Είναι πιθανό το κλιματιστικό σας να εκραγεί;

แอร์ระเบิดได้ไหม?

Μπορεί ένα κλιματιστικό να εκραγεί;

ακολουθηστε City LabΣχεδόν το 90% των αμερικανικών σπιτιών διέθεταν κλιματισμό το 2015 καθώς ο κόσμος ζεσταινόταν. Οδηγεί σε πιο ζεστά και μακρύτερα καλοκαίρια. Το κλιματιστικό σας είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Ωστόσο, η Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας (NFPA) κανω ΑΝΑΦΟΡΑ Τα κλιματιστικά αντιπροσωπεύουν το 1% των πυρκαγιών ετησίως, με 120 τραυματισμούς, 40 θανάτους και 82 εκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές.

Τα κλιματιστικά μπορεί να αναφλεγούν. αλλά δεν θα εκραγεί εκτός εάν χρησιμοποιηθούν εύφλεκτες ουσίες ψυκτικό αέρια όπως το προπάνιο Τα περισσότερα κλιματιστικά χρησιμοποιούν μη εύφλεκτο αέριο. Ως εκ τούτου, σπάνια εκρήγνυται.Ωστόσο, μηχανικά και ηλεκτρικά προβλήματα μπορεί να καταστήσουν το AC κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η υπερβολική εργασία μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φωτιά στο κλιματιστικό. Είναι κοινά το καλοκαίρι και μπορούν να προληφθούν με την κατάλληλη συντήρηση. Αυτό το άρθρο περιγράφει προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το εναλλασσόμενο ρεύμα και πώς να τα αποφύγετε.

Μπορεί το κλιματιστικό να εκραγεί;

Γιατί το κλιματιστικό προκαλεί φωτιά;

για να σε βοηθήσω να καταλάβεις Θα εξηγήσουμε κάθε πρόβλημα και θα λάβουμε μέτρα που μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε. Αυτά τα ζητήματα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, τα υπολείμματα μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση ενός κλιματιστικού. και εύφλεκτα υλικά μπορεί να αναφλεγούν

Θα είστε σίγουροι ότι το AC σας δεν αποτελεί απειλή για τη ζωή και την ιδιοκτησία. μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος συντήρησης Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το μηχάνημα θα λειτουργήσει καλά.

Όταν ο συμπιεστής AC εκραγεί

Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούν ηλεκτρικές αντλίες για τη συμπίεση του ψυκτικού αερίου. Ο συμπιεστής προκαλεί εσωτερική καύση που θερμαίνει το κλιματιστικό. Το αέριο είναι ακόμα ζεστό Αλλά δεν σκάει γιατί δεν καίγεται.

Τα πιο κοινά αέρια που βρίσκονται στα κλιματιστικά είναι τα R22, R12 και R134. Αυτά τα αέρια είναι μη εύφλεκτα ανεξάρτητα από το πόσο ζεσταθούν. Ωστόσο, παράγουν αέρια του θερμοκηπίου που αυξάνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και τον καρκίνο του δέρματος.

Το προπάνιο είναι ένα καθαρό αλλά πολύ εύφλεκτο ψυκτικό μέσο. όταν διαρρέει προπάνιο θα συνδυαστεί με το οξυγόνο του αέρα που η θερμότητα από τον συμπιεστή μπορεί να αναφλεγεί προκαλέσει έκρηξη

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό, καθώς τα περισσότερα κλιματιστικά χρησιμοποιούν μη εύφλεκτο αέριο. Ωστόσο, εκεί Ο καταψύκτης είναι καθαρός και ασφαλής. Φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετα κλιματιστικά για τη χρήση καθαρότερων ψυκτικών.

Θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα απαραίτητα εξαρτήματα. Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η μονάδα θα λειτουργήσει καλά με το νέο ψυκτικό. Προσλάβετε έναν επαγγελματία για τη συντήρηση και την επισκευή του κλιματιστικού σας ή αγοράστε ένα που χρησιμοποιεί καθαρότερα ψυκτικά.

κατά τη συντήρηση Ζητήστε από τον τεχνικό να βρει και να διορθώσει τη διαρροή. Αυτό αποτρέπει μελλοντικά ατυχήματα, εξοικονομεί χρήματα και προστατεύει το περιβάλλον. Πρέπει να ξέρετε ότι η σκόπιμη απελευθέρωση αερίου στον αέρα είναι έγκλημα.

όταν συσσωρεύεται βρωμιά

όταν ο αέρας ρέει μέσα από το κλιματιστικό Θα πιάσει βρωμιά. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα έως ότου τα εσωτερικά εξαρτήματα της μονάδας AC αρχίσουν να φράζουν, να φράζουν και να συσσωρεύονται. Ο αέρας δεν θα μπορεί πλέον να ρέει. Αυτό εξισορροπεί τον αέρα στο AC και δημιουργεί μια σπίθα. Τότε τα σκουπίδια πήραν φωτιά και το κλιματιστικό πήρε φωτιά.

Μπορεί το κλιματιστικό να εκραγεί;

Χρειάζονται πολλά σκουπίδια για να φράξει το κλιματιστικό. Επομένως, εάν η περιοχή έχει ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες βρωμιάς, θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο δύο μερών για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς στο κλιματιστικό.

Το πρώτο είναι να αποκτήσετε τη συνήθεια να καθαρίζετε το σώμα και το περιβάλλον του κλιματιστικού. Τα φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον κάθε 2 μήνες, ειδικά αν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι Δείτε αυτό το βίντεο. Πώς να αλλάξετε το φίλτρο AC.

Δεύτερον, προσλάβετε ειδικούς για να επιθεωρούν τη μονάδα από καιρό σε καιρό. Αν και ο τακτικός καθαρισμός είναι καλός για τα κλιματιστικά. Χρειάζεστε όμως έναν ειδικό για να επιθεωρήσει, να διαγνώσει και να καθαρίσει τα εσωτερικά εξαρτήματα. Χρειάζεστε έναν ειδικό για την αντικατάσταση κατεστραμμένων εξαρτημάτων. σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών Χρειάζεστε μόνο έναν επαγγελματία για να επισκευάζει το AC σας μία ή δύο φορές το χρόνο.

όταν κάνει πολύ ζέστη

Υπερθέρμανση συμβαίνει όταν το κλιματιστικό είναι υπερφορτωμένο ή δυσλειτουργία μηχανικών μερών. Θα χρησιμοποιείτε περισσότερα κλιματιστικά καθώς τα καλοκαίρια μεγαλώνουν. Η θερμότητα θα αυξήσει την πίεση στο κλιματιστικό με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πιο γρήγορα. Τα μηχανικά εξαρτήματα αρχίζουν να αποτυγχάνουν εάν δεν λιπαίνονται καλά. Για παράδειγμα, μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη εάν ο κινητήρας δεν λιπαίνεται σωστά.

Όταν οι επαγγελματίες συντηρούν το κλιματιστικό σας Καθαρίζουν τα υπολείμματα και λιπαίνουν μηχανικά εξαρτήματα. Είναι καλύτερο να προγραμματίσετε τις επιθεωρήσεις σας την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού. Γιατί αρκεί να πηγαίνεις για τσεκ απ μια φορά το χρόνο. Για την προετοιμασία του κλιματιστικού για το καλοκαίρι και την επακόλουθη έντονη χρήση και ζέστη.

ηλεκτρικά προβλήματα

Τα προβλήματα καλωδίωσης είναι κοινά σε όλες τις βαριές συσκευές. Το κλιματιστικό καταναλώνει πολύ ρεύμα Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα καλώδια. Λόγω υπερβολικού φορτίου, τα καλώδια τροφοδοσίας μπορεί να γεράσουν, να καταστραφούν και να χάσουν την ακεραιότητά τους. Μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρικούς σπινθήρες. που μπορεί να αναφλεγεί κοντινά συντρίμμια ή εύφλεκτα υλικά

Οι σπινθήρες προκαλούνται συχνά από βραχυκύκλωμα. Ανισορροπίες ρεύματος και υπερτάσεις ρεύματος Τα αδύναμα και παλιά καλώδια δυσκολεύουν την παροχή της τάσης που χρησιμοποιεί το κλιματιστικό σας. Πιθανότατα, θα δείτε τα αρχικά σημάδια ότι τα καλώδια αρχίζουν να χάνουν την ακεραιότητά τους. Τα καλώδια θα αρχίσουν να λιώνουν και θα μυρίζετε καπνό. Ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν μηχανικό.

Μπορεί το κλιματιστικό να εκραγεί;

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα καλώδια μπορεί να αναφλεγούν. για να αποτραπεί αυτό Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας έχει εγκατασταθεί σωστά και ελέγχετε περιοδικά Μην συνδέετε AC στο καλώδιο επέκτασης. Αντίθετα, εγκαταστήστε το σε ένα αποκλειστικό κύκλωμα και χρησιμοποιήστε την κατάλληλη καλωδίωση.Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό ή εύφλεκτο υλικό στη διαδρομή του καλωδίου.

Τα καλώδια θα πρέπει να είναι εκτεθειμένα καθώς αυτό θα σας διευκολύνει να εντοπίσετε τη ζημιά. Μην τρέχετε λοιπόν κάτω από το χαλί ή μέσα από τοίχους και πόρτες. Αν και ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να κάνουν μόνοι τους την καλωδίωση. Αντ ‘αυτού, προσλάβετε έναν τεχνικό HVAC.

Τοποθέτηση εύφλεκτων αντικειμένων κοντά στο κλιματιστικό

Γιατί έχουμε αποδείξει ότι τα κλιματιστικά μπορούν να ανάψουν φωτιά. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν εύφλεκτα αντικείμενα τριγύρω. Τα εύφλεκτα υλικά μπορούν εύκολα να αναφλεγούν και να εξαπλωθούν. Παραδείγματα περιλαμβάνουν βιβλία, γρασίδι, βενζίνη και κάδους απορριμμάτων.

Η καλύτερη άμυνα είναι να δημιουργήσεις έναν ασφαλή χώρο γύρω του. κλιματιστικό Βεβαιωθείτε ότι δεν εισέρχονται εύφλεκτα υλικά στην περιοχή. Θα πρέπει να το έχετε υπόψη κατά την εγκατάσταση, βεβαιώνοντας ότι η μονάδα AC είναι καλά στερεωμένη και εγκατεστημένη σε ασφαλή θέση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ακόμα και αν το κλιματιστικό καίγεται, τίποτα δεν καίγεται.

συμπέρασμα

Τα κλιματιστικά πρέπει να τοποθετούνται σωστά για να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Σημειώστε ότι σε σύγκριση με τις μονάδες με παράθυρα, τα κεντρικά AC είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά. ασφάλιση κέντρου Η εγκατάσταση ενός σετ παραθύρων που γέρνουν ελαφρώς προς τα έξω επιτρέπει στο νερό της βροχής να αποστραγγίζεται πιο γρήγορα και αποτρέπει τη συγκέντρωση νερού στο κλιματιστικό. Εάν δεν υπάρχει συντήρηση Ένα εξάρτημα του AC σας μπορεί να αρχίσει να δυσλειτουργεί. με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί ή να πάρει φωτιά

Φροντίστε λοιπόν να καλείτε τον τεχνικό τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μην περιμένετε έως ότου η μονάδα κάνει ένα σφάλμα, ωστόσο, δεν μπορείτε να είστε πολύ προσεκτικοί. Έχετε λοιπόν πάντα πρόχειρο έναν πυροσβεστήρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *