Διαφοροποίηση μεταξύ κλιματιστικών και αφυγραντήρων

เครื่องปรับอากาศและเครื่องลดความชื้นเหมือนกันหรือไม่?

Είναι ένα κλιματιστικό το ίδιο με έναν αφυγραντήρα;

Αυτή είναι μια κοινή ερώτηση μεταξύ πολλών. Επειδή και τα δύο μηχανήματα εκτελούν την ίδια λειτουργία μείωσης του επιπέδου υγρασίας μιας δεδομένης περιοχής. Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται μεταξύ των δύο μηχανών.

Τα κλιματιστικά δεν είναι ίδια με τους αφυγραντήρες. Η κύρια διαφορά είναι ότι ένας αφυγραντήρας μειώνει τα επίπεδα υγρασίας στεγνώνοντας και θερμαίνοντας τον αέρα. Ενώ το κλιματιστικό αφαιρεί την υγρασία ψύχοντας τον αέρα.

Αυτό το άρθρο εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των δύο μηχανών όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. κατανάλωση ενέργειας Η κίνηση του κρύου και του ζεστού αέρα και της υγρασίας Καλύπτει επίσης πώς λειτουργούν και τα δύο. Έτσι, μπορείτε να κατανοήσετε τις διαφορές και ποια μέθοδος είναι πιο δημοφιλής σε διαφορετικές ώρες και μέρη.

Τα κλιματιστικά και οι αφυγραντήρες είναι το ίδιο;

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό;

Ο πρωταρχικός σκοπός ενός κλιματιστικού είναι να δροσίζει το σπίτι σας κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ουσιαστικά μετατρέπει το αέριο σε υγρό και επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία. Ένα κλιματιστικό αποτελείται από τρία κύρια μέρη: τον συμπυκνωτή, τον συμπιεστή και το πηνίο του εξατμιστή.Ο συμπυκνωτής και ο συμπιεστής βρίσκονται έξω ενώ ο εξατμιστής είναι μέσα.

Το ψυκτικό φθάνει στον συμπιεστή σε αέρια μορφή. που συμπιέζει και ενώνει τα μόρια μεταξύ τους Όταν αυτά τα υγρά φεύγουν από τον συμπιεστή σε υψηλή πίεση, αυτός χαλαρώνει πολύ.

Το υγρό θα περάσει από μια μικρή τρύπα. στον εξατμιστή και όταν πέσει η πίεση Το υγρό θα εξατμιστεί σε ένα κρύο αέριο.

Πώς λειτουργεί ένας αφυγραντήρας;

Τις περισσότερες φορές, δεν μας ενδιαφέρει ο εσωτερικός αέρας γιατί είναι αόρατος. Ένας αφυγραντήρας λειτουργεί σαν ηλεκτρική σκούπα γιατί ρουφάει τον αέρα από το σπίτι σας και αφαιρεί την υγρασία.

Τα κλιματιστικά και οι αφυγραντήρες είναι το ίδιο;

Εκτοπίζει εντελώς τον αέρα καθώς αφαιρεί την ποσότητα του νερού. Η συμπυκνωμένη υγρασία βυθίζεται στη δεξαμενή νερού. που πρέπει να αδειάζετε τακτικά. Λειτουργεί σε δύο στάδια: ψύξη, ψύξη αέρα. και αφαιρέστε την υγρασία μέσα στο στεγνωτήριο Η υγρασία χρησιμοποιείται και απορροφάται ως ξηραντικό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κλιματιστικού και ενός υγραντήρα;

κατανάλωση ενέργειας

Η λειτουργία του κλιματιστικού σας 24/7 σίγουρα θα αυξήσει τους λογαριασμούς ρεύματος. Γιατί υπάρχουν πολλές εκδόσεις και των δύο κινητήρων. Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσεις ποιο μοντέλο είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό. Τα κλιματιστικά και οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούν συμπιεστές και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για να λειτουργήσει. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο.

Αν και είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποιο θέλετε να επιλέξετε. Υπάρχουν όμως ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ζείτε σε μια έρημη περιοχή. Δεν έχει νόημα να αγοράσετε έναν υγραντήρα επειδή ο αέρας είναι ήδη στεγνός. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να επιλέξετε ένα κλιματιστικό που εξοικονομεί ενέργεια και ταυτόχρονα δροσίζει τον αέρα.

κατανάλωση ενέργειας

λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωση ενέργειας Οι αφυγραντήρες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τα κλιματιστικά. Η κατανάλωση ενέργειας εξαρτάται από τον τύπο του μηχανήματος που χρησιμοποιείται. Τα περισσότερα μηχανήματα που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι ενεργειακά αποδοτικά. Επομένως, θα πρέπει να αγοράσετε το πιο πρόσφατο για να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια.

Θα πρέπει να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα με τη σωστή ταχύτητα ανεμιστήρα και τη διάρκεια του κύκλου απόψυξης, καθώς η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται λόγω των ενσωματωμένων χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας. Η αγορά κλιματιστικού inverter μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας.

κίνηση του ψυχρού αέρα και του θερμού αέρα

Το κλιματιστικό διαθέτει σύστημα ανεμιστήρα για την κυκλοφορία του αέρα σε θερμοκρασία δωματίου μέσα από το πηνίο του εξατμιστή και τον ψυχρό αέρα έξω. για να σας κρατήσει δροσερό το καλοκαίρι

Τα κλιματιστικά και οι αφυγραντήρες είναι το ίδιο;

Οι αφυγραντήρες, από την άλλη πλευρά, ασχολούνται λιγότερο με την εξωτερική θερμότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν ανεμιστήρα που ρουφάει τον υγρό αέρα και απομακρύνει τον ξηρό αέρα. Αφήνουν τη ζέστη σε μια ζεστή μέρα κάνοντας το δωμάτιο πολύ άβολο. Το κλιματιστικό εξαερίζει ζεστό αέρα προς τα έξω. Ενώ ο αφυγραντήρας θα φέρει ζεστό αέρα μέσα.

υγρασία

Τόσο τα κλιματιστικά όσο και οι αφυγραντήρες μπορούν να σας λύσουν τα προβλήματα υγρασίας. αλλα διαφορετικα Και τα δύο συμπυκνώνουν την υγρασία στο πηνίο του εξατμιστή. Το συμπύκνωμα στο δοχείο θα στραγγίσει από τον συμπιεστή και θα εξέλθει από την άκρη αποστράγγισης ή στάλαξης.

Ένας αφυγραντήρας αντλεί νερό από τον αέρα και σε μια δεξαμενή που διαθέτει θύρα σύνδεσης αποχέτευσης. Τα περισσότερα έχουν αυτόματη απενεργοποίηση για να αποφευχθεί το χάος εάν ξεχάσετε να το απενεργοποιήσετε.

Μπορεί ένα ψυκτικό μέσο να χρησιμοποιηθεί ως υγραντήρας;

Τα κλιματιστικά μπορούν να μειώσουν την υγρασία. Αλλά αυτή δεν είναι η κύρια δουλειά. Μια παρενέργεια της διαδικασίας ψύξης είναι η απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα. Για να ξέρετε πώς ένα κλιματιστικό μπορεί να είναι αφυγραντήρας Πρέπει να γνωρίζετε για τα κλιματιστικά. Τα κλιματιστικά λειτουργούν χρησιμοποιώντας ψυκτικές χημικές ουσίες που ψύχουν τον αέρα που ρέει μέσω του πηνίου του εξατμιστή. Με αυτόν τον τρόπο, απορροφά τη θερμότητα σε όλο το σπίτι σας.

Τα κεντρικά κλιματιστικά μοιάζουν περισσότερο με αφυγραντήρες παρά με ψύκτες αέρα. ακόμα κι αν παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Το ψυκτικό ρέει προς τον συμπιεστή και τον συμπυκνωτή που βρίσκονται έξω. Όταν το ψυκτικό είναι συμπιεσμένο Αφαιρεί την υπερβολική θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα προτού ρέει πίσω στο σπίτι για να συνεχίσει τον κύκλο.

Χρειάζεστε αφυγραντήρα ή κλιματιστικό;

Αυτή η ερώτηση τίθεται συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ο αέρας στο σπίτι σας γίνεται πιο υγρός και ζεστός Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ των δύο όπως περιγράφεται παραπάνω. Οι στόχοι σας θα καθορίσουν τι πρέπει να αγοράσετε.

Ένας αφυγραντήρας αφαιρεί την υπερβολική υγρασία χωρίς να μειώνει τη θερμοκρασία. Ενώ το κλιματιστικό θα μειώσει πολύ την υγρασία και θα κατεβάσει τη θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται ευρέως σε περιοχές ή περιόδους που η υγρασία είναι πρόβλημα και δεν απαιτεί ψύξη.

Τα κλιματιστικά και οι αφυγραντήρες είναι το ίδιο;

Τα κλιματιστικά λειτουργούν καλύτερα όταν ο κύριος σκοπός τους είναι η ψύξη. Αν και λειτουργεί και ως αφυγραντήρας. Πολλά καλά φορητά κλιματιστικά διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό όπου μπορείτε να διαχωρίσετε τις λειτουργίες ψύξης και ύγρανσης. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, καθώς σας εξοικονομεί χρήματα και ενέργεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό κλιματιστικό ως αφυγραντήρα για να ζεσταθείτε τον χειμώνα. Αλλάξτε τον κλιματισμό για να σας κρατήσει δροσερούς το καλοκαίρι.

συμπέρασμα

Αν και αυτά τα μηχανήματα λειτουργούν διαφορετικά κατά τη γενική διαδικασία. Αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δίνουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα. Αλλά έχουν ένα κοινό: βοηθούν στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από το σπίτι σας.

Ένα κλιματιστικό δροσίζει το σπίτι σας ενώ κυκλοφορεί αέρας σαν αφυγραντήρας χωρίς να επηρεάζει τη θερμοκρασία. Επομένως, αν θέλετε να δροσιστείτε πρέπει να χρησιμοποιούν κλιματισμό όταν μπαίνει στον χειμώνα Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα. Γιατί οι δύο κινητήρες λειτουργούν ο ένας απέναντι από τον άλλο. Άρα είναι άχρηστο να τα χρησιμοποιούμε μαζί.

Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, χρήματα και χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε ένα φορητό κλιματιστικό λόγω των ιδιοτήτων ψύξης και αφύγρανσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *