Κλιματιστικό ηλιακού πάνελ: Λειτουργεί;

Solar Panel Air Conditioner: Does It Work?

Κλιματιστικό ηλιακού πάνελ: Λειτουργεί;

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους ανθρώπους με διακοπές, διακοπές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.Ένα καλό καλοκαίρι σημαίνει να παραμένετε δροσεροί και άνετοι στο σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κλιματιστικό σας (AC) θα πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά όλη την ώρα. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν ένα σύστημα ηλιακών πάνελ είναι αρκετό.

Τα ηλιακά πάνελ μπορούν να τροφοδοτήσουν το κλιματιστικό. Αλλά θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητας του πάνελ σας. Σε γενικές γραμμές, τα κλιματιστικά καταναλώνουν μεταξύ 1,2 kW – 2,5 kW και τα συμβατικά συστήματα ηλιακών πάνελ έχουν ισχύ από 2 kW – 4 kW. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ηλιακό σας σύστημα μπορεί να το χειριστεί.

Τα κλιματιστικά απαιτούν πολύ ρεύμα για να λειτουργήσουν. ειδικά αν μείνει ανοιχτό όλη μέρα κάτι που είναι φυσιολογικό το καλοκαίρι Ένα ηλιακό σύστημα συνδεδεμένο στο κύριο ηλεκτρικό δίκτυο μπορεί να δροσίσει ολόκληρο το σπίτι σας. Όμως τα συστήματα εκτός δικτύου απαιτούν επένδυση και προσπάθεια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία AC με ηλιακούς συλλέκτες.

Πώς λειτουργούν τα ηλιακά πάνελ;

Τα ηλιακά πάνελ χρησιμοποιούν μια επιστημονική διαδικασία που είναι γνωστή ως φωτοβολταϊκό φαινόμενο.Με απλά λόγια, κάθε ηλιακό πάνελ αποτελείται από ένα ηλιακό στοιχείο και είναι κατασκευασμένο για να παράγει ένα ηλεκτρικό πεδίο. όταν το φως του ήλιου χτυπά αυτά τα κύτταρα Είναι γενικά κατασκευασμένο από ένα στρώμα πυριτίου εμποτισμένο με φώσφορο και βόριο. Τα φωτόνια απορροφώνται.

Η παραπάνω διαδικασία προκαλεί την έλξη των ηλεκτρονίων σε ένα ηλεκτρικό πεδίο. Παράγεται συνεχές ρεύμα (DC) Το συνεχές ρεύμα πρέπει να μετατραπεί σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), το οποίο χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των περισσότερων οικιακών συσκευών – οι μετατροπείς το κάνουν αυτό.

Εν ολίγοις, ο πίνακας παραγωγής ρεύματος συνεχούς ρεύματος και ο μετατροπέας το μετατρέπει σε εναλλασσόμενο ρεύμα στο σύστημα του δικτύου Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ αποστέλλεται στο κεντρικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια στο σπίτι σας. Ο χρήστης μπορεί να πληρωθεί για το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το σχέδιο καθαρού μετρητή.

στο σύστημα εκτός δικτύου Η ενέργεια από το ηλιακό σύστημα παρέχεται μέσω μετατροπέων. Και το εναλλασσόμενο ρεύμα αποθηκεύεται στην μπαταρία. Αυτές οι μπαταρίες τροφοδοτούν το σπίτι και τις συσκευές σας. Τα συστήματα εκτός δικτύου απαιτούν μεγάλες μπαταρίες για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των κλιματιστικών.

Συστήματα ηλιακής ενέργειας εντός δικτύου για εναλλασσόμενο ρεύμα

Ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας εντός του δικτύου αποτελείται από πάνελ. Μετατροπείς, Διακόπτες Κυκλώματος και Έξυπνοι Μετρητές Απαιτούνται πολλά ηλιακά πάνελ υψηλών κιλοβάτ σε συνδυασμό με μετατροπείς υψηλής κιλοβολτ-αμπέρ (kVA) για την υποστήριξη των κλιματιστικών στο δίκτυο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τοπική εταιρεία ηλιακής ενέργειας. Και θα σας ενημερώσουν για όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, το κόστος και τα βήματα εγκατάστασης. Αυτή είναι μια πολύ απλή μέθοδος σε σύγκριση με τη ρύθμιση εκτός δικτύου.

Τα προγράμματα Net metering είναι πολύ χρήσιμα όταν ρυθμίζετε το σύστημά σας. Αυτά τα συστήματα πληρώνουν τους χρήστες όταν παράγεται πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι παρά τα πλεονεκτήματα Τα περισσότερα ηλιακά συστήματα στο δίκτυο δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Δεδομένου ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό με το κύριο ηλεκτρικό δίκτυο.

Συστήματα ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου για εναλλασσόμενο ρεύμα

Ο ακριβής αριθμός των πάνελ που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός AC με ηλιακό σύστημα εκτός δικτύου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρέπει να καταλάβετε ότι το σύστημα εκτός δικτύου πρέπει να παράγει αρκετή ισχύ κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρεί το κλιματιστικό σε λειτουργία τη νύχτα. Το απαιτούμενο ρεύμα θα αυξηθεί με άλλες συσκευές. που πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Εδώ είναι μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε:

Υπολογισμός των απαιτήσεων ισχύος του κλιματιστικού σας.

Όλες οι συσκευές απαιτούν μια συγκεκριμένη ποσότητα ισχύος για να λειτουργήσουν. Τεχνικά Κάθε συσκευή χρειάζεται έναν αριθμό watt. (βατ ή κιλοβάτ) και ακριβείς κιλοβατώρες (kWh), που αναφέρεται στην ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται σε μια ώρα.

Το κλιματιστικό σας απαιτεί 1,2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και εάν λειτουργεί για 24 ώρες, θα χρειάζεται 28,8 kW ρεύμα κάθε μέρα, αλλά οι περισσότερες μονάδες AC είναι ενεργοποιημένες και απενεργοποιημένες όλη την ημέρα. Έτσι, υποθέτοντας ότι λειτουργεί μισή μέρα, αυτό είναι 14,4 kWh την ημέρα και 432 kWh κάθε μήνα.

Επιλέγοντας τη σωστή μπαταρία

Επειδή δεν υπάρχει δίκτυο κοινής ωφέλειας για την υποστήριξη του ηλιακού σας συστήματος. την εφεδρική σας μπαταρία (Σύνδεση πολλαπλών μπαταριών) πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να υποστηρίζει μεγάλο φορτίο. Θα πρέπει να έχει αρκετή ισχύ για να λειτουργεί το μηχάνημα για αρκετές ημέρες.

Απαιτούνται αρκετές ημέρες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τη λειτουργία του συστήματος σε ημέρες χωρίς ηλιακό φως. Λάβετε υπόψη ότι η μπαταρία σας πρέπει να έχει υψηλή χωρητικότητα. κατά μέσο όρο Η εφεδρική μπαταρία σας θα πρέπει να παρέχει περίπου 45 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιματιστικό σας για τρεις ημέρες.

Αριθμός ηλιακών συλλεκτών που απαιτούνται

Είναι απαραίτητο να αλλάξετε τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών ανάλογα με το κάθε μοντέλο κλιματιστικού. Κατ ‘αρχήν Έχετε αρκετά πάνελ για να παράγετε 14,4 kWh ηλεκτρικής ενέργειας την ημέρα. Έτσι, ένα πάνελ μπορεί να μην είναι αρκετό. Σε ένα τυπικό ηλιόλουστο μέρος, όπως η Αριζόνα, χρειάζονται περίπου 12 ηλιακά πάνελ, έως και 18 ή περισσότερα σε ψυχρότερες περιοχές όπου ο ήλιος δεν λάμπει κάθε μέρα.

Πρέπει να αγοράσετε μια μπαταρία του σωστού μεγέθους και χωρητικότητας για να συμπληρώσετε την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το ηλιακό πάνελ. Η εγκατάσταση 12 πλαισίων είναι μικρή σε σύγκριση με ένα ηλιακό σπίτι πλήρως εντός δικτύου. Αλλά εξακολουθεί να έχει υψηλότερη τιμή.

Σωστή χρήση μετατροπέων

Ένας αποδοτικός μετατροπέας είναι απαραίτητο μέρος ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εκτός δικτύου. Αν και κανένας μετατροπέας δεν είναι 100% αποδοτικός, θα πρέπει να επιλέξετε έναν καλό αποδοτικό μετατροπέα. Ένας αναποτελεσματικός μετατροπέας μπορεί να προκαλέσει απώλεια περίπου 50% ή περισσότερο της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ηλιακά συστήματα εκτός δικτύου έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να λειτουργούν χωρίς το κύριο δίκτυο, αρκεί οι μπαταρίες σας να έχουν αρκετή ισχύ. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που οι ηλιακοί σας συλλέκτες δεν παράγουν αρκετή ισχύ ή εάν κάποιο εξάρτημα του συστήματός σας αποτύχει.

Επιλέγοντας το σωστό σύστημα

Αν ζεις σε μεγαλούπολη Ένα σύστημα στο δίκτυο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε τόσες πολλές εταιρείες ηλιακής ενέργειας για να διαλέξετε. Το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης είναι ανταγωνιστικό, λογικό και στις περισσότερες περιπτώσεις προσιτό.

Μετά από μία μόνο αρχική επένδυση Οι χρήστες ηλιακών συστημάτων εντός του δικτύου μπορούν να εξοικονομήσουν μακροπρόθεσμα λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Σχέδιο Net Metering σημαίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση

Όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές θα είναι καλύτερα να έχουν ένα σύστημα εκτός δικτύου. Πολλοί κάτοικοι των πόλεων επιλέγουν αυτή την επιλογή επειδή μπορούν να επιλέξουν κάθε πτυχή του συστήματος ηλιακών πάνελ τους. Το σύστημα εκτός δικτύου απαιτεί μεγάλη αρχική επένδυση. Ειδικά αν χρειάζεται να παρέχετε περισσότερη ισχύ από AC.

Τελικά, ο όγκος του ελέγχου που χρειάζεστε, ο χρόνος, η προσπάθεια και τα χρήματα που μπορείτε να επενδύσετε σε ένα ηλιακό σύστημα θα καθορίσουν εάν ένα σύστημα εντός ή εκτός δικτύου είναι το καλύτερο για εσάς.

τελικές σκέψεις

Τα συστήματα ηλιακής ενέργειας γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις περισσότερες πόλεις σήμερα. Αυτή η έκρηξη οφείλεται στις προσπάθειες των ανθρώπων να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη εκμεταλλευόμενοι το φως του ήλιου. που είναι μια καθαρή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας Η δημοτικότητα των συστημάτων ηλιακής ενέργειας έχει οδηγήσει σε ρυθμό μείωσης. που έχει εγκατασταθεί όλο και περισσότερο σε αστικά και αγροτικά σπίτια, γραφεία και άλλα ιδρύματα.

Το ηλιακό σύστημα μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς. Αν κάνετε την έρευνά σας και υπολογίσετε σωστά τις ανάγκες σας. Εκτός από την εξοικονόμηση του λογαριασμού ρεύματος. Σε ορισμένους χρήστες, η αρχική επένδυση μπορεί να επιστραφεί μέσα σε λίγα χρόνια. Μπορείτε επίσης να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα και να συμβάλετε σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *