Θα εξοικονομήσετε χρήματα επισκευάζοντας τη δική σας στέγη;

Will You Save Money By Repairing Your Own Roof?

Θα εξοικονομήσετε χρήματα επισκευάζοντας τη δική σας στέγη;

Τα τελευταία χρόνια, τα έργα DIY έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Λόγω του lockdown, οι άνθρωποι πρέπει να μένουν σπίτι περισσότερο από το συνηθισμένο. Ως εκ τούτου, λέγεται ότι ο COVID βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους να ανακαινιστούν και τελικά να επισκευαστούν.

Το DIY δεν φαίνεται να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Και αυτό αντικατοπτρίζεται στις προβλέψεις για την ανάπτυξη της αγοράς. Η παγκόσμια βιομηχανία λιανικής πώλησης DIY ή οικιακής βελτίωσης αναμένεται να έχει αξία 848 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2021. Η αγορά αναμένεται να αυξηθεί στα 1,278 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Αν και υπήρχε μια φανερή ικανοποίηση να δω το έργο ολοκληρωμένο. Υπάρχει όμως και το πρόσθετο πλεονέκτημα της εξοικονόμησης χρημάτων. Η πραγματοποίηση επισκευών και βελτιώσεων σημαίνει ότι ξοδεύετε λιγότερα από όσα θα κάνατε αν χρησιμοποιούσατε έναν εργολάβο. Αλλά μπορεί να υπάρχουν ορισμένες εργασίες που πρέπει να αποφεύγονται. Έχουν επισκευές στέγης;

Θέλετε να επισκευάσετε μόνοι σας την οροφή για να εξοικονομήσετε χρήματα;

Ορισμένες εργασίες στο σπίτι ή στον κήπο απαιτούν δεξιότητες, εμπειρία και συχνά χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό ή εργαλεία. Για παράδειγμα, η διαμόρφωση του τοπίου μπορεί να απαιτεί βαρέα οχήματα για σκάψιμο. Και το να κόβεις ψηλά δέντρα είναι συχνά μια επικίνδυνη δουλειά για τους επαγγελματίες.

μια εταιρεία από το δυτικό Μίσιγκαν. Η Magnum Roofing εξηγεί ότι οι μικρές επισκευές στέγης μπορούν να γίνουν από έναν άπληστο DIYer, αλλά άλλες εργασίες στέγης θα πρέπει να εκτελούνται από έναν έμπειρο εργολάβο.

σε ορισμένες καταστάσεις Οι επισκευές στέγης μπορεί να είναι επικίνδυνες. Η στέγη κατατάσσεται ως το 6ο πιο επικίνδυνο επάγγελμα και γίνονται πολλά ατυχήματα κάθε χρόνο. Αν και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα Αλλά οι παράγοντες κινδύνου μπορεί να υπερτερούν των οικονομικών οφελών για μερικούς ανθρώπους.

Ποια μέρη της οροφής μπορούν πραγματικά να επισκευαστούν;

Όπως αναφέρθηκε, η αγορά DIY είναι πολύ δυνατή. Και η ελκυστικότητα των επισκευών χωρίς την ανάγκη πρόσληψης ειδικού είναι προφανής. Μερικοί άνθρωποι φτάνουν μέχρι το DIY και τη βελτίωση του σπιτιού χωρίς ανάδοχο. Αλλά ορισμένες εργασίες, όπως η στέγη, μπορεί να είναι πολύ δύσκολες.

Επισκευές στέγης και άλλες εργασίες Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν τον καθαρισμό βουλωμένων υδρορροών. αλλαγή έρπητα ζωστήρα Διορθώστε τα φώτα που αναβοσβήνουν, διορθώστε τις διαρροές, βάψτε τις μαρκίζες και τις οροφές.

Ορισμένες σημαντικές εργασίες, όπως ο ψεκασμός μόνωσης, είναι καλύτερα να αφεθούν στους επαγγελματίες. Ο ΔΤΚ δείχνει ότι οι λογαριασμοί ενέργειας αυξάνονται κατά 13,1% από τον Νοέμβριο του 2021 έως το 2022. Η μόνωση είναι σημαντικό μέρος της στέγης. Αλλά για λόγους υγείας και ασφάλειας Ο καλύτερος τρόπος είναι να μην κάνετε αυτή τη δουλειά μόνοι σας.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τις επισκευές στέγης DIY;

Το κύριο όφελος από την επισκευή των πραγμάτων γύρω από το σπίτι είναι η οικονομική εξοικονόμηση. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αποφεύγοντας τα πλεονεκτήματα. Ωστόσο, όταν οι επισκευές DIY πάνε στραβά, μπορεί να είναι πιο ακριβές από ότι ήταν αρχικά.

Εάν θέλετε να επισκευάσετε τη δική σας στέγη Μπορείτε να σπάσετε έρπητα ζωστήρα ή κεραμίδια περπατώντας στη στέγη. Ορισμένα υλικά καταστρέφονται πιο εύκολα από άλλα. Θα μπορούσατε να χάσετε προβλήματα σε άλλα μέρη της οροφής και φυσικά η οροφή ενέχει πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλειά σας. Ατυχήματα συμβαίνουν ακόμη και σε έμπειρους κατασκευαστές στέγης. Και η επισκευή μιας στέγης χωρίς προσόντα ή εμπειρία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Η απειρία σημαίνει ότι δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα αποτελεσματικά. Εάν αφαιρεθεί η επισκευή στο φλας, εάν είναι χαλαρό, μπορεί να εισέλθει νερό στο δωμάτιο.

Θα εξοικονομήσετε χρήματα επισκευάζοντας μόνοι σας την οροφή;

Η γρήγορη απάντηση εδώ είναι πιθανώς ναι, εάν κάνετε επισκευές DIY αποτελεσματικά. Ωστόσο, θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα και θα πρέπει να αγοράσετε τα υλικά. Μπορεί να χρειαστείτε μια συσκευή που δεν έχετε. Και υπάρχει επίσης ένας παράγοντας χρόνου που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Ένας επαγγελματίας εργολάβος στέγης θα το επισκευάσει γρηγορότερα από έναν ανεμιστήρα DIY, ανεξάρτητα από το πόσο ενθουσιώδης είναι. Οι μικρές επισκευές αναμφίβολα θα σας εξοικονομήσουν χρήματα με το DIY. αρκεί να μην συμβεί κανένα σφάλμα Αλλά αν χάσετε άλλα προβλήματα, τότε θα αντιμετωπίσετε σημαντική ζημιά αργότερα.Για παράδειγμα, μια χαμένη διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση. και οι δομικές ζημιές μπορούν να αποφευχθούν εάν προσληφθούν επαγγελματίες.

Αν και οι επισκευές στέγης DIY μπορεί να είναι οικονομικά αποδοτικές, Υπάρχουν όμως μερικά έργα βελτίωσης σπιτιού. σε ορισμένες καταστάσεις Η αποφυγή της χρήσης στέγης μπορεί να είναι πιο δαπανηρή από την πρόσληψη ενός στεγαστή.

συνοψίζω

Οι επισκευές DIY και οι βελτιώσεις στο σπίτι έχουν μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης χρημάτων. Η εύκολη επίλυση σπασμένων προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων, η επισκευή ραγισμένων τοίχων, η τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας κ.λπ. μπορεί να γίνει χωρίς την ανάγκη επαγγελματιών.Ωστόσο, η κατασκευή στέγης είναι μια επικίνδυνη δουλειά.

Αν και η επισκευή πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια. Ωστόσο, υπάρχει μια πρόσθετη πιθανότητα ζημιάς κατά τη διάρκεια της κατασκευής στεγών DIY. Ένας επαγγελματίας στεγαστής συχνά επιθεωρεί και αξιολογεί τη στέγη. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση σε πιθανές ανησυχίες.Μακροπρόθεσμα, θα είναι φθηνότερο και ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε έναν εργολάβο στέγης για αυτό το είδος επισκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *