή μπορείτε να αγοράσετε συσκευές και να ρυθμίσετε το σύστημά σας εκτός δικτύου. Ειδικά ο καταψύκτης σου.

Μια κοινή ανησυχία μεταξύ αγοραστών και χρηστών είναι ότι τα ψυγεία χρειάζονται αδιάλειπτη παροχή ρεύματος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την ηλιακή ενέργεια, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλιακή τεχνολογία. Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλιακής ενέργειας για να εξαλειφθεί αυτή η ανησυχία.

Μπορούν τα ηλιακά πάνελ να τροφοδοτήσουν έναν καταψύκτη;

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα ηλιακών πάνελ;

Οι ηλιακοί συλλέκτες συλλέγουν το ηλιακό φως, μια καθαρή και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο πίνακας παράγει συνεχές ρεύμα (DC), το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα. Τα περισσότερα σπίτια και συσκευές χρησιμοποιούν εναλλασσόμενο ρεύμα.

Εδώ είναι μερικές απλές λεπτομέρειες. Βήμα προς βήμα πώς λειτουργεί το ηλιακό πάνελ:

  • Ένα ηλιακό πάνελ αποτελείται από ένα ηλιακό στοιχείο (PV), το καθένα από δύο στρώματα πυριτίου, ένα κοινό υλικό που χρησιμοποιείται στην ηλεκτρονική.
  • Οι περισσότεροι κατασκευαστές εγχέουν το ανώτερο στρώμα πυριτίου με φώσφορο για να το φορτίσουν αρνητικά. και καλύπτουμε την κάτω στρώση με βόριο Αυτό δημιουργεί ένα ηλεκτρικό πεδίο.
  • όταν το ηλιακό φως χτυπά το ηλιακό κύτταρο Τα φωτόνια απορροφώνται. Αυτή η διαδικασία προκαλεί την εκτίναξη των ηλεκτρονίων από τις τροχιές τους και την απώθησή τους σε ένα ηλεκτρικό πεδίο. Έτσι παράγεται η ισχύς συνεχούς ρεύματος. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως φωτοηλεκτρικό φαινόμενο.
  • Το ηλιακό σύστημα διαθέτει έναν μετατροπέα που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο.
  • Η τροφοδοσία AC χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του σπιτιού σας ή ορισμένων συσκευών.

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων ηλιακής ενέργειας, εντός και εκτός δικτύου. Το σύστημα στο δίκτυο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, αλλά είναι συνδεδεμένο στο τοπικό σας δίκτυο κοινής ωφέλειας. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες αποστέλλεται στο κεντρικό δίκτυο και στη συνέχεια παραδίδεται στο σπίτι σας. Ορισμένες περιοχές έχουν σχέδια καθαρής μέτρησης, όπου οι χρήστες πληρώνουν σε περίπτωση υπέρβασης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπορούν τα ηλιακά πάνελ να τροφοδοτήσουν έναν καταψύκτη;

Το σύστημα εκτός δικτύου δεν είναι συνδεδεμένο στο κύριο δίκτυο κοινής ωφέλειας και λειτουργεί ανεξάρτητα. Ρυθμίζεται από τον χρήστη που έχει τον πλήρη έλεγχο των συσκευών που χρησιμοποιούνται και της παραγόμενης ισχύος. Εάν υπερπαράγεται Ο χρήστης μπορεί να το αποθηκεύσει στην μπαταρία και να το χρησιμοποιήσει αργότερα. Αυτές οι μπαταρίες λειτουργούν ως εφεδρικό σε περίπτωση βλάβης του πρωτεύοντος συστήματος ηλιακής ενέργειας.

Ενεργοποιήστε τον καταψύκτη σας χρησιμοποιώντας ηλιακούς συλλέκτες.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ηλιακό σύστημα εντός δικτύου Το άνοιγμα της κατάψυξης στο ηλιακό πάνελ είναι πολύ εύκολο. Επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο πάροχο ηλιακών συστημάτων για προσφορά και εύκολη εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών.

Ένα ηλιακό σύστημα στο δίκτυο είναι μια εφάπαξ επένδυση. και γενικά οι εταιρείες Θα χρεωθείτε για εξοπλισμό και εγκατάσταση. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν επίσης το κύριο βοηθητικό δίκτυο του κεντρικού υπολογιστή ως εφεδρικό. Έτσι ο καταψύκτης σας είναι πάντα ανοιχτός.

Εάν χρειάζεστε ένα σύστημα εκτός δικτύου και θέλετε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω βήματα:

υπολογισμός κατανάλωσης ενέργειας κατάψυξης

Τα περισσότερα ψυγεία έχουν στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας στην πινακίδα χαρακτηριστικών τους. Αυτή η ετικέτα συνήθως επικολλάται στο ψυγείο και υποδεικνύει τις απαιτήσεις τάσης και ρεύματος της συσκευής. Πολλαπλασιάστε αυτούς τους δύο παράγοντες για να λάβετε τη συνολική ισχύ που απαιτείται.

Για παράδειγμα, εάν το ψυγείο σας χρησιμοποιεί 120 βολτ και 4,5 αμπέρ, θα χρειαστεί 540 βατ.

μέγεθος μπαταρίας

Μια ηλιακή μπαταρία μεσαίου μεγέθους μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 1.400 watt/hh ενέργειας. Οι ώρες Watt είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη χωρητικότητα μιας μπαταρίας. Η μπαταρία σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 50% γεμάτη, μην την αφήνετε να αδειάσει. Έτσι, λαμβάνετε περίπου 720 watt-ώρες χρησιμοποιήσιμης ισχύος.

όταν επιλέγετε μπαταρία Θυμηθείτε, δεν έχει ήλιο κάθε μέρα. Πρέπει να παράγετε αρκετή ισχύ για να διατηρείτε τη συσκευή σε λειτουργία όταν σχηματίζονται σύννεφα, οπότε αν ο καταψύκτης σας απαιτεί ισχύ 840 watt την ημέρα και χρειάζεστε αρκετή ισχύ για να διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Θα χρειαστεί να παράγετε περίπου 3400 watt ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπορούν τα ηλιακά πάνελ να τροφοδοτήσουν έναν καταψύκτη;

σύνδεση μπαταρίας

για να πάρει αρκετή ισχύ Πρέπει να συνδέσετε πολλές μπαταρίες. Εάν θέλετε να παράγετε κατά μέσο όρο ισχύ 3400 watt, χρειάζεστε 3 1400 βατ/ώρα μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν σε 6 έχοντας κατά νου ένα πλήρες επίπεδο 50% για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία της μπαταρίας. Μην συνδέετε πολλές μπαταρίες ταυτόχρονα.

Αντί να βάζετε πολλές μπαταρίες μαζί. Αγοράστε μεγαλύτερες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Ωστόσο, οι μικρότερες μπαταρίες είναι πιο φορητές και λιγότερο ακριβές. Αλλά οι μεγαλύτερες μπαταρίες είναι πιο ανθεκτικές και διαρκούν περισσότερο.

αριθμός ηλιακών συλλεκτών

Τώρα γνωρίζουμε πόση ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να παράγουμε για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο καταψύκτης σας. Τώρα ήρθε η ώρα να υπολογίσετε τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών που χρειάζονται. Εάν ένα ηλιακό πάνελ 100 watt παράγει 75 watt την ώρα μια ηλιόλουστη μέρα Και για 5 ώρες ηλιακού φωτός, θα παράγεις περίπου 375 watt την ημέρα κατά μέσο όρο.

Χρειάζονται 8 έως 10 ηλιακά πάνελ ισχύος 100 watt για να παράγουν 3400 watt-ώρες ισχύος σε τέσσερις ημέρες. Αυτό απλά ανοίγει την κατάψυξη. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τον αριθμό των πάνελ σύμφωνα με άλλες συσκευές. που θέλετε να χρησιμοποιήσετε Η ισχύς του ηλιακού πάνελ και τον προϋπολογισμό σας

Μπορούν τα ηλιακά πάνελ να τροφοδοτήσουν έναν καταψύκτη;

αντιστροφέας

Ο μετατροπέας μετατρέπει την ισχύ συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο ρεύμα, η οποία απαιτείται για την τροφοδοσία του εξοπλισμού σας. Ακόμα κι αν δεν είναι 100% αποδοτικό, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν καλό μετατροπέα. Οι φθηνοί και μη αποδοτικοί μετατροπείς μπορεί να κοστίσουν στους χρήστες πολλή ενέργεια Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας αναποτελεσματικός μετατροπέας μπορεί να χάσει έως και το 50% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας!

Ελέγχετε πάντα την βαθμολογία απόδοσης του μετατροπέα πριν κάνετε μια αγορά. Εάν αγοράσετε έναν μετατροπέα χαμηλής απόδοσης Φροντίστε να το συνυπολογίσετε στους υπολογισμούς της μπαταρίας και του ηλιακού σας πάνελ.

τιμή

Τα ηλιακά συστήματα εκτός δικτύου μπορεί να είναι μια σημαντική επένδυση. Λόγω του αριθμού των πάνελ, των μπαταριών και του πρόσθετου εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία του ψυγείου/καταψύκτη. Μπορεί να μην είναι ιδανική επιλογή για όλους. Είναι όμως κατάλληλο για απομακρυσμένες τοποθεσίες ή περιοχές με συχνές διακοπές ρεύματος.

Το σύστημα on-grid είναι επαρκές για τους περισσότερους κατοίκους των πόλεων. Εάν θέλετε να το θέσετε εκτός δικτύου, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να χαλαρώσετε αυτούς τους ιμάντες πορτοφολιού. Κόστος πάνελ και άλλων υλικών θα κάνει πολλούς χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα εκτός δικτύου

συμπέρασμα

Το ηλιακό ενεργειακό σύστημα ωφελεί τους χρήστες και τον πλανήτη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τροφοδοτήσετε τις οικιακές σας συσκευές. Συμπεριλαμβανομένου του καταψύκτη Τα συστήματα εντός δικτύου είναι εκεί όπου οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού ανεξάρτητο άτομο Και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να επενδύσουν σε συστήματα εκτός δικτύου.

Καθώς οι τιμές των ηλιακών πάνελ έχουν μειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν συστήματα ηλιακής ενέργειας αντί για παραδοσιακά δίκτυα κοινής ωφέλειας. Εάν είστε από αυτούς που θέλουν να εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες για την τροφοδοσία του καταψύκτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς παράγοντες. που αναφέρονται παραπάνω για να σας βοηθήσουν.

Πάντα να κάνετε την έρευνά σας για να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τον σωστό τύπο συστήματος και εξοπλισμού που χρειάζεστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *