Η διαδικασία δύο βημάτων για να ανάψετε μια λάμπα: Μια διορατική ματιά

ทำไมต้องคลิกสองครั้งเพื่อเปิดไฟ?

Γιατί χρειάζονται δύο κλικ για να ανάψει μια λάμπα;

όταν ανοίγετε το διακόπτη λειτουργίας Περιμένεις τα φώτα να ανάψουν αμέσως. Αλλά σε μερικά αστέρια δεν συμβαίνει. Πρέπει να πατήσετε το διακόπτη δεύτερη φορά πριν αρχίσει να ανάβει η λάμπα. Γιατί αυτό?

Ορισμένοι λαμπτήρες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τρία επίπεδα λαμπτήρων. Παρέχει τρία επίπεδα έντασης φωτός: χαμηλή, μεσαία και υψηλή.Η μονή θέση του λαμπτήρα μεταφράζεται σε μέτρια ισχύ, οπότε δεν συμβαίνει τίποτα στην πρώτη εικόνα. Και πρέπει να κάνετε δύο φορές κλικ για να ανάψει η λάμπα.

στο υπόλοιπο αυτού του άρθρου. Θα μάθετε για το σύστημα φωτισμού τριών επιπέδων και πώς λειτουργεί. Θα μάθετε επίσης τι συμβαίνει με κάθε διακόπτη. Θα διαλύσουμε τις παρανοήσεις. Σχετικά με το γιατί είναι απαραίτητο να κάνετε διπλό κλικ

Γιατί κάντε διπλό κλικ για να ανάψετε το φως;

Τι είναι ένας τριφασικός λαμπτήρας;

όπως υποδηλώνει το όνομα Ο λαμπτήρας τριών επιπέδων παρέχει τρία διαφορετικά επίπεδα έντασης φωτός: χαμηλή, μεσαία και υψηλή, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο φωτός ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι επίσης γνωστοί ως λαμπτήρες τριών δρόμων ή τριπλοί λαμπτήρες.

Πριν συζητήσουμε την εσωτερική λειτουργία των φώτων τριών κατευθύνσεων, Πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργούν οι τυπικοί λαμπτήρες.

Πώς λειτουργεί ένας συνηθισμένος λαμπτήρας

Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως υπάρχουν εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. και συχνά λειτουργούν με τον ίδιο μηχανισμό Αυτός είναι ο ηλεκτρισμός που περνάει. είναι δύσκολο να διαλυθούν οι ίνεςΉταν τόσο ζεστό που άρχισε να λάμπει και να εκπέμπει φως.

σε τεχνικούς όρους Παράγει μεγάλη ποσότητα ενέργειας που διεγείρει την ηλεκτρική αντίσταση της ίνας. ηλεκτρόνιο Στα μέταλλα, αυτό δημιουργεί μια αντίδραση κλάσματος του δευτερολέπτου στην οποία απελευθερώνεται ενέργεια με τη μορφή φωτόνιο– η βασική μονάδα φωτός

Πώς λειτουργούν τα φώτα τριών κατευθύνσεων

Ο φακός τριών κατευθύνσεων λειτουργεί με την ίδια αρχή. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχουν δύο νήματα με διαφορετικές δυνατότητες. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μεμονωμένα σκέλη ή ταυτόχρονα να λάβετε τρεις συνδυασμούς.Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε μεταβλητό φως χρησιμοποιώντας μόνο έναν λαμπτήρα.

Για παράδειγμα, οι συμβατικοί τριφασικοί λαμπτήρες έχουν νήματα 40 W και 60 W, επομένως, σε χαμηλή και μεσαία ένταση. Οι λαμπτήρες θα λειτουργούν στα 40 W και 60 W αντίστοιχα, αλλά μπορούν να παράγουν μόνο 100 W φωτός στην υψηλή ρύθμιση. Αυτό σημαίνει καλύτερο φωτισμό και, φυσικά, περισσότερη κατανάλωση ενέργειας.

Τι είναι ένας τριπλός λαμπτήρας;

ίδιο με τον λαμπτήρα Ο λαμπτήρας τριών επιπέδων λειτουργεί με τρεις ρυθμίσεις ισχύος που παράγουν τρία επίπεδα έντασης φωτός.

Οι λαμπτήρες τριών σταδίων είναι συμβατοί με τους κανονικούς λαμπτήρες.Στην πραγματικότητα, αυτή η συμβατότητα είναι ο λόγος που πρέπει να ανακινήσετε τη λάμπα δύο φορές.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Τα φώτα τριών κατευθύνσεων διαθέτουν τρεις ρυθμίσεις ισχύος. Αυτά αντιστοιχούν στα τρία επίπεδα ισχύος του λαμπτήρα. Αλλά οι τυπικοί λαμπτήρες έχουν μόνο ένα επίπεδο ισχύος. Πρέπει να υπάρχει τρόπος να μεταφραστούν και οι τρεις θέσεις σε μία.

Έτσι, ο λαμπτήρας θα παρακάμψει την πρώτη θέση — Χαμηλή ή Υψηλή. Εξαρτάται από το σχέδιο—και ανάβει όταν το ρυθμίζετε σε ουδέτερο. άρα διπλό κλικ

Γιατί κάντε διπλό κλικ για να ανάψετε το φως;

Πώς να καταλάβετε αν πρόκειται για πυρκαγιά τριών κατευθύνσεων

Θα πρέπει να κοιτάξετε την υποδοχή για να δείτε εάν οι λαμπτήρες σας είναι τριών κατευθύνσεων. για τυπική πρίζα Θα υπάρχουν μόνο δύο σημεία επαφής μεταξύ του λαμπτήρα και της πρίζας.

Στο κάτω μέρος του λαμπτήρα υπάρχουν μεταλλικές επαφές μονωμένες από μεταλλικό κέλυφος με σπείρωμα. όταν τοποθετηθεί ο λαμπτήρας Αυτή η επαφή βρίσκεται σε άμεση επαφή με την ορειχάλκινη γλωττίδα στο κέντρο της υποδοχής. Η δεύτερη επαφή είναι μεταξύ της βάσης με σπείρωμα του λαμπτήρα και του κάτω μέρους της υποδοχής.

Ο λαμπτήρας τριών κατευθύνσεων είναι εξοπλισμένος με μια πρόσθετη επαφή, η οποία συνήθως εισέρχεται. μικρό σχήμα δακτυλίου είναι μονωμένο από το βολβώδες κέλυφος Συνδέεται σε μια μικρή καρτέλα στη μέση των άλλων δύο επαφών. Ένα νήμα μέσης ισχύος συνδέεται στην κεντρική επαφή. ενώ το νήμα χαμηλής ισχύος είναι συνδεδεμένο στην κεντρική επαφή.

Είναι ασφαλές να τοποθετήσετε έναν λαμπτήρα τριών κατευθύνσεων σε μια πρίζα μονής κατεύθυνσης;

Οι πρίζες μονής και τριπλής κατεύθυνσης είναι πλήρως εναλλάξιμες. Αυτό σημαίνει ότι όταν συνδέετε έναν λαμπτήρα τριών κατευθύνσεων σε μία πρίζα ή το αντίστροφο. Ο λαμπτήρας δεν θα καεί ούτε θα προκαλέσει βλάβη.

Από τη σχεδίαση, η κεντρική επαφή του τριφασικού λαμπτήρα βρίσκεται στην ίδια θέση με τις μεμονωμένες επαφές.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να περιμένετε την ίδια λειτουργικότητα, για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείτε έναν λαμπτήρα τριών κατευθύνσεων σε μια υποδοχή μονής κατεύθυνσης. Θα λάβετε ένα μοτίβο on-off-on-off. αντί για κλειστό μοτίβο χαμηλά-μεσαία-υψηλά.

Τι συμβαίνει όταν γυρίζετε έναν διακόπτη τριών κατευθύνσεων;

Τώρα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο γιατί μερικές φορές χρειάζονται δύο κινήσεις για να ανάψει ο λαμπτήρας. Επειδή έχετε μια κανονική λάμπα σε μια λάμπα τριών δρόμων.

Ας δούμε τι θα συμβεί αν διατηρήσουμε τον διακόπτη φώτων τριών κατευθύνσεων αναμμένο.

  1. Η λάμπα είναι αρχικά σβηστή, οπότε κάνοντας κλικ στον διακόπτη θα τροφοδοτηθεί η κεντρική επαφή και το νήμα χαμηλής ισχύος. Αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί αν έχετε τυπικούς λαμπτήρες.
  2. σε άλλη κίνηση Θα συνδέσετε την τροφοδοσία στις επαφές βάσης και το νήμα μέσης ισχύος ή ένα νήμα σε έναν τυπικό λαμπτήρα.
  3. Το τρίτο κλικ επιτρέπει στο ρεύμα να ρέει μέσα από τα δύο νήματα. Και θα έχετε πιο έντονο φως. Εάν έχετε μια κανονική λάμπα Δεν γίνεται τίποτα με το τρίτο κλικ.
  4. Τέλος, στο τέταρτο κλικ Θα κόψεις όλο το ρεύμα και θα σβήσεις τις λάμπες.

Παρανόηση του γιατί απαιτούνται δύο κλικ για να φορτώσει μια λάμπα.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργούν τα τρία φώτα. Τώρα ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε ορισμένες θεωρίες σχετικά με το γιατί πρέπει να κάνετε διπλό κλικ για να ανάψετε το φως.

Το πρώτο κλικ προετοιμάζει τα ηλεκτρόνια.

Αν και είναι διασκεδαστικό να φανταστούμε τα ηλεκτρόνια να ετοιμάζονται για έναν αγώνα. Αλλά αυτή η θεωρία δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Το ηλεκτρόνιο κινείται αμέσως. Όταν το κύκλωμα είναι συνδεδεμένο Ξεκινά ο κύκλος διέγερσης ηλεκτρονίων και εκπομπής φωτονίων.

Ο μόνος λόγος που χρειάζεστε μια δεύτερη κίνηση είναι επειδή οι συμβατικοί φακοί έχουν ένα μόνο νήμα που αντλεί ισχύ μόλις τεθεί σε ρύθμιση μέσης έντασης (δηλαδή διπλό κλικ).

παλιά λάμπα

Κάποιοι πιστεύουν ότι επειδή τα παλιά φώτα χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό. μερικές φορές δεν κάνει κλικ Και πρέπει να το κάνετε δύο φορές για να είστε σίγουροι! Προφανώς και αυτή η θεωρία είναι λανθασμένη. τα ηλεκτρόνια δεν είναι παλιά! Έτσι, εφόσον η καλωδίωση στους τριφασικούς λαμπτήρες σας είναι καλή, Χρειάζεστε μόνο μερικά κλικ εάν το έχετε ήδη βιδώσει σε μια κανονική λάμπα.

Γιατί κάντε διπλό κλικ για να ανάψετε το φως;

Οι λαμπτήρες και οι λαμπτήρες λειτουργούν με διαφορετικά πρότυπα.

Τόσο οι λαμπτήρες πυρακτώσεως τριών σταδίων όσο και οι συμβατικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμοποιούν βίδες και λαμπτήρες. Πρότυπο Ε26καθορίζει το μέγεθος Καπάκι και βάση λαμπτήραΓι’ αυτό τα φώτα τριών κατευθύνσεων λειτουργούν με συμβατικούς λαμπτήρες.

Επιπλέον, και οι δύο τύποι λαμπτήρων χρησιμοποιούν παρόμοιους μηχανισμούς παραγωγής φωτός, επομένως οι διαφορές μεταξύ των προτύπων δεν μπορούν να αποδοθούν στην ανάγκη να κάνετε διπλό κλικ για να ανάψετε τη λάμπα. Αν και υπάρχει μια μικρή διαφορά.

συμπέρασμα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φώτων, λαμπτήρων και διακοπτών. Δύο δημοφιλείς επιλογές είναι:

  • Οι συσκευές μονής κατεύθυνσης έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα μοτίβο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης.
  • Η συσκευή τριών κατευθύνσεων έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα μοτίβο χαμηλού-μεσαίου-υψηλού.

Όταν απαιτούνται επιπλέον κλικ για να ανάψετε το φως. Το φως θα ανάψει αργά ή δεν θα λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε τους κατάλληλους λαμπτήρες για τους λαμπτήρες σας. που θα περιορίσει την απόδοσή του.

Το φως μονής κατεύθυνσης αλλάζει τη λειτουργία dimmer στη θέση “off”, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε ξανά κλικ για να δείτε το φως να ανάβει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *