Άδεια πωλητών Καλιφόρνια: Χρήσιμος οδηγός –

อนุญาตให้ผู้ขายในแคลิฟอร์เนีย

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Άδεια πωλητή Καλιφόρνια Μία από τις πολλές απαιτήσεις όταν ξεκινάτε ή αγοράζετε μια υπάρχουσα επιχείρηση στην Καλιφόρνια.

όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση Πρέπει να πληροίτε τις απαιτήσεις της πόλης, της κομητείας και της πολιτείας, όπως οι άδειες πόλης. πυροσβεστική και υγειονομικές άδειες

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλες τις πτυχές μιας άδειας μεταπωλητή στην Καλιφόρνια.

Τι είναι η Άδεια Πωλητή Καλιφόρνια;

στην Καλιφόρνια Κάθε άτομο ή επιχείρηση που πουλά αγαθά, εμπορεύματα ή περιουσιακά στοιχεία πρέπει να λάβει άδεια από τον πωλητή.

Αυτή η άδεια επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εισπράττουν και να αποδίδουν φόρο επί των πωλήσεων σε αγαθά που πωλούνται.

Το Τμήμα Φόρων και Τελών της Καλιφόρνια (CDTFA) είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση πωλητών και τη διαχείριση των φόρων επί των πωλήσεων στην πολιτεία.

Η απόκτηση άδειας από έναν πωλητή έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μαζικής αγοράς και τη δυνατότητα υποβολής τριμηνιαίων φορολογικών δηλώσεων. Επιπλέον, η κατοχή άδειας πωλητή απλοποιεί τη διαδικασία πωλήσεων και διευκολύνει την παρακολούθηση του αποθέματος.

Η απόκτηση άδειας πωλητή είναι ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη μιας επιχείρησης στην Καλιφόρνια. και βοηθά στη διασφάλιση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τη φορολογική νομοθεσία της πολιτείας.

Ποιος εκδίδει την Άδεια Πωλητή Καλιφόρνια;

Τμήμα Φόρων και Τελών Καλιφόρνια Γνωστό και ως CDTFA, είναι υπεύθυνο για την έκδοση αδειών φόρου επί των πωλήσεων και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης σε όλη την πολιτεία με τη νομοθεσία περί πωλήσεων και χρήσης.

Το CDTFA δεν εκδίδει απλώς άδειες φόρου επί των πωλήσεων. Επιβλέπει επίσης τον έλεγχο και τη συμμόρφωση που συνοδεύει τις άδειες πωλητών.

Πώς να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά για άδεια πωλητή στην Καλιφόρνια;

Υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση για την Άδεια Πωλητή Καλιφόρνια κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να υποβάλετε τους φόρους σας.

Ποιος χρειάζεται έγκριση πωλητή;

Πρέπει να αποκτήσετε Άδεια Πωλητή Καλιφόρνια εάν:

 • Συμμετέχετε σε μια επιχείρηση στην Καλιφόρνια.
 • Θέλετε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε φορολογητέα ακίνητα στην Καλιφόρνια, όπως έπιπλα, ρούχα κ.λπ.

Σημαντική σημείωση: Αυτή η διάταξη ισχύει τόσο για τους λιανοπωλητές όσο και για τους χονδρεμπόρους. Επιπλέον, αυτή η διάταξη ισχύει για εσάς είτε είστε εταιρεία C ή S, LLC, εταιρική σχέση ή ατομική επιχείρηση.

Χρειάζεστε περισσότερες από μία άδειες πωλητή;

Εάν έχετε περισσότερα από ένα καταστήματα στην Καλιφόρνια (Διαφορετικές τοποθεσίες) Κάθε μία απαιτεί ξεχωριστή άδεια. Κάθε τοποθεσία πρέπει να παρέχει αντίγραφο της άδειας πωλήτη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να αποκτήσετε μια συνδυασμένη άδεια για πολλά καταστήματα.

Όταν κάνετε αίτηση για άδεια πωλητή Καταχωρίστε πληροφορίες για όλες τις τοποθεσίες επιχειρήσεων, ώστε το CDTFA να μπορεί να εκδώσει τον σωστό τύπο άδειας για κάθε τοποθεσία επιχείρησης που διαθέτετε.

για παράδειγμα Εάν έχετε 3 ξεχωριστά εστιατόρια κάτω από 3 ξεχωριστές εταιρείες, το καθένα πρέπει να έχει ξεχωριστή άδεια πωλητή.

Πόσο κοστίζει η απόκτηση άδειας πωλητή;

Δεν υπάρχει χρέωση για την απόκτηση άδειας πωλητή. Ίσως χρειαστεί να καταθέσετε μια ασφαλιστική κατάθεση στο CDTFA για να καλύψετε μελλοντικούς φόρους.

έχουν άδεια ή άλλη εξουσιοδότηση σχετική, π.χ. άδεια/άδεια τσιγάρου με χρέωση 100 $. Αυτή η χρέωση μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Επομένως, ελέγξτε με το CDTFA.

Έλεγχος άδειας πωλητή σε απευθείας σύνδεση Καλιφόρνια

Εάν δεν είστε βέβαιοι για την άδεια φόρου επί των πωλήσεων του πωλητή σας Μπορείτε να ελέγξετε τον φόρο επί των πωλήσεων στην Καλιφόρνια και τις σχετικές άδειες κάνοντας κλικ εδώ.

Ακολουθεί ένας άλλος χρήσιμος σύνδεσμος σχετικά με τον Έλεγχο άδειας πωλητή στο Καλιφόρνια.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν διαδικτυακό προμηθευτή Μπορείτε να καλέσετε το CDTFA ανά πάσα στιγμή.

Η άδεια του πωλητή έχει λήξει.

Η άδεια του πωλητή δεν λήγει ποτέ μέχρι να πουλήσετε ή να κλείσετε την επιχείρησή σας. Πολλές σχετικές άδειες, όπως οι άδειες τσιγάρων, πρέπει να ανανεώνονται ετησίως.

Εάν έχετε προσωρινή άδεια πωλητή Γενικά διαρκούν 90 ημέρες και πρέπει να ανανεώσετε.

Προσωρινή Άδεια Πωλητή Καλιφόρνια

Εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που πουλά φορολογητέα αγαθά σε προσωρινή τοποθεσία εντός 90 ημερών, θεωρείστε προσωρινός πωλητής και χρειάζεστε άδεια προσωρινού πωλητή από το CDTFA.

Αυτή η άδεια σάς επιτρέπει να πουλάτε προσωρινά φορολογητέα αγαθά και υπηρεσίες. Η προσωρινή άδεια πωλητή ισχύει για έως και 90 ημέρες.

για την απόκτηση άδειας Πρέπει να υποβάλετε αίτηση στο Υπουργείο Φόρων και Τελών της Καλιφόρνια. Μόλις εγκριθεί η αίτησή σας Θα σας δοθεί ένας αριθμός άδειας ο οποίος πρέπει να εμφανίζεται στον τόπο της επιχείρησής σας.

Αφού λήξει η άδειά σας Πρέπει να υποβάλετε ξανά αίτηση εάν θέλετε να συνεχίσετε να πουλάτε φορολογητέα αγαθά και υπηρεσίες στην Καλιφόρνια.

Η απόκτηση μιας προσωρινής άδειας πωλητή είναι αρκετά εύκολη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ηλεκτρονικά, ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως στο τοπικό γραφείο φορολογίας και τελών της Καλιφόρνια. Αυτή η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά. Και θα χρειαστεί να παρέχετε κάποιες βασικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας, όπως το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησής σας. όταν εγκριθείς Μπορείτε να αρχίσετε να εισπράττετε φόρο επί των πωλήσεων από τους πελάτες σας.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για προσωρινή άδεια πωλητή στην Καλιφόρνια κάνοντας κλικ εδώ.

Τι χρειάζεστε για να αποκτήσετε (αίτηση για) άδεια πωλητή;

Όταν είστε έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση για άδεια πωλητή στην Καλιφόρνια Συλλέξτε τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • όνομα της επιχείρησης
 • Διεύθυνση εταιρίας
 • Αριθμός φορολογικού μητρώου επιχείρησης
 • τηλέφωνο και email της επιχείρησης
 • Προβλεπόμενες μηνιαίες πωλήσεις
 • Προβλεπόμενες μηνιαίες φορολογητέες πωλήσεις
 • Προϊόντα που σκοπεύετε να πουλήσετε
 • Όνομα, διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου αντιπροσώπου
 • Στοιχεία επικοινωνίας και αριθμός λογαριασμού του επεξεργαστή πιστωτικών καρτών εμπόρου
 • Λογιστής (εάν υπάρχει), όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο
 • Άδεια/άδεια τσιγάρου, άδεια ABC και αριθμός άδειας, εάν υπάρχει.
 • Όνομα τράπεζας, τύπος λογαριασμού, δρομολόγηση και αριθμός λογαριασμού Εάν θέλετε να πληρώσετε αυτόματα φόρο επί των πωλήσεων από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Οι επιστροφές φόρου επί των πωλήσεων υπόκεινται σε έλεγχο στην Καλιφόρνια;

ΝαίΤο CDTFA μπορεί να κάνει check-in μαζί σας ανά πάσα στιγμή για να βεβαιωθεί ότι εισπράττετε και πληρώνετε το σωστό ποσό φόρου επί των πωλήσεων.

Οι ελεγκτές CDTFA ενδέχεται να καθορίσουν ότι οφείλετε φόρους ως αποτέλεσμα ελέγχων στην Καλιφόρνια. Εάν πληρώνετε υπερβολικά λόγω λανθασμένου υπολογισμού ή σφάλματος θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω

Συντελεστές φόρου επί των πωλήσεων στην Καλιφόρνια (συμπεριλαμβανομένων των τιμών της πόλης και της κομητείας)

Συντελεστές φόρου επί των πωλήσεων Καλιφόρνια 7,25% (συνήθως ένα επιπλέον 2 έως 3 τοις εκατό όταν προσθέτετε τέλη πόλης και χώρας).

Η Καλιφόρνια έχει έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές επί των πωλήσεων στη χώρα. Ο βασικός κρατικός συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων 7,25% ισχύει για όλες τις λιανικές πωλήσεις ενσώματων προσωπικών αγαθών. Εξαιρούνται ορισμένα εξαιρούμενα είδη, όπως είδη παντοπωλείου και συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ισχύουν πρόσθετοι τοπικοί φόροι. Σε ορισμένες περιοχές, ο ακαθάριστος συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων φτάνει το 10%.

Ο υψηλός φορολογικός συντελεστής επί των πωλήσεων της Καλιφόρνια μπορεί να είναι επιβάρυνση για τις μικρές επιχειρήσεις. Ειδικά εκείνοι που βασίζονται σε πελάτες εκτός πολιτείας, οι οποίοι ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν μια αγορά εάν έπρεπε να πληρώσουν υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν εκπτώσεις ή άλλα κίνητρα για να παραμείνουν κάτω από το όριο του φόρου επί των πωλήσεων στην Καλιφόρνια ή να αντισταθμίσουν το κόστος των φόρων.

Μπορείτε να δείτε τους τρέχοντες φορολογικούς συντελεστές στην Καλιφόρνια κάνοντας κλικ εδώ.

Έντυπα φόρου πωλήσεων Καλιφόρνια (Έντυπα CDTFA)

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα έντυπα για τους φόρους επί των πωλήσεων στην Καλιφόρνια στον ιστότοπο CDTFA.

Πώς να υποβάλετε μια δήλωση φόρου πωλήσεων στην Καλιφόρνια

Για να υποβάλετε φορολογική δήλωση στην Καλιφόρνια Πρέπει να αναφέρετε τις ακαθάριστες πωλήσεις. φορολογητέες πωλήσεις αφορολόγητες πωλήσεις και τυχόν προπληρωμές που έχουν ήδη γίνει

Αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για τον ακριβή υπολογισμό του ποσού του οφειλόμενου φόρου επί των πωλήσεων.

Εάν είστε νέοι στην υποβολή φόρων επί των πωλήσεων Συνιστούμε να παρακολουθήσετε αυτό το χρήσιμο βίντεο από το CDTFA που σας δείχνει πώς να υποβάλετε μια δήλωση φόρου επί των πωλήσεων.

Ο ιστότοπος έχει επίσης άλλα χρήσιμα βίντεο.

Φόρος Πωλήσεων Καλιφόρνια (CDTFA): Επαγγελματικές συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με φόρους και τέλη.

Το CDTFA έχει πολλά χρήσιμα επαγγελματικά ζευγάρια. Ελέγξτε αυτόν τον σύνδεσμο για να τα δείτε.

Αυτοί οι ειδικοί οδηγοί φόρου και πληρωμών για τον κλάδο είναι ο καλύτερος οδηγός για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και επιχειρηματίες που αναζητούν πληροφορίες για βασικά ζητήματα φορολογίας και πληρωμών.

Για να δείτε ποιοι οδηγοί είναι διαθέσιμοι, κάντε κλικ εδώ.

Μάθε περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό φόρου επί των πωλήσεων και πώς λειτουργεί;

Φόροι Εισοδήματος Καλιφόρνια: Ένας οδηγός για το 2022

The Ultimate S Corporation Business and Tax Guide

Φορολογικά οφέλη από τη μελέτη των διαχωρισμών κόστους

Πόσο συχνά μια επιχείρηση πληρώνει φόρους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *