Εξερευνώντας τη διαδικασία εξάτμισης του ξηρού πάγου

Exploring the Evaporation Process of Dry Ice

Εξερευνώντας τη διαδικασία εξάτμισης του ξηρού πάγου

Ο ξηρός πάγος έχει μια μοναδική ικανότητα να διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα όταν μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις. και κάντε ένα εκπληκτικό σόου στα πάρτι.Όμως, αν αυτό το είδος χιονιού φαίνεται διαφορετικό από το κανονικό χιόνι Αυτό το χιόνι θα περάσει από την ίδια διαδικασία εξάτμισης;

Ο ξηρός πάγος δεν εξατμίζεται γιατί η εξάτμιση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα υγρό μετατρέπεται σε αέριο. Επειδή ο ξηρός πάγος είναι παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα. όταν διασπάται και μετατρέπεται σε αέριο Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εξάχνωση. αν και μοιάζουν Αλλά η εξάχνωση είναι η σωστή λέξη..

Το υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα εμβαθύνει περισσότερο στη διαδικασία εξάχνωσης και εξάτμισης. ξηρός πάγος και κανονικός πάγος και σωστό χειρισμό του ξηρού πάγου

Κοντινό πλάνο ηλεκτρικού ανεμιστήρα δαπέδου σε μοντέρνο σαλόνι μια καλοκαιρινή μέρα.

Γιατί δεν εξατμίζεται ο ξηρός πάγος;

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο ξηρός πάγος εξατμίζεται. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία της εξάτμισης και να την βλέπουμε σε τακτική βάση, όπως παρατηρώντας πώς στεγνώνουν οι λακκούβες όταν ανατέλλει ο ήλιος.

Είναι πιο συνηθισμένη διαδικασία από την εξάχνωση. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών Η εξάχνωση είναι η ελάχιστη ποσότητα υδρατμών που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα.

Αν και τόσο ο ξηρός πάγος όσο και ο κανονικός πάγος είναι παρόμοιοι και και οι δύο χρησιμοποιούνται για ψύξη. Διαφέρουν όμως από πολλούς σημαντικούς τρόπους.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις διαφορές για να καταλάβουμε γιατί αυτές οι παρόμοιες ουσίες μετατρέπονται σε διαφορετικές μορφές αερίου.

Διαφορά μεταξύ ξηρού πάγου και κανονικού πάγου

Η κύρια διαφορά μεταξύ ξηρού πάγου και κανονικού πάγου είναι ότι ο ξηρός πάγος παρασκευάζεται από κατεψυγμένο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ ο καθένας μπορεί να φτιάξει κανονικό πάγο στο σπίτι φέρνοντας το νερό στο σημείο πήξης του (32).°f/0°ντο)

Σύμφωνα με την Continental Carbonic, η παρασκευή ξηρού πάγου είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει δοχεία υπό πίεση και άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Εξατμίζεται ο ξηρός πάγος;

Άλλες αξιοσημείωτες διαφορές Οι βασικές διαφορές μεταξύ ξηρού πάγου και κανονικού πάγου είναι:

  • Ο απλός πάγος μπορεί να προστεθεί με ασφάλεια στα ποτά. Αλλά η κατανάλωση ξηρού πάγου μπορεί να αποβεί μοιραία.
  • Το ξηρό χιόνι είναι αισθητά πιο κρύο από το κανονικό χιόνι. Οι επιστήμονες του UC Santa Barbara υπολογίζουν τη μέση θερμοκρασία στους -80.°C (-176°στ) Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι παραμένει πιο δροσερό περισσότερο.
  • Ο ξηρός πάγος είναι διπλάσιος από τον κανονικό πάγο.

εξάτμιση και εξάχνωση

Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ ξηρού πάγου και κανονικού πάγου είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πάγος διασπάται ή παραμορφώνεται από το στερεό.

Η εξάτμιση και η εξάχνωση είναι πολύ παρόμοιες καθώς και οι δύο διεργασίες τελειώνουν με σχηματισμό αερίου.Ωστόσο, η εξάτμιση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα υγρό μετατρέπεται σε αέριο. Ενώ η εξάχνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα στερεό μετατρέπεται σε αέριο.

Αν και υπάρχουν πολλά παραδείγματα εξάτμισης γύρω μας σε καθημερινή βάση. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να δούμε την εξάχνωση σε δράση.

Φυσικά, το να βλέπεις τον καπνό να βγαίνει από τον ξηρό πάγο είναι ένα απλό παράδειγμα. Αλλά επειδή πολλοί από εμάς δεν χρησιμοποιούμε ξηρό πάγο σε καθημερινή βάση, Επομένως, δεν είναι πάντα βολικό. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο στο YouTube για να δείτε πώς λειτουργεί η εξάχνωση:

https://www.youtube.com/watch?v=jcaawA7d0ro

Ένα άλλο παράδειγμα εξάχνωσης που όλοι γνωρίζουμε είναι το κρέας που καίγεται στην κατάψυξη. Όπως εξηγεί το περιοδικό Discover, το κάψιμο στον καταψύκτη συμβαίνει όταν τα σωματίδια πάγου στο κατεψυγμένο κρέας αφήνουν μικροσκοπικές τρύπες.

Αυτές οι τρύπες αυξάνουν την επιφάνεια του κρέατος και εκθέτουν τον ιστό στον αέρα. Αυτό επιταχύνει την οξείδωση του λίπους στο κρέας και του δίνει μια «παλιά» γεύση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το διοξείδιο του άνθρακα υπάρχει μόνο σε αέρια και στερεά μορφή σε θερμοκρασία δωματίου και σε κανονική πίεση. Εξαιτίας αυτού, συμβαίνει εξάχνωση.

Αν και το υγρό διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να παραχθεί υπό ιδανικές συνθήκες, Αλλά είναι σχεδόν αδύνατο για τον μέσο άνθρωπο να προσπαθήσει να κρυώσει το φαγητό και το ποτό του.

Αυτό κάνει τον ξηρό πάγο ιδανικό για τη συσκευασία παγοκύβων για μεγάλα ταξίδια. Γιατί τίποτα μέσα δεν θα βραχεί ή θα υγρανθεί.

Από τι προκαλείται η εξάχνωση;

Σκεφτείτε την εξάχνωση καθώς ο ξηρός πάγος «λιώνει» όπως ο κανονικός πάγος. όταν εκτίθεται σε θερμότητα Ο ξηρός πάγος φτάνει τελικά σε μια ορισμένη θερμοκρασία, η οποία αλλάζει κατάσταση.

Η θερμοκρασία είναι περίπου -78,5.°C(-109,3°F) σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή τη θερμοκρασία Θα πρέπει να βλέπετε καπνό να βγαίνει από τον πάγο. Αυτός ο καπνός είναι ένα μείγμα υγρού ψυχρού αέρα και διοξειδίου του άνθρακα.

Εξατμίζεται ο ξηρός πάγος;

Αν και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο στους περισσότερους από εμάς. Αλλά το Έβερεστ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε την εξάχνωση στη φύση. με χαμηλή πίεση αέρα θερμοκρασία κατάψυξης και άμεσο ηλιακό φως, συνθήκες κατάλληλες για εξάχνωση

Πόσο καιρό εξαχνώνεται ο ξηρός πάγος;

Ο ξηρός πάγος εξαχνώνεται πολύ γρήγορα γιατί είναι πιο ζεστός όπου κι αν αποθηκευτεί. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τον πάγο σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στον χρόνο που τον χρειάζεστε. Για να αποφύγετε τη σπατάλη του πάγου σας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δηλώνει ότι το 10% του ξηρού πάγου καταπίνεται. Κάντε το να χάνει 5 με 10 κιλά πάγου κάθε 24 ώρες.

Η εξάχνωση μπορεί να επιβραδυνθεί περαιτέρω κάνοντας μερικά επιπλέον βήματα:

  1. Αποθηκεύστε τον ξηρό πάγο σε ένα καλά μονωμένο ψυγείο.
  2. Ελαχιστοποιήστε τις θήκες αέρα στον θάλαμο ψύξης γεμίζοντας τον σφιχτά και γεμίζοντας τον χώρο με κανονικό πάγο.
  3. Τυλίξτε τον ξηρό πάγο σε πολλά φύλλα εφημερίδας ή πετσέτες.
  4. Τοποθετήστε ξηρό πάγο στην κορυφή του ψύκτη. όχι παρακάτω

Συμβουλές ασφάλειας και χειρισμού ξηρού πάγου

Εκτός από τα πολλά οφέλη από τη χρήση κρύου και μακράς διαρκείας πάγου. Υπάρχουν επίσης κίνδυνοι στον χειρισμό του ξηρού πάγου. Ο λανθασμένος χειρισμός μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό. Αλλά η λήψη λίγων επιπλέον προφυλάξεων μπορεί να μετατρέψει το ξηρό χιόνι σε καλό αποτέλεσμα.

Κρατήστε τον ξηρό πάγο μακριά από το γυμνό δέρμα.

Ο ξηρός πάγος είναι τόσο κρύος που το άγγιγμα του με γυμνά χέρια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά κρυοπαγήματα. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα τσιμπιδάκια ή χοντρά μονωμένα γάντια κατά το χειρισμό. Αυτά τα μαλακά γάντια κατάψυξης από την Amazon μπορούν να αντέξουν τις θερμοκρασίες ξηρού πάγου και να καλύψουν μέχρι τους ώμους σας. Αν σκοπεύετε να σπάσετε ή να κόψετε τον πάγο Θα χρειαστεί να επενδύσετε σε μερικά ποτήρια.

Μη χρησιμοποιείτε αεροστεγή δοχεία.

Αν και η χρήση μονωμένων ψυκτών μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ξηρού πάγου. Αλλά το δοχείο δεν πρέπει να είναι τελείως κλειστό. όταν ο πάγος εξαχνώνεται και συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα Η πίεση από το αέριο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη του κρύου, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο.Συνιστώ το Yeti Tundra 65, το οποίο είναι αρκετά ανθεκτικό για να χειρίζεται το ξηρό χιόνι και αερίζεται εύκολα για ασφάλεια.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία συνιστά να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά εάν ταξιδεύετε σε πολύ κρύο με ξηρό πάγο. Αυτό θα σας εμποδίσει να δημιουργήσετε πολύ διοξείδιο του άνθρακα γύρω σας. που είναι απίστευτα επικίνδυνο Αυτό είναι αποτελεσματικό ακόμα κι αν το ψυκτικό υγρό παραμένει στο πορτμπαγκάζ καθώς ο αέρας κυκλοφορεί σε όλο το όχημα.

Ασφαλής διάθεση

Μην αφήνετε ξηρό πάγο και μην τον αφήνετε να εξαχνωθεί στο νεροχύτη. Αν και το χιόνι δεν έκανε ζημιά. Αλλά το χιόνι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια για όποιον το αγγίζει εν αγνοία του. Αντίθετα, αποθηκεύστε τον αχρησιμοποίητο πάγο σε ένα αεροστεγές εξωτερικό δοχείο. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια. και ας μην πληγωθεί κανείς.

τελικές σκέψεις

Ο ξηρός πάγος παράγει διαφορετικό αέριο από τον κανονικό πάγο επειδή αποτελείται από εντελώς διαφορετικά συστατικά. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τη διαδικασία εξάχνωσης όχι μόνο για την εκπληκτική ομίχλη για την οποία είναι γνωστός ο ξηρός πάγος. Με μερικά επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ο ξηρός πάγος είναι απίστευτα χρήσιμος για το στήσιμο και τη διατήρηση των πραγμάτων φρέσκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *